Skocz do zawartości

Kotwiczki do lowienia na spining w morzu

tpe

Rekomendowane odpowiedzi

Wydawało mi się, ?źe Owner ST-41 TN 2X Nr 6 i 4, kt?łrymi zbroję swoje minnowy na bassy są niezniszczalne. Niestety kilka dni temu bassy zdemolowały i te kotwiczki. Plecionka 16 lb, precyzyjnie wyregulowany hamulec w TP i po pierwszym udanym holu, następne cztery brania, cztery spady i 4 wymienione kotwice...Łowiłem w mocnym uciągu, kontakty trwały dosłownie sekundę. W sumie złowiłem wtedy 16 pięknych bass?łw, ale tych czterech brań nie zapomnę nigdy.

Mo?źe macie jakieś inne sprawdzone, mocne kotwice? Dodam jeszcze, ?źe ST-66 4X są ju?ź za cię?źkie, wobler w nie uzbrojony prawie w og?łle nie pracuje.

Gumo, ?źyłką łowiłem kilka lat temu, przy moim wędkowaniu 150 m 0,25 mmm wytrzymywało max. 2 tyg. ... Poza tym bardzo często hol bassa na ?źyłce niepotrzebnie się przedłu?źał, wyglądało to jak przeciąganie gumy modelarskiej. Na plecionce hole są o wiele kr?łtsze, a ryby w dobrej kondycji wracają do Atlantyku. Zmienić woblera te?ź nie chciałbym, Saltiga Minnow sprawdza się idealnie - ma system rzutowy, wa?źy odpowiednio i schodzi na max. 60 cm. Saltigi uzbrojone są fabrycznie w trzy kotwiczki Ownera nr 6, zmienić je na 8?

Kamil, mo?źna by spr?łbować, jakie haki polecasz? Pr?łbowaliśmy kiedyś przezbroić w haki ukleje Tapsa, ale nie sprawdziło się.

post-46-1348915670,0467_thumb.jpg