teamdragonpl Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Nie mam już tych kart ale na pewno jest tak w jednym przypadku. Niemniej była tam wzmianka na temat przedłużenia gwarancji do 5 lat, bez szczegółów.Od lat mam Dragony i zawsze było 5 lat gwarancji . Nigdy się nie spotkałem z roczną albo jakimś przedłużaniem gwarancji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Moze kol.zielan robi zakypy przez Rtv-agd,albo mix elektrolux?Tam bylo cos z przedlurzeniem gwarncji.Wlasnie moja stara maxima dociaga do 5 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bachamut Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 (edytowane) ja wczoraj dostałem team dragona c w rozmiarze 3000 tysiące na sucho chodzi bajka resztę zobaczy się w majówkę Edytowane 27 Kwietnia 2017 przez Bachamut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 (edytowane) Kręciłem dzisiaj nowym team dragonem i powiem szczerze że zrobił na mnie ogromne wrażenie Zapomniałem zerknąć na schemat, czy ktoś mógłby wstawić foto? Ależ proszę bardzo Jest i schemat, nie powiem bo lekko się zdziwiłem, ale kręci naprawdę ładnie. Schemat TD [zetki]. Myślałem że będzie tam wormshaft jak w poprzednim, a może to i lepiej, kto wie. Zobaczymy jak się sprawdzi w boju. Przy okazji kupiłem 3 cannibale 12,5 cm ze świeżego sortu, trochę inny kształt, zobaczymy jak będą reagować Edytowane 28 Kwietnia 2017 przez MATIG 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 (edytowane) Patrząc na schemat tylko jednego łożyska od dołu na pinionie mu brakuje i byłby Team Dragon Exist A tak poza tym to śliczny kołowrotek Edytowane 28 Kwietnia 2017 przez Mateo1989 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Patrząc na schemat tylko jednego łożyska od dołu na pinionie mu brakuje i byłby Team Dragon Exist A tak poza tym to śliczny kołowrotek No właśnie patrząc na schemat miałem cichą nadzieję że będzie to łożysko od dołu.. Ale i tak pracuje bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Niestety jak zawsze w dragonach, trzeba już na starcie regulować nawój, tak też jest i w nowym team dragonie. Ale mam jedno pytanie do was, ponieważ pod szpulą jest tylko jedna podkładka, którą musiałem zdjąć bo za dużo nawijał u dołu i teraz pytanie czy szpulka może siedzieć bezpośrednio na tej blaszce jak na zdjęciu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 (edytowane) Musi tam być ta podkładka bo inaczej będzie Ci się wycierać gniazdo szpulki i ta blaszka z terkotką Ciekawe rozwiązanie z tym łożyskiem w nakrętce piniona, w daiwie trochę inaczej to wygląda Edytowane 29 Kwietnia 2017 przez Mateo1989 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Musi tam być ta podkładka bo inaczej będzie Ci się wycierać gniazdo szpulki i ta blaszka z terkotką Ciekawe rozwiązanie z tym łożyskiem w nakrętce piniona, w daiwie trochę inaczej to wygląda Jeżeli podkładka musi być, to jak wyregulować nawój? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Jeżeli podkładka musi być, to jak wyregulować nawój?Dokładnie.. także jest mały problem. Spróbuje może troche przyszlifować tą podkładkę co by cieńsza była. Myślę że o połowę cieńsza podkładka niż ta co tam siedzi załatwi temat. PS: Co do młynka to nie wytrzymałem i dzisiaj już trochę pomachałem większymi gumami po 12,5 cm z główkami 5-8 g, i chodzi wzorowo. Pod takim obciążeniem kręci prawie tak samo jak na sucho. Jest dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Dokładnie.. także jest mały problem. Spróbuje może troche przyszlifować tą podkładkę co by cieńsza była. Myślę że o połowę cieńsza podkładka niż ta co tam siedzi załatwi temat. PS: Co do młynka to nie wytrzymałem i dzisiaj już trochę pomachałem większymi gumami po 12,5 cm z główkami 5-8 g, i chodzi wzorowo. Pod takim obciążeniem kręci prawie tak samo jak na sucho. Jest dobrze. Czyli rozumiem, że do kompletu nie ma dodatkowych podkładek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 (edytowane) Czyli rozumiem, że do kompletu nie ma dodatkowych podkładek? Tak. Sam jestem tym zdziwiony, bo we wszystkich kołowrotkach od dragona jakie miałem, zawsze były dodatkowe podkładki o różnej grubości. Poza tym nie ma też drugiej zapasowej szpulki. Edytowane 29 Kwietnia 2017 przez MATIG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Tak. Sam jestem tym zdziwiony, bo we wszystkich kołowrotkach od dragona jakie miałem, zawsze były dodatkowe podkładki o różnej grubości. Poza tym nie ma też drugiej zapasowej szpulki. A może po prostu przez przypadek nie zostały do pudła włożone. Trzeba się dowiedzieć od osób, które zakupiły inne modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 A może po prostu przez przypadek nie zostały do pudła włożone. Trzeba się dowiedzieć od osób, które zakupiły inne modele. Może być i tak, cholera wie. Mam tylko nadzieję że znajomy ze sklepu wędkarskiego mi coś załatwi, bo ma się w czwartek dowiedzieć jak to z tym jest czy da się same podkładki dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 (edytowane) A po wyciągnięciu tej podkładki nawój masz już równy ? Jesli tak to można ja wsadzić w swoje miejsce a podnieść rotor o wartość tej podkładki, tylko że w nakrętce rotora masz łożysko to trzeba by to oblukać czy to wypali. Edytowane 30 Kwietnia 2017 przez FlyFisherman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Po wyciągnięciu podkładki nawój jest ok, ale może być lepszy. Myślę że jest to kwestia o połowę cieńszej podkładki od tej co siedzi tam w standardzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Prosiłbym użytkowników któregokolwiek z nowych team dragonów, o sprawdzenie czy macie tam w pudełku dodatkowe podkładki do regulacji nawoju linki, a jak tak to czy są różnej grubości? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Mam 920 sprzed jakiś 5-6lat, używam do podbijania korbą gum 3" i główek 10-20g, do 15 nie ma problemu, powyżej jest troszkę gorzej, ale komfort pozostaje. Szkoda tylko, że w takim rozmiarze szpula dość głęboka. Stare TD w okolicach dwustu kilkudziesięciu PLN były, Ztki znaczenie droższe. Ciekawe czy trwałością i niezawodnością zarobią na zwiększoną cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Odebrałem swojego FD 1035iZ + płytka szpula. Pierwsze wrażenia bardzo, bardzo pozytywne. Dobrze spasowany (tylko minimalny luz na korbce), ładnie i miękko kręci. Świetnie wygląda Jak tylko popada sprawdzę go na łososiach i pstrągach. P.S. Podkładek w pudełku nie stwierdzono. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Ciekaw jestem jak w środku bebechy wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 (edytowane) Oo nie wiedziałem że są do niego płytkie szpulki . Koniecznie muszę zamówić, bo na te standardowe trzeba dużo podkładu nawijać.. U mnie po kilku dniach łowienia, przy obciążeniu savage gear herring shad 16 cm + 8-10 g główka, daje znać o sobie rolka.. ale przesmarowanie powinno załatwić sprawę. Ogólnie jak narazie nie mam zastrzeżeń. Edytowane 7 Maja 2017 przez MATIG 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Będę w zimie w Polsce, podrzucę go ze Stellkami i TP Joziemu. Zobaczymy, co powie fachowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 8 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Oo nie wiedziałem że są do niego płytkie szpulki . Koniecznie muszę zamówić, bo na te standardowe trzeba dużo podkładu nawijać.. U mnie po kilku dniach łowienia, przy obciążeniu savage gear herring shad 16 cm + 8-10 g główka, daje znać o sobie rolka.. ale przesmarowanie powinno załatwić sprawę. Ogólnie jak narazie nie mam zastrzeżeń.Rolka szumi jak w Spro, czy się zacina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Nie wiem jak to jest w spro ale podobnie szumi jak w starym team dragonie z. Ale tylko przy większych obciążeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Nie wiem jak to jest w spro ale podobnie szumi jak w starym team dragonie z. Ale tylko przy większych obciążeniach. Bo wszystkie powstają w tej samej fabryce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi