M4TYY Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Bo wszystkie powstają w tej samej fabryce No to jasna sprawa . Daj znać jak ułoży linke ten team dragon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Może ktoś porównać wielkościowo Ryobi 4000(Zauber, applause) z TEAM DRAGON FD1025iZ I cyknąć fotkę ja to wygląda. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 9 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Może ktoś porównać wielkościowo Ryobi 4000(Zauber, applause) z TEAM DRAGON FD1025iZ I cyknąć fotkę ja to wygląda. Z góry dzięki.TD 1025iZ, to będzie wielkościowo odpowiednik Zaubera 3000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 (edytowane) Płytka szpulka.. jak narazie rozwiązała problem z układaniem linki. Teraz jest tak jak powinno być, czyli równo po całości. Później wrzucę fotkę z zapełnioną szpulką. Tylko niestety cenowo nie za fajnie stoi.. Edytowane 13 Maja 2017 przez MATIG 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Kołowrotek ciekawy ,trzeba będzie pomacać w sklepie.Ile ta płytka szpulka kosztuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Kołowrotek ciekawy ,trzeba będzie pomacać w sklepie.Ile ta płytka szpulka kosztuje ? Bardzo ciekawa pozycja. W tym momencie na pewno lepsza pozycja od zaubera lub red arc. Szpulka to koszt ok. 80 zł... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 TD 1025iZ, to będzie wielkościowo odpowiednik Zaubera 3000.Tylko że TD 1025iZ to odpowiednik wielkościowo starego 920iZ czyli z mniejszym body, chyba że się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 (edytowane) Zobaczymy ile jest ten TD 1025iZ wart. Jakoś bardziej do mnie przemawia zakup nowego kręcioła pod znaku smoka jak zakup używki na allegro czy jerku . Zamówiłem do travelka kupionego po taniości i gruntownej przeróbce jaka go czeka u kolegi Tomka . Edytowane 13 Maja 2017 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterS Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 (edytowane) . Edytowane 16 Maja 2017 przez PiterS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterS Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 (edytowane) Tylko że TD 1025iZ to odpowiednik wielkościowo starego 920iZ czyli z mniejszym body, chyba że się mylę.Mam starego TD 930iZ oraz nowego 1025iZ. Oba kołowrotki mają szpule o takiej samej średnicy 48mm. Nowy jest również nieco większy czyli dłuższy o ok 1cm. W nowej serii większe 1020 i 1025 maja mniejszy korpus, a od 1030 większy. Obecne numeracje nie są odpowiednikami wcześniejszej wersji. Odpowiednikiem starej 930 jest nowy 1025. Edytowane 16 Maja 2017 przez PiterS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teamdragonpl Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Szp.zap. do TEAM DRAGON FD1030iZ / CHT-15-30-030 szp.alu.płytka 30 koszt - 76 zł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Fajnie, że się dogadaliście w końcu Ale @kleniu25, mogłeś podzielić się z nami swoimi spostrzeżeniami na temat kołowrotków w tym przedziale cenowym, których cechy powodują, że są lepsze od wyrobów Dragona. Łowię innymi kołowrotkami ale jakiś czas temu miałem przez sezon kołowrotek Team Dragon i byłem z niego bardzo zadowolony, nie miałem żadnych uwag i parę fajnych ryb z nim wyjąłem. Sprzedałem go bo wygrała próżność ze znaczkiem JDM ale w przyszłości nie wykluczam, że kupię największego Fishmaker'a do zestawu na suma i na pewno nie będę się wstydził jego pracy ani logo krajowego producenta A sorki, że tak spytam: co Dragon produkuje w Polsce? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Marketing :D 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Koledzy tak bym nie szydził z tego dragona, właśnie wróciłem z testów nowego Team Dragona1025iZ. Jakby tak zmienić napis na Daiwa Caldia to bez zmrużenia oka byście łykali jak kormoran ryby, nic nie narzekając na jego wykonanie, nawój linki czy spasowanie i kulturę pracy.Niestety wolałem kupić nowego dragona jak jakąś zajechaną używkę na jerku.Będzie świetnym nawijakiem do niskobudżetowego travela a i dzisiaj CD sunrise się nie powstydził tej maszynki.Jak mnie ktoś zapyta o przyzwoity kołowrotek, to z czystym sumieniem mogę go polecić. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 (edytowane) Broń boże nikt nie szydzi, nie mówię że zły, to że u nas w kraju robią głównie marketing a produkcja w kraju kwitnącego ryżu ;-) nie znaczy że towar musi być słaby i z założenia go przekreslam. Niektóre kije i młynki naszych rodzimych producentów chociaż bardziej pasuje importerów są bardzo udane. A pytanie poniekąd zasadne i odpowiedź nasuneła się sama, nie mogłem się powstrzymać :-) Gdyby choć 50% sprzętu w katalogach naszych importerow była robiona w Polsce, kupowałem nawet gdyby były słabsze niż konkurencja zagraniczna głównie z powodów patriotyczno ekonomicznych. Mówię o niższej półce 200-400zl bo jak mi ktoś napisze że mogę kupić dragon hand made za tysiaka to śmiech ???? Edytowane 18 Maja 2017 przez gajosik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 (edytowane) Pewnie, zawsze można wrócić do Prexera albo Czapli Nawinąłem plecionkę na płytką szpulę. Jest całkiem nieźle, chociaż drobna regulacja (zdjęcie podkładki) by się przydała. Jutro pokombinuje nad rzeką. P.S. Mam zapewnienie Waldka Ptaka z Dragona, że TD FD Z bez trudu znosi słoną wodę (posiada odpowiednie uszczelnienia). Jednak nie będę ryzykował. Będzie robił tylko na śródlądziu. Edytowane 18 Maja 2017 przez tpe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Broń boże nikt nie szydzi, nie mówię że zły, to że u nas w kraju robią głównie marketing a produkcja w kraju kwitnącego ryżu ;-) nie znaczy że towar musi być słaby i z założenia go przekreslam. Niektóre kije i młynki naszych rodzimych producentów chociaż bardziej pasuje importerów są bardzo udane. A pytanie poniekąd zasadne i odpowiedź nasuneła się sama, nie mogłem się powstrzymać :-) Gdyby choć 50% sprzętu w katalogach naszych importerow była robiona w Polsce, kupowałem nawet gdyby były słabsze niż konkurencja zagraniczna głównie z powodów patriotyczno ekonomicznych. Mówię o niższej półce 200-400zl bo jak mi ktoś napisze że mogę kupić dragon hand made za tysiaka to śmiech Nie wiem czy w Dragonie pracuje jeszcze Pan Żelazny, który naprawdę ma pojęcie o składaniu wędek, tak więc jeżeli doda do swoich zdolności manualnych przyzwoity blank pod znaku smoka i komponenty fuji, to nic w tym nie widzę że ten tysiak wyskoczy na paragonie.Pewnie większość firm klepie pręty na bliskim wschodzie ze względu na koszty a my się podniecamy, lecą ochy i achy bo to w USA a to w Nowej Zelandii a to w Japonii.Wiem nieoficjalnie, że kiedyś dla megabasa blanki robił restafine, ale ze względu na ceny poszli na biski wschód i megabasy obecne to już nie to co te stare. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Tak Dragon to nie moze kosztowac tysiaka,bo to tylko Dragon.Srali na wklejanki,a teraz placa po 700zl za japonskie i juz sa super,och i ach.Ostatnio kupilem Dragona spin CXT Cross za 300zl i jestem b. zadowolony.Nie odczuwam zeby byl 5razy gorszy od St.Croixow jak wynika z porownania cen.Grzegorz Zielazny pracuje w Dragonie.Bez pierdzielenia,ze reklamuje ta firme,tylko wkurwia mnie jak nieraz czytam,ze wszystko co maja w ofercie to szajs. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterS Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 (edytowane) Niebawem coś napiszę na FORS o nowym TD 1025 iZ, puki co testy i okres docierania Macie dwie fotki jak nawija, bez regulacji, żyłka 0,23mm. Edytowane 19 Maja 2017 przez PiterS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 (edytowane) @UP Wstaw ponownie fotki bo coś ich nie widać . Co do młynka to ja coś skrobne więcej pod koniec sezonu, bo teraz nie ma co chwalić, polecać itd. wszystko wyjdzie w "praniu". Jak na razie jestem bardzo zadowolony, młynek pracuje bardzo dobrze zarówno na sucho jak i pod obciążeniem, lekko płynnie, cicho, jest dobrze spasowany, nie ma większych / niepokojących luzów. No i czuć w nim moc podczas kręcenia . Kręci nawet pod większą przynętą bardzo ładnie i lekko. Coś czuję że będzie dobrze tym razem . Edytowane 19 Maja 2017 przez MATIG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 @UP Wstaw ponownie fotki bo coś ich nie widać . Co do młynka to ja coś skrobne więcej pod koniec sezonu, bo teraz nie ma co chwalić, polecać itd. wszystko wyjdzie w "praniu". Jak na razie jestem bardzo zadowolony, młynek pracuje bardzo dobrze zarówno na sucho jak i pod obciążeniem, lekko płynnie, cicho, jest dobrze spasowany, nie ma większych / niepokojących luzów. No i czuć w nim moc podczas kręcenia . Kręci nawet pod większą przynętą bardzo ładnie i lekko. Coś czuję że będzie dobrze tym razem . U mnie kręci podobnie, dopiero wyjdzie szydło z wora po dłuższym użytkowaniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 (edytowane) Żebyście nie wiem co napisali i gdzie by nie przenieśli produkcji światowi potentaci, to nie da się porównać Dragona do Megabassa nawet gdyby ten robił swoje wędki na blankach z nano włókna leszczyny w najbardziej zapyziałej chińskiej prowincji Nie ta liga to jak porównanie myPhone do iPhone Nikt nie pisze że dragon to szajs bo jest to nieprawdą, ale co innego jest sprzęt za 100-400zł a co innego za 1000+. Znam wiele osób składających wędki w domu i niektóre spokojnie mogą konkurować z najwyższymi seriami Dragona, a nawet je przewyższają. Co takiego pan Zielezny nowatorskiego wprowadził w budowie tych wędek że trzeba zapłacić za nie 1tys +. Dla mnie ich najwyższa seria to poprawnie i schludnie wykonane wędki, dobra robota ale nic ponad przeciętnego co by zwróciło moją uwagę. Wiele osób składa kije na tamim samym poziomie u siebie w garażu, a nawet pokuszę się że niekiedy są to kije dużo bardziej zaawansowane konstrukcyjnie niż to co robi p Zielezny dla Drogona (broń boże nie ujmuję wiedzy i doświadczenia) Ja z całego serca życzę Dragonowi, Mikado, Kongerowi i innym żeby osiągneli taki sukces jak StC, Graphiteleader, Lamiglas, Megabass żeby loga naszych importerów były rozpoznawalne na całym globie i budziły pożądanie klientów na całym świecie. A jak narazie oferują dobry sprzęt półki średniej nic ponadto. Edytowane 19 Maja 2017 przez gajosik 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Tak nawija linkę 0,12 (10,60 kg). Niestety, z powodu czystej i niskiej wody używałem lżejszego zestawu. Ale i na Zetkę przyjdzie pora 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Przyzwoicie nawija, ja mam varivasa 1,2 i nawój jest podobny, przyzwoicie jak na niską półkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 U mnie nawój na płytkiej szpuli jest podobny. No może ciut gorszy.. Pewnie ze względu na podkładkę która po przyszlifowaniu na pewno nie ma takiej samej grubości w każdym miejscu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi