Skocz do zawartości

Travel casting.

samwieszkto

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś miał styczność z tym modelem ? Roadrunner XLNT2

http://savage-gear.com/pl/product/roadrunner-xlnt2

Miałem go, model do 70gr ale był on przeszacowany z tego co pamietam.

Miałem wiele budżetowych travelków ale i tak najlepszy jest MC go emotion.

Edytowane przez hose4ras
  • Like 2

Jak pytasz o savage to nie pamietam juz tego kijka, byłem z nim raz może dwa razy nad woda, Nie wyjąłem żadnej ryby. Pamietam ze był bardzo delikatny jak na kijek do 70gr. To był mój pierwszy travel i to chyba był poprzedni model XLNT a nie XLNT2. Może w tym nowszym modelu cos sie zmieniło? Nie wiem.

Sakura shinjin ma w swojej ofercie traveli, miałem model 5-21gr, bardzo fajny kijek.

Ten moj ladowal bez niczego glowke 7g z Cannibalem 8/9cm. Na odleglosc rzutow nie narzekalem. Mialem na niego pare szczupakow 60-70cm i pare barramundi w tym jednego wiekszejszego, moze ze 4kg. Tak jak wspomnialem kij podczas holu gnie sie do pewnego momentu i potem zamyka ale czy to sie przeklada na wieksza ilosc spadow to nie wiem. Pare ryb mi zeszlo ale to chyba standard :)

Edytowane przez Luckyguliver

• 7 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...

Nie do końca, zdecydowałem się na 2 skład GEC 702 X bo potrzebne było coś na ciężko- trochę pałowaty jak dla mnie, do ciężkich gum obleci ale w końcu dorwałem fajnego travela F4-610K 4P jest prawie 7' i akcje ma fajną

Edytowane przez AAS

• 11 miesięcy temu...

Ruszylo sie cos od ubieglego roku w temacie traveli cast? Szukam teraz czegos co obsluzy przynety do 60-70g bo postanowilem meczyc szczupaki przez zime :) Najlepiej wedka w miare szybka ale z ladnym ugieciem. Budzet odgrywa role. Nie chcialbym wydac wiecej niz 500 pln.

SG Hitch Hiker. Jest wersja do 30g, do 50g i do 80g.

Ja przez chwilę posiadałem tego 15-50 i na szczupaki wędka bardzo przyjemna. Najwiecej rzucałem nim lunker city shaker 6” plus 25g ołowiu w komforcie. Bardzo fajne ugięcie, nie zauważyłem żadnych przesztywnien, nic się nie luzowało na łączeniach, nie wydawało dziwnych dźwięków. Niestety ciężko mi napisać coś więcej bo byłem z ta wędka tylko na dwóch krótkich wypadach bo wbrew mojej woli zmieniła właściciela... (zajumali mi ją????).

Edytowane przez erqgth
  • Like 2

Of Top i prywatnie...

Krzysiu, dotarła do mnie wiadomość o tej mega nieprzyjemnej historii. Bardzo Tobie i innym współczuję i jestem w ogromnym szoku! :(

Ręce, ręce za szybko przestano w Europie obcinać za kradzież! :angry:  

Edytowane przez BOB1
  • Like 2

Aż tak źle nie jest. Zostawili mi bieliznę ????. Kolega został z jedną skarpetka ????.

Przykro przede wszystkim za miejsce w jakim mnie to spotkało czego kompletnie się nie spodziewałem... A dodam, że jest to już druga podobna sytuacja w ciągu ostatnich dwóch miesięcy... Za pierwszym razem zastałem zniszczony korek do wlewu paliwa i mały jego ubytek. I to na hotelowym parkingu!

A wracając do tematu to wędkę na pewno sprawie sobie jeszcze raz bo zrobiła na mnie bardzo pozytywne wrażenie.

A nabyłem ja dzięki Robertowi i od niego właśnie ????????.

Edytowane przez erqgth
  • Like 2

...

A wracając do tematu to wędkę na pewno sprawie sobie jeszcze raz bo zrobiła na mnie bardzo pozytywne wrażenie.

A nabyłem ja dzięki Robertowi i od niego właśnie .

Mam dokładnie ten model. Kupowałem razem z Robertem, od tej samej osoby.

Jak coś, to zapraszam, u mnie leży nieużywany - mam 2 częściowy o prawie identycznych parametrach a w praktyce 2 części to też travel.

Andrzej

Na mnie niestety Hitch Hiker nie sprawil dobrego wrazenia. Mialem wersje 5-20 g w spinie i puscielm w swiat po 2-3 wypadach. A dlaczego mi nie spasil? 

- Gorzej wykonana niz  np Roadrunner XLNT2 ktora wygladal znacznie schludniej. Widzialem tez wedki za 200 zlotych staranniej zrobione a ta kosztowala mnie 500. 

- Za sztywna jak na moj gust. 

- Dolnik tez za krotki byl. Raz jeszcze w duzej mierze to kewstia preferencji. 

Summa summarum pewnie sie skonczy na tym, ze zamowie starsza oraz najnowsza wersje SG Roadrunner XLNT. Porownam na sucho i moze ktoras zostanie. Zdaje sobie sprawe ze trzeba pojsc na kompromis i nie moge wymagac ze wszytko bedzie jak bym sobie tego zazyczyl :)

Ten do 50g wg mnie za sztywny nie jest. Obawiałem się tego ale okazało się, że niepotrzebnie.

Co do jakości wykonania to porównania nie mam do innych traveli ale miałem kilka wędek SG i do wędek z pracowni im daleko ale w sumie takie porównanie nie ma większego sensu.

Ja byłem zadowolony ????.

Edytowane przez erqgth

Ten do 50g wg mnie za sztywny nie jest. Obawiałem się tego ale okazało się, że niepotrzebnie.

Co do jakości wykonania to porównania nie mam do innych traveli ale miałem kilka wędek SG i do wędek z pracowni im daleko ale w sumie takie porównanie nie ma większego sensu.

Ja byłem zadowolony .

Ja go akurat porownywalem do innych wedek w tym i nizszym przedziale cenowym i wyszlo mi ze jest gorzej ale jak jestes zadowolony to moja opinia przeciez nie ma znaczenia  ;)

Nie neguje Twojego zdania????. Mogło tak być ale teraz to już nie mam nawet jak tego sprawdzić????.

Ja poprostu nie zwracałem i w sumie nie zwracam na to aż tak mocno uwagi ale znam takich wędkarzy, którzy wędki traktują wręcz jak męska biżuterię ????.

• 2 miesiące temu...

Szukam i szukam i chyba nie znajde...travelka w 4 kawalkach, do 7 stop o CW powiedzmy 3-15g. To musi byc kijek o glebszym ugieciu bo chcialem w tym sezonie poprobowac swoich sil z castem na rzekach pstragowych.

Widziales abu garcia ss colors? Lub kuying freestyle walker? Oba 7’ 4pcs.

Mam fajnego travelka ale mocniejszego, na duze pstragi ok ale na duze, maluchy beda spadac.

Pozdraiwam

Arek

Przypomniales mi ze kiedys przygladalem sie travelom w spinie Abu Stinger Plus i robily dobre wrazenie. Teraz usiadlem i przejzalem ich caly katalog. Normalnie poczulem sie jak dziecko w sklepie z zabawkami. Okazalo sie ze maja tych traveli cala mase  :rolleyes:  Na poczatku myslalem wlasnie o proponowanym przez Ciebie Salty Style Colors np STCC-704LT-NG ale skonczylo sie na XROSSFIELD XRFC-654ML-BF-MB. Miejmy nadzieje, ze CW jest w miare dobrze opisany. Pstragi w Walii sa dosyc tegie, 60+ to nie zadkosc wiec solidne 8lb bedzie jak znalazl. Miejmy tylko nadzieje, ze wybrany kij nie bedzie za sztywny na kropki. Bede uzywal na poczatek Tatuli SV TW 103HSL i zobaczymy jak pojdzie.

Przyjzalem sie tez temu Kuying Freestyle (jest kilka filmikow na YT) ale doszedlem do wniosku ze 400pln za ten kij to troszke duze ryzyko. 

https://www.purefishing.jp/abugarcia/

• 2 miesiące temu...

SG Hitch Hiker. Jest wersja do 30g, do 50g i do 80g.

Ja przez chwilę posiadałem tego 15-50 i na szczupaki wędka bardzo przyjemna. Najwiecej rzucałem nim lunker city shaker 6” plus 25g ołowiu w komforcie. Bardzo fajne ugięcie, nie zauważyłem żadnych przesztywnien, nic się nie luzowało na łączeniach, nie wydawało dziwnych dźwięków. Niestety ciężko mi napisać coś więcej bo byłem z ta wędka tylko na dwóch krótkich wypadach bo wbrew mojej woli zmieniła właściciela... (zajumali mi ją[emoji53]).

Po roku operowania Autostopowiczem 10-30 gram jestem w stanie potwierdzić przytoczone wyżej słowa kolegi. Kijek super operuje w

Swoją gramaturą a nawet ciut wyżej (40 gram). Dobrze przekazje brania i sam hol ryby. Jednym słowem duża frajda. A i cenowo można znaleźć okazję.

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka

• 5 lat później...

Podbiję temat coby nowego nie zakładać. Szukam casta w 4-5 składzie, długość około 2,1m, realne c.w. do okolicy 70 gramów. Ma to miotać przynętami od 20 do 60-70g. Posiadam w tej chwili Savage Gear XLNT3 do 100g, ale to kij niesamowicie mocny - odczuwalnie za mocny, bo 10 cm jerk ważący 53 gramy dopiero zaczyna ten kij ładować. Rozważam SG4 20-60g, ale nie wiem na ile uczciwie jest opisany, tzn. czy ma jakiś zapas górą. Opcje z Chin też wchodzą w grę. Czym krótszy dolnik tym lepiej.