Skocz do zawartości

http://wiadomosci.wp.pl/kat,143608,title,Protest-wedkarzy-PZW-odlawia-nasze-ryby-sieciami-dzialacze-zarobia-miliony,wid,18726758,martykul.html

morowy

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wprowadzaj w błąd kolegów.

Dzisiejszy zjazd ma na celu dostosowanie statutu do ustawy o stowarzyszeniach, tylko i wyłącznie. Władze na razie pozostają bez zmian, prawdopodobnie w październiku będzie zjazd sprawozdawczo - wyborczy.

Masz rację. To zjazd nadzwyczajny. Wyborczy jest na jesieni. Rozpędziłem się trochę.

W wodach skarbu państwa, nie występuje taka kategoria jak "nasze ryby".. Ich zasoby są dobrem wspólne z którego wszyscy mają prawo korzystać -  monopol tu nie występuje, choć u nas widać skłonność.. :)

Standardowy fuck't medialny oparty na zmyśleniu i przekłamaniu, obliczony na sensację i niewiedzę czytelnika. Główna specjalność wędkarskiego świata, wręcz podstawa bytu kultowych kultrednaczy, żyjących z reklam oraz jazd pieniaczych z figurami.. :)

W wodach skarbu państwa, nie występuje taka kategoria jak "nasze ryby".. Ich zasoby są dobrem wspólne z którego wszyscy mają prawo korzystać - monopol tu nie występuje, choć u nas widać skłonność.. :)

Nie skłonność, a niemalże chęć wyłączności...????

to jednak chyba trochę wina, czy też zaniedbanie organizatorów, bo jeśli już się takową inicjatywę podejmuje, to trzeba mieć jakieś wsparcie osobowe "tłumu", tłumu, który nawet niekoniecznie musi być jakoś szczególnie zaangażowany, ale tylko przez swoją obecność będzie stanowił to wsparcie, ale jak się tłum dowiaduje po fakcie, to trudno, aby w tym uczestniczył, należało by przyłożyć jednak większą staranność w zakresie informacji, dla przy kładu JA tłum bym postał i wsparł

Przykro tego słuchać. Przygotowanie merytoryczne na poziomie ucznia szkoły podstawowej. Jeśli organizatorzy znali projekt statutu (tak zrozumiałem wypowiedź Pana Saturnina), to ich postulaty świadczą o tym, że niewiele zrozumieli z tego tekstu.

Miałem okazję pogadać dzisiaj z jednym z delegatów i wiadomości są optymistyczne. Choć słuchając o próbach przeforsowania niektórych zapisów statutowych otwierał mi się nóż w kieszeni. Na zjeździe odbyło się twarde starcie między delegatami małych kół i tzw. kół wiodących. Po dziewięciu godzinach obrad ostatecznie udało się utrącić kilka "genialnych" pomysłów. Między innymi możliwość etatowego wynagradzania działaczy, samowolnego zakładania kół na terenie działania innego okręgu, dowolnego uzupełniania składów władz w trakcie kadencji, czy ograniczania praw członków przez ZG. Jedyną podstawą działania związku jest Ustawa o Stowarzyszeniach i nowy statut. Sport został przywrócony na właściwe miejsce, czyli jako jeden z kilku celów związku, a nie jako nadrzędna działalność. Wreszcie PZW będzie stowarzyszeniem członków, a nie związkiem organizacji sportowych.

Teraz trzeba tylko czekać na rejestrację stowarzyszenia w KRS. Nowe władze wszystkich szczebli muszą liczyć się z koniecznością działania zgodnie z nowym statutem.

• Like 3

Bardzo ciekawie wygląda zestawienie filmu z "protestu" z relacją z tego wydarzenia autorstwa Jacka Kolendowicza,

https://wedkarskiswiat.pl/pikieta-przed-zjazdem-pzw,n,912

a szczególnie jej ostatni akapit.

...Mnie zadziwia absencja a zwłaszcza milczenie internetowych „celebrytów”, mądrzących się na każdy temat. Gdzie się chowacie (nie pierwszy raz), gdy wasi koledzy walczą o prawa zwykłych wędkarzy, nierzadko narażając się na restrykcje działaczy ograniczających im te prawa?  Nieśmiałość, brak wędkarskiej wiedzy, lekceważenie najważniejszych spraw naszego hobby, tchórzostwo? – niepotrzebne skreślić...

Gdyby ktoś jeszcze nie wiedział KTO jest winny - teraz już wie :D :D :D :D

Mało kto zrobił tak wiele dla dezintegracji środowiska, tak bardzo zduraczył człowieków z wędką, jak kultowi kultrednacze w ramach rynkowej konkurencji o czytelnika. A fuj.. lecita w chooy.. :)

• Like 1

Konkurencji o czytelnika? Qrwa do dziś pamiętam wywody naczelnego wspaniałego WW, że promowanie C&R to nic innego jak tylko próba ominiecia rejestrów wędkarskich, pamiętam te "piękne" zdjęcia złowionych okazów prezentowanych nad kiblem... Akurat WŚ jako prekursor głosu rozsądku w prasie drukowanej ma u mnie mocna ocene.

Wysłane z Tapa

• Like 3

Koledzy, jak widzę zaczynacie nagminnie stosować wulgarne słownictwo, ukrywając się za odmiennym od przyjętego zapisem. Jest to do przyjęcia w karczmie, może u niektórych w ich domach, ale tu jest jerkbait.pl i wulgaryzmów nie będzie. Obojętnie, jak zapisywanych. I nie chce mi się sprzątać, wątki z wulgarnym językiem będą zamykane. 

Kultowi zawsze na fali, zawsze z pianą do przodu.. :)

C&r w Polsce to Jerzy Kowalski i portal namuche. Jak dotąd wielki nieobecny w durnych wędkarskich mediach. Epigońskim rednaczykom uznanie się nie należy. Autoadoracja i wytrwałe sprzedawanie kitu - im styknie..

Kto kupi , ten ..  .. :)