Damian83 Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 Piękne a te maleństwo bardzo śliczne kolorki też ładnie dobrane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 30 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 4 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Kolejne podejście do malowania okonia????Jeszcze nie wykończony. Przyciemnię grzbiet, może coś dodam. Dojdzie oczywiście oko.Nigdy nie zajmowałem się malowaniem ???? ...ale przy kolejnym podejściu "zgaś" ją nieco i używając miękkiego pędzelka postaraj się o łagodne przejścia, tzn. żeby pędzlem nie rysować(piszę o paskach w Twoim okoniu) a malować właśnie Zawsze takie ostre odcięcia wyglądają dość nienaturalnie...Piotrze, widać poprawę????? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zdecydowanie Jak wkleisz oczy podcieniuj jeszcze ciemniejszą farbą okolice głowy i delikatnie sam grzbiet, ale nie za mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 No panie jest super coraz lepiej???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 5 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Dzięki Panowie.Postaram się tego nie zepsuć dalszym malowaniem???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Tu jusz nie ma Co zepsuć wystarczy grzbiet przysmarować I tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 12 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 W końcu ukończyłem okonie.Mają po około 47mm, strugane z lipy. Bardzo wolno tonące. Niby podobne, ale jednak każdy inny. I tak miało być????.Zauważyłem jedną rzecz. Po zanurzeniu w lakierze zmienił się odcień farb akrylowych. Pociemniały.Czy tak jest zawsze, czy to moje badziewne farbki z chin? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 (edytowane) Teoretycznie każda warstwa lakieru wyciąga kolor no i w praktyce co farba a lakier to inna bajka. Fajne są chociaż na moje oko za blade grzbietyLenny jak dajesz folię aluminiową to farby transparentne bo te całkiem zakryły jej urok Edytowane 13 Grudnia 2017 przez rybson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 13 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 Dzięki.Na zdjęciach też to nieco inaczej wygląda. Folia alu jest na dwóch woblerach. Na żywo trochę bardziej widać łuski, ale już wiem, że pod takie malowanie nie ma sensu jej dawać.Co do grzbietu, to miał być jasny. Chciałem aby okonki całe były trochę jaśniejsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 18 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 Praca powyższych okoni.Przy szybkim prowadzeniu robią jakieś myki na boki. Na filmiku tego nie widać. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 18 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 To jeszcze takie moje próby z malowaniem. Spray, akryle i farbki perłowe od RUDI75. Wobek na korpusie jak powyżej, praca taka sama. 47mm, trochę ponad 3,5g. Neutralny.Oczywiście na zdjęciach z telefonu wygląda to nieco inaczej????. Kolejne, mam nadzieję, będą ładniejsze???? 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 22 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Ciągle się uczę i dowiaduje czegoś nowego. Janusz, jeszcze raz dzięki za podpowiedzi????.Powstała taka uklejka. Nie jestem jeszcze w 100% zadowolony z pracy, ale powoli coś wychodzi.Na razie jedną, ale testy trwają.4cm, lipa jak zawsze, tonąca, ale nie opada jak kamień.Przy okazji wciąż uczę się malować. W ruch poszedł pędzelek i farbki od Rudiego. Tylko podkład to spray. Co z tego wyszło, oceńcie sami. A wszystkim zaglądającym życzę zdrowych i spokojnych świąt Bożego Narodzenia. Oby Mikołaj był dla Was chojny????. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Całkiem fajny ☺mam zamiar popracować nad czymś podobnym pod bolka kiedy zajada się drobiazgami ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 22 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Dzięki????Ja chcę zrobić takie woblery głowie z myślą o kleniach, czy okoniach czatujących w przybrzeżnych trawach. Ale myślę, że i boleniom też może się spodobać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zastanawiam się tylko czy z jedną kotwicą tak jak w twoim wobku będę w stanie osiągnąć fajna pracę boleniowki☺ Pewne przemyślenia już mam i raczej jest to wykonalne tylko czy na jednej kotwicy Bolki będą się równie dobrze wieszaly ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 23 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 W moim przypadku chodziło o trochę mocniejszą pracę, nie typowo boleniową.Co do kotwiczki, to będą próby z różnym umiejscowieniem. Również z dwiema. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Leszek ale rozkręciłes tematy w sumie wody też masz fajne w okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 23 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Dzięki????.Pomysłów wiele, gorzej z czasem i miejscem do pracy. Nie wszystko da się zrobić w kuchni????. A i cierpliwość żony też ma swoje granice. Może w końcu zabiorę się za piwnicę i tam jakieś miejsce sobie znajdę????. Co do wód, to za wiele ich nie ma. Najczęściej Krzna i czasami Bug. 99% czasu na rybach spędzam nad rzeką. Za łowieniem w stojącej jakoś nie przepadam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 28 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Znalazłem kilka starych, niedokończonych korpusów. Przeleżały pewnie ze 2 lata, miały tylko wklejone stelaże.Dociążyłem, pomalowałem i wyszło coś takiego.Mają po 18 - 19mm, tonące, waga około 2g. Praca - takie małe wariaty????. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Klasyka będą wodę mieszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 29 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Dokładnie, nie ma co wymyślać????Czasami sprawdzone kolory są najlepsze.Zawsze lubiłem woblery o mocnej pracy. Takie, które pracują mocno, również bez mojego udziału. To znaczy, zatrzymane gdzieś przy brzegu czy spływające swobodnie po łuku.Zawsze coś skuszą???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 9 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Na tym samym korpusie co okonie kilka postów powyżej, powstał woblerek z oczkiem w sterze.Jak zawsze lipa, 47mm, około 3,5g wagi. Na granicy pływalności.Praca szybsza i drobniejsza niż okonie.Malowanie to spray, oraz pędzelkiem akryle i perły od Rudiego. Oczywiście na zdjęciach niewiele widać????.Muszę chyba robić zdjęcia w świetle dziennym.Planowałem, że to będzie płotka, ale jak patrzę, to raczej klenik????.Zaczynam strugać kolejną serię tych korpusów, to jeszcze może wyjdzie płotka????. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Świetny żebym lepiej pokazać wszystkie efekty zrób krótki filmik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 9 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Myślałem właśnie o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi