Rebus Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Kilka info było w tym wątku :http://jerkbait.pl/topic/62413-daiwa-exist-czy-shimano-stella/page-15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniu25 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Kręciłem nimi na rybomanii i miałem naprawdę mieszane uczucia. Co prawda, jestem bardzo uprzedzony do tej firmy, ale z ciekawości zakręciłem każdym z nich i powiem tak: dupy nie urywał żaden z nich. Inne malowania, brak zapasowych szpul, przynajmniej w jednym wkręcana korbka, no i większe pojemności szpuli niż w starszych wersjach. Ja bym nie kupił.Dla mnie średnia praca i kiepskie spasowanie + znaczek dragon=dziękuje, wolę inne maszynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Kręciłem nimi na rybomanii i miałem naprawdę mieszane uczucia. Co prawda, jestem bardzo uprzedzony do tej firmy, ale z ciekawości zakręciłem każdym z nich i powiem tak: dupy nie urywał żaden z nich. Inne malowania, brak zapasowych szpul, przynajmniej w jednym wkręcana korbka, no i większe pojemności szpuli niż w starszych wersjach. Ja bym nie kupił.Dla mnie średnia praca i kiepskie spasowanie + znaczek dragon=dziękuje, wolę inne maszynki.A co wkręcana korbka i większe pojemności szpul to wada? A jakie to wolisz inne maszynki, jeśli można wiedzieć? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Kręciłem ostatnio TD X'em, i się nieco zawiodłem, bo jak w "zetce" spasowanie było lux, to w "X" , typowy luz na korbie... i obawiam się że pomimo lux spasowania na początku w "zetce" to później ten luz i w niej może wyjść.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Być może w Z ten luz jest minimalny lub nie występuje, bo korba jest wkręcana, a w pozostałych modelach jakiś tam luz dozwolony jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 W X korba też jest wkręcana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Czegoś tu nie rozumiem. Czytam w innych tematach czego brakuje Dawiszonom do 400zł, Shimaniokom do 400zł.....Troche tych braków jest. Tu dostajemy to wszystko czego brakuje w tanich Daiwach i Shimano też źle?Ale takie chyba mamy czasy że za 400zł powinien być Exist i Stelka :-)))) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Czegoś tu nie rozumiem. Czytam w innych tematach czego brakuje Dawiszonom do 400zł, Shimaniokom do 400zł.....Troche tych braków jest.Tu dostajemy to wszystko czego brakuje w tanich Daiwach i Shimano też źle?Ale takie chyba mamy czasy że za 400zł powinien być Exist i Stelka :-))))eh, ... fajnie byłoby stelke szarpnąć do 400 pln 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zero luzów, lakier perła metalik, cztery szpule zapasowe, waga 100g, bezproblemowe nawijanie przynęt o wadze 40g, spasowanie, że komar wacka nie wciśnie, praca masło w smalcu. Takie cechy wg. niektórych powinien mieć kręcioł za 400zł. Ale nad wodą i tak napierdalają betoniarkami za 150zł. Ale weź się przyznaj. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teamdragonpl Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Najdroższy TD około 400 zł z wysyłką a najtańszy już za 200 zł że jest z czego wybierać i na co ponarzekać a do tego 5 lat gwarancji . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 W X korba też jest wkręcana. Może i też jest wkręcana, ale za te pieniądze to co byś chciał. Stelki i inne Daiwy powyżej tysiąca też mają luzy.Mieć luzy w kołowrotku do 400, to jeszcze przejdzie, ale do 2000 to już kurwica pewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 (edytowane) No sorry ale w nówce nie powinno być takiego luzu jak w kołowrotku po trzech ciężkich sezonach.. sprawdzałem temat na starych team dragonach, i okazało się że młynek po trzech sezonach łowienia ma mniejszy luz na korbie niż nówka z prosto z pudełka. I w "nowych" team dragonach raczej będzie podobnie w sumie może sam to stestuje , bo obecnie nie mam kręćka pod zębate a sezon tuż tuż. Edytowane 20 Kwietnia 2017 przez MATIG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 No sorry ale w nówce nie powinno być takiego luzu jak w kołowrotku po trzech ciężkich sezonach.. sprawdzałem temat na starych team dragonach, i okazało się że młynek po trzech sezonach łowienia ma mniejszy luz na korbie niż nówka z prosto z pudełka. W nowych TD też tak będzie, nowy z pudełka z luzami, po trzech latach bez luzów. Lepiej tak niż odwrotnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 W nowych TD też tak będzie, nowy z pudełka z luzami, po trzech latach bez luzów. Lepiej tak niż odwrotnie. No luz sam sie nie zredukuje , jedynie może się pogłębić po sezonie ciężkiego łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 No luz sam sie nie zredukuje , jedynie może się pogłębić po sezonie ciężkiego łowienia. W poście wyżej napisałeś coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 (edytowane) Uwielbiam temat luzów w nowych młynkach :-) i jak w sklepie widzę " macanta" który o mało co korby i rotora nie urwie to mi się zawsze humor poprawia :-)Jaki powinien być ten luz? Ile dokładnie?Ps. Często można przeczytać o kasowaniu luzów w tego typu młynkach. Tylko nikt nie pisze że po tak bajecznym skasowaniu luzu, po roku zostają wióry z przekładni. Zresztą nie tylko w młynkach za 400zł. Edytowane 20 Kwietnia 2017 przez przemo_w 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Uwielbiam temat luzów w nowych młynkach :-) i jak w sklepie widzę " macanta" który o mało co korby i rotora nie urwie to mi się zawsze humor poprawia :-)Jaki powinien być ten luz? Ile dokładnie?U panie, luzów powinno być jak mrówków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Jeszcze chciałbym na żywo zobaczyć test @makamby. Taki prawdziwy, żeby oporówka puściła :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 (edytowane) W poście wyżej napisałeś coś innego. To źle zrozumiałeś w takim razie, chodziło mi o to, że w td po trzech sezonach łowienia luz był ciut mniejszy niż w nówce sztuce prosto z półki. Tak czy siak w jednym jak i w drugim nie powinno być aż tak dużych luzów tym bardziej w nówce. Nawet filmik nagrałem z tym luzem, jak go znajdę to wstawie. Luz na korbie to normalna sprawa, wręcz minimalny musi być , ale jak przeszkadza w łowieniu to już jest coś nie tak. Edytowane 20 Kwietnia 2017 przez MATIG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Tylko nikt nie pisze że po tak bajecznym skasowaniu luzu, po roku zostają wióry z przekładni.Ja też tak sądzę, i pisałem że poluzowałem http://jerkbait.pl/topic/65570-topowe-m%C5%82ynki-polskich-firm/page-9#entry2132095 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniu25 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 A co wkręcana korbka i większe pojemności szpul to wada? A jakie to wolisz inne maszynki, jeśli można wiedzieć?Nie mam nic do tych rzeczy. Lubie wkrecana korbke. Ale moze poczytaj ze zrozumieniem. Cechy które wymienilem, to to co zauwazylem w porownaniu do starych modeli. Te młynki mi nie podpaspowały. Ich praca i ogólne wrazenie. Nie lubie tej firmy, ale pokrecilem na targach z ciekawosci. Moze to wystawowe egzemplarze, ale dla mnie szalu nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 (edytowane) To napisz jakie maszynki wolisz od Dragona.Napisz jeszcze co Ci nie podpasowało w ich pracy. Edytowane 20 Kwietnia 2017 przez Artek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniu25 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 To napisz jakie maszynki wolisz od Dragona.Nie bede zasmiecal tego tematu innymi propozycjami. Mam swoje zdanie, przejechalem sie kilka razy na ich sprzecie i powiedzialem STOP.Chcesz -łów sobie nimi, wychwalaj, Twoja sprawa.. Broń ich jak chcesz.Mam prawo do własnego zdania i nie polecam ich sprzetu.PS.żeby nie było, że mi ktoś zaraz wypomni, używam chyba 2-3gum od nich. Nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Nie bede zasmiecal tego tematu innymi propozycjami. Mam swoje zdanie, przejechalem sie kilka razy na ich sprzecie i powiedzialem STOP.Chcesz -łów sobie nimi, wychwalaj, Twoja sprawa.. Broń ich jak chcesz.Mam prawo do własnego zdania i nie polecam ich sprzetu.PS.żeby nie było, że mi ktoś zaraz wypomni, używam chyba 2-3gum od nich. Nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Ale takie chyba mamy czasy że za 400zł powinien być Exist i Stelka :-))))I tak byłyby do d***y Bo luzy i tak będą. Bo być muszą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi