bazyloss Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 nie wiecie może, czy w PL/EU można dostać coś w takim stylu ? http://belmont.co.jp/mr-047 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Raczej lepiej chyba zrobić samemu ze starej wędki teleskopowej bo ten to trochę za krótki lecz ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Kiedyś miałem zrobiony z chińskiego teleskopu. Przynęty były drogie(jak dla mnie w tym czasie) na dodatek z dostępnością było różnie i takowy odczepiacz sobie zrobiłem ze starej uklejówki. Wadą było to, że po złożeniu miał około 80 cm długości. Trochę inaczej drut wygięty nie miej jednak był skuteczny. Wszystko co zaczepiłem pod wodą w jego zasięgu udało się wyhaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David77 Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Ja też poświęciłem stary teleskop i zwrócił się szybciutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwoluka Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Tutaj coś podobnego. https://www.nippon-tackle.com/Tailwalk-Lure-Catchbar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Fajne rozwiązanie ale tylko na stosunkowo płytkie rzeki, gdzie podejdziesz do zaczepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 13 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 (edytowane) właśnie na takie ma być 3-4m szerokości i 0,5-1m głębokości, zasięg z ręką to około 3,5m i tyle wystarczya ma być krótki po złożeniu Edytowane 13 Marca 2017 przez BazyL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 (edytowane) Kamilu ten co pokazałeś może i fajny, ładny ale nawet zrobiony z dobrego materiału może zacząć szybko się składać w czasie wyczepiania przynęty. Czasem mocniej wbije się kotwica w zaczep i trzeba większej siły by przynętę wyhaczyć, no i wtedy gdy będziesz to robił przyrząd samoczynnie będzie się składał. Często miałem tak, że musiałem mocniej rozkładać teleskop bo przy próbie wyhaczenia jakiś segment chował się do środka. Proponuje kupić używany teleskop składający się z małych sekcji, wywalić szczytówkę. Ja na ostatnim elemencie założyłem przelotkę, wywaliłem wkład, a drut ramki naciąłem brzeszczotem by można było wprowadzić żyłkę. Edytowane 13 Marca 2017 przez Andru77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 A jakby tak zaadoptować sztycę z gwintem od podbieraka? Wystarczyłoby wykręcić kosz podbieraka i wkręcić wyczepiacz. Na małe siurki długi podbierak niepotrzebny, ale tam gdzie łowię takie "2 w 1" mogłoby się sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 13 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 może inaczej przyrząd ma być krótki po złożeniu najlepiej nie więcej niż 45cm, patrzyłem na teleskopy , ale najkrótszy jaki znalazłem (który miałby odpowiednią długość, po wyjęciu części szczytowej lub dwóch) ma skład 56cm i jest gruby nie wykluczam, ale to jeszcze robota i kombinowanie z elementem do zahaczania ten z linku jest ze stali nierdzewnej, myślę, że składy powinny się dobrze zakleszczać, to nie ma być rozwiązanie na wszelkie możliwe wypadki, tylko to ponad 250zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Po 5 uratowanych japońcach inwestycja się zwróci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 13 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 jakbym zainwestował przed sezonem, to już by się prawie zwrócił 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fred Arbogast Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Wszystko jest dobre co skuteczne!Pozostaje jeszcze temat kolejnego kija do noszenia,ja wolę odczepiacz na sznurku.Z pewnością zajmuje mniej miejsca i w kieszeni kamizelki go noszę.Jak małe strumyki to i ciężar odczepiacza mniejszy a więc i bardziej miły do noszenia.Lata temu łazikując za kropkami nosiło się bandaż elastyczny ,po zaczepie szukałeś w miarę długiego kijka i takim ustrojstwem woblery się uwalniało z zaczepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deha Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Czytam te posty i przypomniało mi się właśnie. Jadę zaraz kupić wyczepiacz Surfer naszego kolegi forumowego Zahara. A jutro myślę że sprawdzę w boju bo wczoraj straciłem parę wobków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 13 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 (edytowane) też o nim myślałem, ale mi bardziej chodzi o wyhaczanie, a nie o wyrywanie, dodatkowo połowę wobków w tym sezonie straciłem na gałęziach ponad lustrem wody, do których nie mogłem albo dość, albo sięgnąć Edytowane 13 Marca 2017 przez BazyL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Na gałęzie nad wodą Surfer też poradzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fred Arbogast Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Ja zawsze hołduje starej zasadzie że w prostocie tkwi siła ....Jak po gałęziach się pozaczepia to jak nic kijek taki pewnie mógł by zdać egzamin ale to kolejna rzecz do noszenia i nie jest pewne że akurat ta nasza tyczka nam sięgnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deha Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 też o nim myślałem, ale mi bardziej chodzi o wyhaczanie, a nie o wyrywanie, dodatkowo połowę wobków w tym sezonie straciłem na gałęziach ponad lustrem wody, do których nie mogłem albo dość, albo sięgnąćCzytałem, (jeszcze nie próbowałem, bo dopiero idę kupić), że z tym też poradzi. Ważne żeby zaczep był na tyle nisko, aby dało się " spuścić " Surfera. Zresztą lepiej niech wypowiedzą się użytkownicy, ja tylko teoretyzuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 http://www.askari.pl/index.php/produkt/kogha-odczepiacz-teleskopowy tylko ta długość transportowa mało poręczna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deha Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 http://www.askari.pl/index.php/produkt/kogha-odczepiacz-teleskopowy tylko ta długość transportowa mało poręczna....Długość transportowa nieporęczna, ale patent na końcówkę wkręcaną do sztycy podbieraka świetny. Przy wędkowaniu stacjonarnym szybko można wymienić końcówkę w podbieraku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolomeo213 Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 (edytowane) Surfer nie działa strata kasy i nerwów chyba że lowisz z łódki albo na wodzie stojącej i zaczepisz pod nogami ewentualnie masz tydzień na zabawę to wygląda tak fajnie tylko na filmie Edytowane 13 Marca 2017 przez bartolomeo213 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Na chińskim portalu masz taką sztycę oraz przykładowe adaptery. Z tego można spokojnie zrobić sztycę na wzór tej japońskiej: Ewentualnie można japońską kupić w UE Tool Black Sheep . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 13 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 sztyca pierwsza klasa, dzięki, ale nadal trzeba samemu kombinować z elementem do wyczepiania, muszę nad tym pomyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grelo6 Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Mój wyczepiacz wygląda tak i niema problemu z teleskopem. Mieści się w kieszeni kamizelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Na giełdzie jest podbierak z taką sztycą:http://jerkbait.pl/topic/87692-prox-all-in-one-wading-net-custom-podbierak/?hl=podbierak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi