Skocz do zawartości

Gotowy zestaw Vision

dzepetto

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć Panie i Panowie.

Chciałbym zasięgnąć opinii na temat gotowego zestawu Vision Silver

http://hurch.pl/zestaw-silver-p989.html

Ma służyć wypadom na morskie trotki kilka razy w roku. Ewentualnie jeśli ktoś potrafi doradzić jaki zestaw złożyć w tej cenie to w rączkę nieomal pocałuję :)

Daiwa True flight 9'6#7,zwijak jaxon pelton,głowica ST8int amnesia 30lbs ...szkolenie jak zwęzić pętelki coby się przez wiatr.przedzierać ,FC 0,3 garść krewetek,tubisów,sunray shadow

i miotaj.Jak coś nie do końca to pytaj.

Pinokio.

p.s.nowy vision Deep7-8 czarny odstąpię za.250+pp

Edytowane przez darek1
  • Like 1

W opisie tego kjia stoi:

"Wychwood Truefly T2 to nowe wędki o klasycznej akcji medium-fast wykonane w multi-modułowej konstrukcji z wysokiej jakości włókna węglowego."

I dalej:

"W porównaniu do wędek Truefly, seria Truefly T2 jest spokojniejsza, nieco wolniejsza co zwiększa przyjemność łowienia i holu ryb."

Dla mnie to brzmi jak: "kolego sprzedajemy ci krowi ogon, i próbujemy ci wmówić że lubisz takie wędki"

I może nawet mają rację jeśli chodzi o kontemplacyjne łowienie na max średnim dystansie, małymi przynętami... ale na morzu masz najczęściej silny wiatr w twarz lub boczny, brodzisz głęboko i rzucasz ile fabryka kijowi dała, a Twoje umiejętności pozwalają. Tu potrzeba szybkiej armaty a nie finezyjnej witki. .. na 99% ten kij na morze nie jest optymalny. Ja wiem, że teraz wędkarze kupują oczami, a w opisie pearametrów kija na pierwszym miejscu wymienia się kolor blanku. Ale. .. nie dajmy się zwariować, ładna tubka i błyszczący lakier to trochę mało, gdy szukasz NARZĘDZIA pod konkretne zadanie.

• Like 1

Można też (a nawet trzeba) poszukać czegoś używanego, sam kupiłem kij jak w linku w idealnym stanie za nieco ponad 400 zł łącznie z dopasowaną głowicą

http://www.profishingstore.com/shop/scierra-ant-9-8539p.html

kropki (te do poskładania) są  ;)  :P

Edytowane przez janusz.walaszewski

Żeby być konstruktywnym ja polecam to:

http://www.sport-fish.pl/temple-fork-outfitters-brod-94900-c-426_1081.html

Lub to:

http://www.sport-fish.pl/airflo-airlite-nantec-rodsbr-104900-c-426_781.html

Oba kije znam, potężna dynamika, świetnie zrobią robotę.

Ew tu masz guideline lpxe i airflo airlite competition tez świetny tyle ze trochę ciężki bo to #8, sprzedaje je mój kolega, kije są po kilka razy łowione.

http://flyfishing.pl/komis/msg.php?id=89620

W opisie tego kjia stoi:

"Wychwood Truefly T2 to nowe wędki o klasycznej akcji medium-fast wykonane w multi-modułowej konstrukcji z wysokiej jakości włókna węglowego."

I dalej:

"W porównaniu do wędek Truefly, seria Truefly T2 jest spokojniejsza, nieco wolniejsza co zwiększa przyjemność łowienia i holu ryb."

Dla mnie to brzmi jak: "kolego sprzedajemy ci krowi ogon, i próbujemy ci wmówić że lubisz takie wędki"

I może nawet mają rację jeśli chodzi o kontemplacyjne łowienie na max średnim dystansie, małymi przynętami... ale na morzu masz najczęściej silny wiatr w twarz lub boczny, brodzisz głęboko i rzucasz ile fabryka kijowi dała, a Twoje umiejętności pozwalają. Tu potrzeba szybkiej armaty a nie finezyjnej witki. .. na 99% ten kij na morze nie jest optymalny. Ja wiem, że teraz wędkarze kupują oczami, a w opisie pearametrów kija na pierwszym miejscu wymienia się kolor blanku. Ale. .. nie dajmy się zwariować, ładna tubka i błyszczący lakier to trochę mało, gdy szukasz NARZĘDZIA pod konkretne zadanie.

Takim samym błędem jest wyrabianie sobie opinii o wędce na podstawie opisu :) Mam starego Truefly mam i nowego. Dla mnie się nadają, co zapewne jest rzeczą gustu. Armata armacie nie równa. To co u jednych w opisie medium dla innych już fast. Ale fakt. że super szybkich wędek nienawidzę więc pewnie nieco subiektywnie do tego podchodzę. 

Nie zauważyłem że zwykłe są w takiej ofercie. Ostatnio były resztki. Mnie T2 się bardziej podoba choć może minimalnie jest wolniejszy. Choć ciężko porównać bo Truefly mam 10' #5 a T2 mam 9.6 #6. Solidne kijki za nieduże pieniądze. Mam kilka wędek Wychwood i nie narzekam na nie,

@Mack- AirFlo Airlite Nan-Tec 10' #6/7- cena 799, ale dożywotnia gwarancja- ok, biorę pod uwagę, dzięki za podpowiedź. Jaki do tego kołowrotek, żeby razem z linką zmieścić sie w 1300 zł?

A jakie wady ma przedstawiony tytułowy zestaw Vision? Rozumiem, że każdy poleca to co ma, ale fajnie by było usłyszeć jakieś konkrety, że to będzie lepsze, bo coś tam, a to gorsze, bo coś tam innego...

Nie wiem po co składać zestaw w takiej cenie, skoro cena nie gra roli to przecież najłatwiej wziąć ten zestaw Vision i po kłopocie. Kolesie z północy być może nie mogą mi dorównać w łowieniu jelców na Niżu Polski, ale o łowieniu troci w Bałtyku wiedzą o wiele więcej niż my. Nie sądzę aby spaprali ten zestaw.

jakie wady ma przedstawiony tytułowy zestaw Vision? Rozumiem, że każdy poleca to co ma, ale fajnie by było usłyszeć jakieś konkrety, że to będzie lepsze, bo coś tam, a to gorsze, bo coś tam innego...

Podałem obiektywny dobry zestaw na.początek ,

naprawdę chcesz wiedzieć.co mam ?!sam się przy okazji zorientuję

3,1425nokio.;-)-

troć i łosoś w Bałtyku jak podchodzą na.zasięg rzutu to biorą...

Edytowane przez darek1

Kolega zapytał o konkret, konkretu oczekuje. Jak zawsze zaczyna się litania podpowiedzi i giełda sprzętu. To dobrze że każdy chce pomóc, ale koledze raczej chodziło o wskazany zestaw. Trochę to jak zapytanie na forum matematyków ile to 1+1 , człowiek wyloguje się bardziej głupi niż przed pytaniem.

Zapytaj kolego Kacpra , / Kacper.K / on łowi to i doradzi, albo HiTowera.

Edytowane przez Hansolo