Skocz do zawartości

Zaginajace sie ogonki w gumach

kamildarbanski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Borykam sie od bardzo dlugiego czasu z problemem zaginajacych sie ogonkow/kopyt w gumach. Sprawa wyglada nastepujaco....

Przechowuje gumki dosc luźno tzn. Nie upycham w przegrodkach na full raczej 5 - 6 sztuk maksymalnie w każdej. Przegrody nie sa na styk tj. Kazda guma ma luz z kazdej str okolo 1 cm. O ile wiem jak ogarnac problem zagietego ogonka to po prostu nie chce mi sie bawic z kazda guma z osobna o tu moje pytanie

Czy zagiete ogonki wpływają negatywnie na prace gumy i zmniejszaja atrakcyjność pracy przynęty co z kolei zmniejszenia ilość bran???

Proszę o zabranie glosu

Pozdrawiam

Wiem znam ten patent z wrzatkiem no ale... jestem na rybach otwieram pudlo a tu zagiete i wrzatku raczej nie ma ???? dkatego pytam czy taki defekt wplywa ujemnie na prace przynety bo efekt ten powtarza sie czesto. Nie wiem czego to wina bo jak pisałem nie upycham na scisk i przegrody z zapasem odpowiadnim. Pudelka nosze w pozycjach na sztorc gdyz nie ma mizliwosci na plasko bo w plecaku a nie w torbie.

Nie dajmy się zwariować.

Gumy leżakuja miesiącami w magazynach i nikt po kupnie nie próbuje "prostować" przygiętej gumy.

Jak się zagnie, to potem poleży na drugim boku i się wyprostuje. 

Zresztą nawet takie nieregularnie pracujące, mogą okazać się jeszcze większym killerem na ryby, niż te normalne.

No ale jak ktoś ma zbyt dużo wolnego czasu lub jest mocno pedantyczny, to może i prostować gumy, czemu nie?!  ;)

• Like 2

Małe gumy noszę w oryginalnych paczkach, więc trochę tego wychodzi. A co do tego, że drapieżnik mundry widzi że ogonek brzydki i go estetycznie razi więc nie atakuje... No nie no, może i tak jest...ja tam okonki uważam za małe płetwiaste cudowności i posądzam je nawet o znajomość matematyki wyższej ;)  Ale mnie bardziej interesuje że guma nie chce pracować :) Jak biorę gumę z kopytem to nie po to, żeby łowić na no action shada :) Ale akceptuję fakt, że Wam wisi i powiewa czy guma pracuje czy też nie, każdy ma swoją filozofię ;)

Ano wypadało by.... a w małych gumisiach czasem jak się mocno zakrzywi to jakoś tak lenistwo z niego wyłazi i pracować mu się nie chce ;)  Ale to mnie spotkało przy nieco zesztywniałych z zimna podróbkach keitecha i bardzo złościło bo pasiaki wolały żreć te normalnie pracujące...które pourywałem. A w tej gumie akurat ogonek zakrzywia się pod kątem prawie 90 stopni względem gumy...musiałem je ciąć i zapalniczką sklejać, a wiało mocno... :<   Życie :)

Zaginaja mi sie notorycznie w druga strone wlosy podczas snu,macie jakis sposob na ten problem? Palka tez mi sie czasami lekko zagina, jak sie zle uloze.

Ostrzyc się na łyso, a na pałkę to wrzątek jak koledzy radzą :lol:

Edytowane przez SlawekNikt
  • Like 3

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...