Skocz do zawartości

Team Dragon FD Z, X, S, C. 2017

Artek

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie,a jaki rozmiar będzie odpowiedni do przynęt 30gr. Czy FD1025iZ wystarczy?

Na 30-ki idź w większy rozmiar.

Ładnie się prezentuje z CD  Blue Rapidempost-45918-0-38665700-1495265871_thumb.jpg

Pewnie na stałe przy nim zagości tylko muszę kupić cieńszą linkępost-45918-0-38665700-1495265871_thumb.jpg

Kołowrotek więcej jak przywoity, idealnie wyważa tego patyczka, waga 280g mnie nie przeraża, bo słabowity w garściach nie jestem, wolę full metal body jak jajczane wydmuszki +ic4 :P .

• Like 5

Spytam jeszcze tak. Do jakiej gramatury sprawdzi się rozmiar 1025iZ.

To zależy w jakim sensie pytasz, czy chodzi ile da radę czy jaka gramatura jest dla niego bezpieczna.

Odpowiedź na takie pytania można wystawić dopiero po konkretnym użytkowaniu.

Osobiście będę go używał do główek max 15g + guma, normalnie będzie pracował w zakresach 5-10g ołowiu + guma 2"- 4".

W granicach 5-10g ołowiu nie powinno mu nic się dziać, jeżeli ciężej 15-25g to może być różnie. Należy pamiętać, że to niska półka, więc nie ma się co spodziewać długowieczności.

Nie jestem reklamożercą, tak więc bez popadania w zwyczajowy relatywizm kiepskich - albo kiepski relatywizm, zauważam zasadniczą różnicę różnicę pomiędzy maestrią uznanych kuchmistrzy a dragonowskim cateringiem.Zastępczymi bobami z PRC. Nie kłóćta się , bo naprawdę nie ma o co.. :)   

• Like 2

Po 20 wypadach z nano litem xt60c jestem z niego bardzo zadowolony ...Żadnych bród bardzo dobrze układa linkę ,hamulec precyzyjny.

Obecnie mam porównanie ze spro hypalite ( mam dwa zestawy na łódce) i jeżeli chodzi o układanie linki to spro wypada przy dragonie jak kręcioł za 40 dychy z bazaru .....

Po 20 wypadach z nano litem xt60c jestem z niego bardzo zadowolony ...Żadnych bród bardzo dobrze układa linkę ,hamulec precyzyjny.

Obecnie mam porównanie ze spro hypalite ( mam dwa zestawy na łódce) i jeżeli chodzi o układanie linki to spro wypada przy dragonie jak kręcioł za 40 dychy z bazaru .....

Spoko. Ale to jest temat o team dragonie  :lol:

• Like 3

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Jasne, w testach tylko się liczą Stelle, TP i inne Daiwy. Sprzęt ze średniej półki jest bee i nie wolno go nikomu testować, a zwłaszcza na jerku.

Czytaj koleżko ze zrozumieniem.

Nikt nie zabrania testowania i opisywania sprzętu budżetowego,ale niech to będzie obiektywne. To co jest powyżej wklejone to internetowy marketing. Nie bez znaczenia jest też fakt,że autor tego tekstu (jak dobrze kojarzę)pisuje recenzje sprzętu dla dragona.

Trochę rozsądku i spojrzenia na temat z dystansem.

..a stelle są do du...y. ;)

• Like 1

Po to jest ten temat założony, aby każdy mógł coś powiedzieć na temat tych kołowrotków. I nie ważne, czy to będzie Czesiu pracujący dla Shimano, czy Stefan opisujący recenzje dla Dragona. Kołowrotki na rynku są od niedawna i każdy przyszły nabywca chciałby się trochę o nich dowiedzieć. To jest najprostsza recenzja, jaką można napisać. Jakbyś dostał takiego Dragona do testów  i miał coś o nim napisać, to w jaki sposób byś to zrobił?

Jeżeli nie przeszkadza ci marketing,potrzebujesz info to wystarczy zajrzeć do katalogu dragona,w zalinkowanym artykule jest to samo tylko ubrane w ładne opowiadanko.Jedyny plus tego pseudo testu to fotki więc ma znaczenie kto pisze taki tekst.

To już lepiej się czyta wcześniej zamieszczone opinie posiadaczy.

Skoro tobie pasuje taki test pod publiczkę to ok i nic mi do tego,ale nazywajmy rzeczy po imieniu. Mnie,aż kłuje w oczy więc napisałem co myślę.

Jeżeli był bym posiadaczem w/w kołowrotka to opisał bym wrażenia z jego użytkowania jak najbardziej obiektywnie (choć wiadomo, że każda sroczka swój ogonek chwali).

• Like 1

Raczej marketingowy artykulik na zlecenie niż obiektywny test.

Obiektywny test to będzie dopiero po dłuższym użytkowaniu. Nie interesuje mnie , to co jest pisane na zasadzie sponsorki. Póki co maszynka kręci nie gorzej jak daiwa za 1000zł.

Jak się trochę oziębi to pójdzie do połowów na średnio bo teraz to 2 g z gumkami 2" jest używane,  stelki 1000 i 2500 pracują naprzemiennie.