Skocz do zawartości

Zamówienie blanków itp. z Niemiec

JuniorFishing

Rekomendowane odpowiedzi

A to nie jest tak że, w Polsce jest wyłączny dystrybutor tych blanków. I ma on tak sporządzoną umowę, że inny dystrybutor (z innego kraju) nie powinien sprzedawać ani w detalu ani w hurcie nie na swoim rynku. (Polska).

A to że sprzedają do innych krajów w Europie, to zależy od wewnętrznych umów w poszczególnych krajach / dystrybucjach.

Można to kupić ale odebrać osobiście, nie mówiąc gdzie to pojedzie.

Bazyl ma rację, że jak ktoś się dowie (np od życzliwych kolegów z tego forum) to Niemiec skończy rozmowę, bo dostanie telefon z Polski.

• Like 1

Chyba troszkę przesadzacie. Wiadomo dystrybutor w DE to dystrybutor w DE ale tam są sklepy które nie mają zakazu sprzedaży klientom zagranicznym. A czy klient jest z Polski czy z Francji nie ma dla nikogo znaczenia w czasach Ebay itd. Liczy się dostępność towaru i cena. Myślę że gdyby dystrybutor z DE zaczął sprzedawać polskim sklepom to tak oczywiście mógł by z tego zrobić się dym ale że kilka osób zbiera zamówienie do niemieckiego sklepu? Zamkną sklep w Niemczech? Dystrybutor zrezygnuje z klienta? Sklep nie sprzeda jak ma okazję sprzedać kilka blanków na raz? Granice zniesione witamy w EU ;) Nie chce mi się wierzyć żeby polskie sklepy nie sprzedawały za granicę i odsyłały klientów do rodzimych sprzedawców... Poza tym patrioci kupują u siebie i zbierają paragony a nie okupantów dorabiają :P :P :P

• Like 4

to może powiem dużymi literami, nie może sprzedawać poza DE (umowa dystrybucyjna z Alpha Tackle)

każdy "mądry" i sprytny dystrybutor zawiera umowy z firmami, które dają wyłączność na rynek krajowy :)

a co zrobi w praktyce, to już jego sprawa

Masz całkowitą rację :)

kol. KacperG

kol. pmiszk1

Oraz inni ewentualni zainteresowani :)

Proszę o głębsze zastanowienie się i decyzję. Do końca marca dobrze by było wszystko "klepnąć", tak by na początku kwietnia gość ode mnie mógł przywieźć towar.

Kiedy już kazdy z nas będzie zdecydowany, wtedy ustalimy szczegóły- płatność, przesyłkę itp.

Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...

Wraz z kol. Dano wznawiamy temat. Kolega bierze dwa blanki, ja jeden, jeszcze przynajmniej dwóch chętnych lub jeden biorący dwa blanki i finalizujemy zamówienie. Ktoś chętny? Wychodzi sporo taniej w porównaniu z cenami Polskimi.

• Like 1

• 9 miesięcy temu...

Gdyby ktoś był zainteresowany- wrzucili na tej stronie promocje 10% na blanki Suzuki- model 4lb-602 po rabacie wychodzi niecałe 370zł (licząc po obecnym kursie €).

Sam mi się nie chce czegokolwiek kombinować, ale gdyby znaleźli się chętni :) ...