lenny Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Dzisiejszy krótki wypad po pracy zakończył się trafieniem jednego jazia. Skusił się na 3cm ciemnego wobka. Te około 40cm ryby prześladują mnie w tym sezonie????. Ten rok w ogóle jest wyjątkowy. Wyjątkowo słaby, jeżeli chodzi o ryby.Zdjęcie kiepskie, ale jasiek nie był chętny do pozowania. Jedyne które wyszło???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 22 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Pierwsze spojrzenie na świat???? Jeszcze tylko 3 warstwy lakieru, stery, i do wody. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 10 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Nieudane prototypy czasem się przydają???? np. do nauki malowania.Tak się bawiłem sprejami i wyszedł mi taki okoń. Bez lakieru, więc nie ma takiego połysku.Co myślicie, jak mi to wyszło?Mam zamiar pomalować tak kilka większych woblerów. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Jak na spraye bardzo fajnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Jest fajnie! Ładne okonki będą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 (edytowane) A ten prototyp co jest z nim nie tak ?Na obu oczach źle chodzi? Edytowane 11 Października 2017 przez rybson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 12 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Takich nieudanych, różnych, to ja trochę miałem W tym wypadku akurat, próbowałem zrobić woblera z tak umiejscowionymi oczkami, tonącego, ale do dość wolnego prowadzenia. Przy pierwszym oczku (od pyska) nie mogłem wydobyć z niego prawie żadnej pracy, nie zależnie od tego jak umiejscowione było obciążenie. Na drugim oczku, owszem pracował, ale tylko przy szybkim prowadzeniu. I poddałem się Może jeszcze kiedyś wrócę do takiego woblera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 12 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Jak na spraye bardzo fajnie Jest fajnie! Ładne okonki będą Dzięki za miłe słowa. Staram się Przy takiej ilości woblerów jakie robię, nie ma chyba sensu inwestować w aerograf. Dla mnie i dla ryb wystarczą spraye Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Do wolnego prowadzenia taki wobler musiałby mieć duży przekrój poprzeczny - no taka baryłka bardziej.A ten wygląda na szczupłego hahaha Ale ...warto i takiego wrzucić do wody i pokręcić szybko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Zmień kolejność oczek i będzie chodził w miejscu koperty doklejane po obu stronach ciężarek jeśli będzie potrzeba Wyjdzie coś a la cykada 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 12 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Dokładnie, ten korpus jest bardzo wąski. Następnym razem, jak wrócę do takiego woblera, to będę próbował z innym przekrojami korpusu. Może szeroki korpus woblera (większy opór) wpłynie wtedy na jego pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 12 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Zmień kolejność oczek i będzie chodził w miejscu koperty doklejane po obu stronach ciężarek jeśli będzie potrzeba Wyjdzie coś a la cykada To właśnie miało być coś jak cykada. Spróbuję jeszcze z tym oczkiem. Obciążenie było wstawiane w różne miejsca od dolnego oczka po "nosek", w różnych miejscach i po całości. Również w tym miejscu, które zaznaczyłeś. Z przodu woblera było od 80% - 100% całego obciążenia. Muszę się chyba do tego woblera bardziej przyłożyć i nie poddawać się tak szybko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Jak masz go wyrzucić to powkręcaj sobie na całej długości grzbietu wketki i zobaczysz czy będzie chodził. Od razu Ci powiem że jak ma obciązenie na przodzie to główny bład jaki popełniłeś to właśnie umiejscowienie oczka Przy takiej ilości oczek na grzbiecie fajnie widac jak zmeinia się praca względem umiejscowienia oczka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 12 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 No i mnie namówiliście????Idę do piwnicy poznęcać się jeszcze nad tym nieudacznikiem???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 18 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Powoli kończę z tymi maluchami.Dziś wklejanie sterów. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Rewelacja świetnie pomalowane ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 18 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Dzięki.Wieczorem lub jutro, jak skończę, to wrzucę zdjęcia całej partii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 19 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Do wyboru, do koloru????Skończone. Jeszcze tylko ustawić.Materiał lipa, długość 27mm,w trzech gramaturach - od około 2,5g do 3,5g. Bardzo lotne. Oczywiście tonące.Większość w sprawdzonych już kolorach.Praca dość mocna. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 (edytowane) Co to za srebrna farba na łusce? Te paski to z grzebienia ?Perfekcyjna robota Edytowane 19 Października 2017 przez rybson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 19 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Miło mi, że się podoba????Srebrny lakier to spray Motip. Jakiś polonez czy Matiz????. Mogę jutro sprawdzić jaki numer. Najczęściej używam Motipa. Na niektórych łuski są zrobione złotym sprayem. W zależności od podkładu, wychodzi różny odcień.A paski to z pasków taśmy malarskiej???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 Warto zrobić jakiś trwały szablon na paski.Takie jak te lub bardziej "okoniowate".Odchodzi żmudne oklejanie każdej sztuki.Folia z blistera lub cienka blaszka,nożyczki i parę minut czasu...No chyba,że w zamyśle mają być niepowtarzalne egzemplarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 20 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 Takie szablony do malowania, na okonia właśnie, to zrobiłem sobie na większe woblery (ten okoń kilka postów wyżej). Robiłem z tekturki, na kilka sztuk wystarczy. Przy takiej ilości jak ja robię, to oklejanie nie jest problemem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 23 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Kończę 9,5cm na szczupaki z płytkiej wody. Etap wklejania sterów. Jutro zrobię zdjęcia wszystkich w świetle dziennym. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 25 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 No i skończyłem????.Woblery z lipy, 9,5cm. Drut 0,8mm, stery poliwęglan 1,5mm.Waga około 16,5 - 17g. Z tymi kotwicami na granicy pływalności. Z mniejszymi pływające.Jedynie okoń wolno tonący.Folia alu, malowanie raczej proste. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 25 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Podczas testów nad wodą zauważyłem pewną wadę u tych woblerów. Często w czasie rzutu przednia kotwiczka zaczepia się o linkę. To chyba wina rozmieszczenia obciążenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi