Skocz do zawartości

Moja przygoda z rodbuildingiem - @hhary1

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...

Złamany element został wymieniony na nowy,ponownie szczyt uzbroiłem i do tej pory odpukać wszystko jest ok.

Blank był firmy Phenix model- Karabela MBX 790H-2

Serwis był błyskawiczny,ale strasznie kosztowny  :(

To tyle jeśli chodzi o zaległe informację.

Miałem sobie budować wędkę na tym samym blanku co koledze czyli MBX 790h-2 ale ze względu na koszty serwisowe itp. postanowiłem zrezygnować i szukać czegoś fajnego z fajnym serwisem.

Udało mi się znaleźć ciekawą markę,porządny serwis,pomocnego przedstawiciela,na dodatek człowieka który nie podchodzi zimno finansowo do sprawy i powstały nawet 2 sztuki :D

Obie mają długość 2.08m,3kg ma łączenie w 1/3 uchwytu,czyli 2/3 w uchwycie to Xzoga  :D

Wrażenia moje jak i kolegi który był ze mną na łódce w czasie testów są jak najbardziej pozytywne,ale zbyt krótko i mało nimi połowiłem abym mógł jakieś wywody na ich temat prowadzić.

Pierwsze co mi na myśl wpadło łowiąc 5kg to powtarzające się określenie "to są takie inne blanki" i też tak myślę.

Ja szukałem czegoś czułego ale nie koniecznie o szczytowym ugięciu i tu mi ta 5tka strasznie przypasowała,kolega który był na testach widząc  ugięcie powiedział łeeee (stary wiślany sandaczowy wyjadacz),ale dostał w łapska połowił i teraz wręcz prosi o taką wędkę w 2 składach  :P   :D

Na drugi dzień przyszedł i zaczął dyskusję o konstrukcji o sygnalizacji o sprężystości,normalnie technologia NASA  :lol:

Natomiast 3ka jest do łowienia na woblery,na rafach,pewnie i do jiga ją zagnam,ale głównie ma łowić rapska itp na rafach (parę już ma na koncie ) 

Dlatego ją tyle przedłużyłem,ma się ładnie ładować lekkimi woblerami i zabieg się sprawdził,czucie bardzo fajne,wiem co się dzieje z woblerem w każdej chwili,kiedy unieść wędkę bo kamień itp.

No i fotki-no i nici z fotek, w żaden sposób ich dodać nie mogę.Jest coś nie tak na stronie, czy to ja coś nie tak robię?

Xzoga 5kg

Na razie nie do przejścia, powoli dogaduje się z kolegami z dystrybucji z niemiec i z bułgarii zeby kupic blanki na spółke. Po prostu wymagany jest zakup bardzo dużej ilości każdego potrzebnego modelu. Niestety na takie ilości rynek polski jest zbyt mały. Może jak wygram w lotka to sie sam szarpne :)