tpe Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Wydawało mi się, ?źe Owner ST-41 TN 2X Nr 6 i 4, kt?łrymi zbroję swoje minnowy na bassy są niezniszczalne. Niestety kilka dni temu bassy zdemolowały i te kotwiczki. Plecionka 16 lb, precyzyjnie wyregulowany hamulec w TP i po pierwszym udanym holu, następne cztery brania, cztery spady i 4 wymienione kotwice...Łowiłem w mocnym uciągu, kontakty trwały dosłownie sekundę. W sumie złowiłem wtedy 16 pięknych bass?łw, ale tych czterech brań nie zapomnę nigdy. Mo?źe macie jakieś inne sprawdzone, mocne kotwice? Dodam jeszcze, ?źe ST-66 4X są ju?ź za cię?źkie, wobler w nie uzbrojony prawie w og?łle nie pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Sa 3 drogi - albo sprobowac lowic na zylke, albo zalozyc bardzo mocne kotwice duzo mniejsze od takich jak wypada albo zmienic wobler na taki o agresywniejszej pracy - aby przy wiekszym cierzarze zawieszonym z tylu dal rade pracowac. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Nie znam się na łowieniu w morzu, ale mo?źe pojedynczy mocny hak zamiast kotwicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 18 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Gumo, ?źyłką łowiłem kilka lat temu, przy moim wędkowaniu 150 m 0,25 mmm wytrzymywało max. 2 tyg. ... Poza tym bardzo często hol bassa na ?źyłce niepotrzebnie się przedłu?źał, wyglądało to jak przeciąganie gumy modelarskiej. Na plecionce hole są o wiele kr?łtsze, a ryby w dobrej kondycji wracają do Atlantyku. Zmienić woblera te?ź nie chciałbym, Saltiga Minnow sprawdza się idealnie - ma system rzutowy, wa?źy odpowiednio i schodzi na max. 60 cm. Saltigi uzbrojone są fabrycznie w trzy kotwiczki Ownera nr 6, zmienić je na 8? Kamil, mo?źna by spr?łbować, jakie haki polecasz? Pr?łbowaliśmy kiedyś przezbroić w haki ukleje Tapsa, ale nie sprawdziło się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Sprawdzilbym(jako, ze owner 66 nie oferuje mniejszych niz 4) kotwice i haki Patridge.No jak sie bedzie zacinalo i doholowywalo to czemu nie sprobowac z mniejszymi? Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Kamil, mo?źna by spr?łbować, jakie haki polecasz? Pr?łbowaliśmy kiedyś przezbroić w haki ukleje Tapsa, ale nie sprawdziło się.Modelu nie doradzę, bo tylko małe rozmiary stosowałem (mikro obrot?łwki, małe wobki). Ale zaufanie mam do Ownera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sloniu Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Tomek A circle hooks - np. Ownera? - http://www.ownerhooks.com/pages/products/hooks/circlehooks.h tmW Omanie zbroiłem woblery w podobne pojedyncze haki typu circle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 18 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Tomek A circle hooks - np. Ownera? - http://www.ownerhooks.com/pages/products/hooks/circlehooks.h tmW Omanie zbroiłem woblery w podobne pojedyncze haki typu circle. Dzięki Norbert, jaki hak rozmiarowo zastąpi kotwiczkę nr 6? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sloniu Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Rozmiarowo to się nie wypowiem:) Po prostu w sklepie kupiłem haki w rozmiarze, kt?łry się mieścił z grubsza w szerokości woblera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 18 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 A tak mniej więcej do tej długiej (14 cm), wąskiej Saltigi, jaki byś wybrał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sloniu Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Nie wiem jaki to będzie rozmiar haka ale w por?łwnaniu z wabikiem wygląda mniej więcej tak Do wobler?łw pewnie hak musi być nieco cieńszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi