Casdamato Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Witajcie Są kultowe wędki, kołowrotki, przynajmniej w moim odczuciu. Czy istnieje coś takiego jak kultowy n?ł?ź wędkarski? Dzięki za ka?źdą odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Witajcie Są kultowe wędki, kołowrotki, przynajmniej w moim odczuciu. Czy istnieje coś takiego jak kultowy n?ł?ź wędkarski? Dzięki za ka?źdą odpowiedź z tego co widze w plecakach kumpli to chyba bagnet od ak47 ;P tak serio jakas rapalla/mora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darsio Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Dla mnie victorinoxmo?źe nie nie kultowy, ale funkcjonalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tarłoś Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Witam,był tu taki jeden specjalista od kultowych no?źy ale dostał bana tak?źe chyba nikt się na tyle dobrze nie zna, ?źeby udzielił jedynej słusznej odpowiedzi. Pzdr.Tarłoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zorro Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Witajcie Są kultowe wędki, kołowrotki, przynajmniej w moim odczuciu. Czy istnieje coś takiego jak kultowy n?ł?ź wędkarski? Dzięki za ka?źdą odpowiedź Myślę, ?źe istnieje takie coś i ka?źdy ma w kieszeni sw?łj... Dla mnie, to z grubsza ka?źdy ostry.. <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 michcio Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 niedrogi i funkcjonalny - Victorinox Hercules, zar?łwno śrubokręt pasujący do kołowrotka, jak i kombinerki do oczek w woblerach (w miarę mocne) ostre no?źyczki do plecionki i ?źyłek, ostrze długości 11 cm z blokadą zamykania oraz pensetka do kleszczy a to wszystko za baaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo małe pienią?źki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woblerwz Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Mo?źe nie dostanę bana Te?ź lubię te zabawki. Kiedyś kultowy był Gerlach, noszę takiego z 20 lat w kamizelce, ostrze, piła (a mo?źe skrobaczka do ryb) z wypychaczem do haczyk?łw. Na ł?łdkę jeszcze zabieram toola. Ka?źdy jest dobry jak le?źy w rece i umiesz się nim posługiwać. Kolekcja teraz się zmniejszyła (le?źały nieu?źywane i cieszyły oko) z 70-80 szt ale chyba 20 znajdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Mo?źe nie dostanę bana Te?ź lubię te zabawki. Kiedyś kultowy był Gerlach, noszę takiego z 20 lat w kamizelce, ostrze, piła (a mo?źe skrobaczka do ryb) z wypychaczem do haczyk?łw. Na ł?łdkę jeszcze zabieram toola. Ka?źdy jest dobry jak le?źy w rece i umiesz się nim posługiwać. Kolekcja teraz się zmniejszyła (le?źały nieu?źywane i cieszyły oko) z 70-80 szt ale chyba 20 znajdę. Ja mam Victorinoxa z 1 ostrzem o dlugosci (chyba) 7 cm Ale za dwie pary nozyczek do plecionki W szczypcach jestem lepiej doposazony. Mam nawet Knipexy z przelozeniem do ciecia morskich kotwic Owner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zed69 Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Spyderco Endura w kieszeni. Bird&trout na szyi a w torbie MORA z ostzrem 20 kilka cm <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 harry Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Ja mam Victora (trochę tępego) kt?łrego zabieram na ponton - wiem ?źe jak mi wypadnie to nie powinien od razu spowodować awarii jednostki. U?źywam go do większości czynności związanych z wędkowaniem. Dla mnie to n?ł?ź nr 1. Mam Rapalę do filetowania, (cholera wydało się ) rzadko jej u?źywam aczkolwiek byłem na wyjazdach gdzie jedynym po?źywieniem była złapana po kilku dniach głodowania ryba. Świetnie sie te?ź sprawdza w kuchni do filetowania ze sk?łrki pomidor?łw, papryki itp. dla dzieciak?łw. Biorę te?ź ze sobą Ontario RAT 1 fajny składany no?źyk za rozsądne pieniądze.Ostatnio nabyłem w drodze kupna CRKT M21 - jeden z najpopularniejszych no?źy (z tego segmentu) w naszym kraju. Naprawdę solidny kawał ?źelaza jakby ktoś się wahał to polecam. Te 2 u?źywam na zmianę, raczej po wędkowaniu. Na biwaku do cięcia lin, drewna itp. Chciałbym jeszcze kiedyś kupić Fallknivena F1 Dlaczego? Bo jest ładny. Mn?łstwo informacji jest na forum o no?źach ale nie wiem czy mo?źna tu reklamować inne fora więc nie podaję nazwy, kto będzie chciał i tak znajdzie. Ja w ka?źdym razie sporo tam poczytałem, i tam te?ź kupiłem 2 no?źe w naprawdę rozsądnych pieniądzach. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woblerwz Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Proszę, proszę jak wszedzie u?źytkownik?łw ostrych jest sporo.Wracając do moich 20, mam dw?łch syn?łw kt?łrzy r?łwnie?ź u?źywają takie zabawki, tak?źe łowią. Co ja piszę , niestety - zawsze zapotrzebowanie na kije przynęty itd *3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Anguiler Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Ja mam kilka no?źy. Podstawowy jest Victorinox Hercules. Plus za ostre i blokowane ostrze, mini no?źyczki do ?źyłki i plecionki, szczypczyki kt?łre ciągle do czegoś się przydają (agrafki, cię?źarki). Mam go zawsze w kieszeni na łańcuszku i u?źywam do wszystkiego. Pozornie wybajerzony, ale raz na rok albo rzadziej przyda się śrubokręt czy szpikulec i wtedy się to docenia. Nie jest miniaturowy, ale je generalnie ze wszystkim mam tak, ?źe lubię to czuć w ręku. Za cenę około 200 zł, to warto mieć takie narządko, z potrzbenymi urządzeniami. Ktoś wspomniał Gerlacha, chyba ka?źdy takiego kiedyś miał jak ten na zdjęciu. M?łj ma ponad 20 lat i słu?źy mi zawsze podczas spławikowania na Mazurach jako uzupełnienie oldschoolowego zestawu - pełnoletniego teleskopowego Silstara i ćwierćwiekowego kołowrotka Abu Mam jeszcze kosę w stylu Rambo, gdzieś na dnie biwakowej torby. Przydaje się jak trzeba zorganizować ognisko, albo patyki na kiełbaski zaostrzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zorro Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Spyderco Endura w kieszeni. Bird&trout na szyi a w torbie MORA z ostzrem 20 kilka cm <_< Panie Marcinku, Pan na ryby czy na wojnę jeździsz.. <_< Doczytałem dalej... Wychodzi powoli na to, ?źe bez dw?łch-trzech kindzał?łw, to mało kto się z domu rusza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Waldek Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Ilu u?źytkownik?łw, tyle zapewne kultowych no?źy. Ostatnio moim podstawowym zestawem jest Ontario RAT 1 oraz Swiss tool, na dłu?źsze wyprawy dopełnieniem zestawu jest SRK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 było i to sporo ... polecam lekturę tego:- http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=170827 &&srch=n%F3%BF#msg_170827 r?łwnie?ź pytałem o to prawdziwego eksperta w tych kwestiach Bolka Uryna -> http://www.jerkbait.pl/?p=682 Przyjemnej lektury! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Doczytałem dalej... Wychodzi powoli na to, ?źe bez dw?łch-trzech kindzał?łw, to mało kto się z domu rusza... ja mam zawsze minimum 2 (przy pasku latherman charge xt + victor w kamizelce) + dodatkowa maczeta kukri jak na nocke +plywajacy fiskars jak na lodke (z dolozeniem 2ch fileciakow jak na morze).+conajmniej 2 pary szczypiec do wyczepiania (no 3 liczac lathermana) + kombinerki i szczypce dluugie foxa do wyczepiania szczupakow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jack__Daniels Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Pytanie tematowe było o kultowy n?ł?ź wędkarski i w zasadzie miałem napisać to samo co woblerwz, a zdjęcie wkleił Anguiler. Gerlach niewątpliwie jest kultowy. Co do no?źy u?źywanych to podobnie jak u woblerwz'a kolekcja zdecydowanie mi się zmniejszyła. Tak naprawdę z wielu wielu no?źy to korzystam z Buck Vanguard Pro, na zapas mam Rat'a 1, ze stałą klingą, Cold Steel Roach Belly, Tlim'a i Falknivena F1 oraz Muella do nurkowania - tymi no?źami ogarniam praktycznie wszystko co ma być ogarnięte na polowaniu czy wędkowaniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Nie wiem czy to byl produkt stricte kultowy - mozna bylo to nabyc albo jakis ruski zlom.Produkowal to Gerlach, noz mial dlugosc po zlozeniu jakies 12cm i dwa ostrza - jedno do ciecia, drugie piłka (tempa dosc ale do skrobania wszystkiego poza okoniami jak znalazl) z czyms na ksztalt wypychacza na koncu - bardzo przydatny wowczas dla mnie wynalazek.Noze przez jakis czas byly produkowane w niezlej jakosci, z bordowymi badz czarnymi okladzinami. Jak znajde to wstawie fotke... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 elpojo Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Noze przez jakis czas byly produkowane w niezlej jakosci Idzie kupic jeszcze Gerlacha dobrej jakości? Miałem dawno temu takowy, dzisiejszy zamiennik kt?łry dostałem niedawno nie umywa się do tamtego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Artech Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Ostatnio szukałem no?źa, uderzyłem więc do fachowc?łw (knives.pl) jako tanie i dobre wszyscy jednogłośnie polecają no?źe Mora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Flls Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Mam Morę Outdoor 2000, fajny n?ł?ź, stal dobrej jakości, po naostrzeniu tnie jak brzytwa, pewnie le?źy w ręce, nie ślizga się. Tylko jest trochę za du?źy jak na n?ł?ź do kamizelki, do plecaka jak najbardziej, ewentualnie przytroczyć do pasa, ma przystosowaną do tego pochewkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jack__Daniels Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 Nie wiem czy to byl produkt stricte kultowy - mozna bylo to nabyc albo jakis ruski zlom. Gumo I właśnie dlatego mo?źna nazwać kultowym bo przecie?ź ruski złom to ruski złom, a to był ociekający zajebistością Gerlach specjalnie dla wędkarzy. Ta piłka o kt?łrej piszecie to w rzeczywistości była skrobaczka do łuski. Piłkę miał jego większy brat, ale niestety nie wiem jaki to był model. N?ł?ź na pewno był dla myśliwych bo miał specjalne ostrze do patroszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adasio Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 @Jack__DanielsMam ten n?ł?ź z ostrzem do patroszenia i piłą. Rok produkcji 1982 cały czas w u?źyciu, tylko korkociąg się urwał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Artech Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Ruski złom, powiadacie..... http://www.kizlyar.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jack__Daniels Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Artech, ju?ź się tak nie podniecaj . Ja m?łwię o czasach kiedy w Rosji internetu nie było... w Polsce zresztą te?ź nie, i nie wpadłbyś na to, ?źe istnieje coś takiego jak Kizlyar . M?łwimy o tym co było dostępne... trudnodostępne, a przez to stało się kultowe. W tamtych czasach Gerlach nie miał konkurenjcji pr?łcz ruskiego złomu i bagnet?łw podpieprzonych ze słu?źby w WP. Pisząc złomu mam na myśli scyzoryki sprzedawane na świątecznych odpustach i innnych targowiskach przez naszych braci zza wschodniej granicy. Wg mnie bezwzględnie Gerlach, pomijając jakiekolwiek walory, zasługuje na miano no?źa kultowego... podobnie jak n?łz Rambo z plastikową rączką, kompasem i pochwą zaopatrzoną w ostrzałkę bo chyba i czasy podobne... ale to nie to forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zorro Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Mo?źe i bezwzględnie Gerlach ale miał on potwornie silną konkurencję... <_< Prawdziwy mysliwski Foron z prawdziwego NRD i w zasadzie tylko spod lady... Zdjęcie trochę g?łwniane ale nie ma na ostrzu ani ryseczki najmniejszej proszę Pan?łw No?źownik?łw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Casdamato
Witajcie
Są kultowe wędki, kołowrotki, przynajmniej w moim odczuciu. Czy istnieje coś takiego jak kultowy n?ł?ź wędkarski?
Dzięki za ka?źdą odpowiedź
36 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi