Damian83 Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Bardzo ładne wobki pedzelek ci służy???????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 21 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Dzięki za miłe słowa.Staram się jak mogę???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 1 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Pogoda taka, że tylko siedzieć w domu, to dokończyłem kilka woblerów.Lipa, 47mm, 3,1g - 3,2g, neutralne lub bardzo wolno tonące.Z założenia to imitacja płotki. Malowanie akryle plus farbki od Rudiego.A jak wyszło, to oceńcie sami???? Zdjęcia słabej jakości, z telefonu, nie oddają w pełni kolorów???? 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Jak wyszło-jak zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 1 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Dzięki????Cieszę się, że się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 2 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Jeszcze taki blady, akrylowy okonek - anemik???? I powoli kończą mi się wystrugane korpusy. Coś tam jeszcze dosycha, ale to już końcówka. Będę próbował teraz z balsą. Zobaczymy, co z tego wyjdzie???? 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 4 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Moja radosna akrylowa twórczość w temacie cierników????. W trzech odsłonach. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 5 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Praca moich ostatnich woblerów.Praca będzie dobrze wyczuwalna na kiju.Następnym razem postaram się nakręcić coś w rzece. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Praca piękna jak na moje oko zarówno klenie jak i okonie będą je jadły aż im brzuchy spuchną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 5 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Czy klenie to nie wiem. Zawsze łowiłem je na mniejsze wobki. W tym roku mam jednak zamiar częściej próbować na większe????. Więc może jakiś się skusi???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Ja też zawsze łowiłem na mniejsze wobki ale pewien gość nauczył mnie łowić klenie a szczególnie wiosną czy jesienią na duże przynęty. Wobki 6-8cm i to nie przesada a klucz do sukcesu ps. Pozdro Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 13 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Wyskoczyłem dziś na godzinkę, przed zmierzchem, ustawić trochę woblerów. Ale jak to często bywa, skończyło się tak???? Od razu trafiło się kilku amatorów tych wobków i zapomniałem po co głównie przyszedłem????Brań było dużo, wszystkie delikatne. Tylko 3 szt udało się zaciąć i wycholować. Zapięte "za skórkę". 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 23 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Zrobiłem kolejne podejście do balsy.Wyszły dwa takie wobki - paplańce akrylowe????. Większy 47mm, 2,85g, mniejszy 40mm, 1,9g. Oba pływające. Praca drobna, w tym większym dodatkowo z lusterkowaniem. Balsa daje chyba więcej możliwości jeżeli chodzi o obciążenie, ale to chyba jedyna jej zaleta. No jeszcze szybkość wystrugania korpusu.Bo dalsza obróbka, utwardzanie, szpachlowanie, tu już kończą się jej zalety???? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Oko - zwykle lepiej, gdy znajduje się z przodu, a nie w środku woblera. Dla ryb zasadniczo nie ma to żadnego znaczenia, przynajmniej ja takiego nie stwierdziłem, ale jako konserwatysta wolę bardziej tradycyjne podejście do formy. Kubizm jakoś nie jest moją ulubioną bajką 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 23 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Z tym okiem to masz rację????W tym mniejszym to wyszło jakoś tak dziwnie???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 26 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Jazie dzisiaj za bardzo nie chciały współpracować, przy najmniej te godne fotki????.Trafiło się za to kilka takich pasiaków okraglaków???? A w międzyczasie coś tam tworzę.Janusz, oczka już chyba ok? Bardziej tradycyjnie???? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Oczka super Jak znajdziesz jeszcze odrobinę czasu i je podmalujesz, to już w ogóle... Malowanie też mi przypadło do gustu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 26 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Dzięki za miłe słowa????A te dwa jasne, to malowane akrylami.Wobki są już po pierwszym lakierze, ale coś podmalować jeszcze można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 30 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Takie sobie kiełbiki w trakcie... 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 30 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Kiełbiki w dwóch wersjach malowania.W zbliżeniu, aby lepiej było widać.Która lepsza?A może ta trzecia? ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 (edytowane) W imitacjach kiełbi dobrze wygląda to co uzyskałeś na woblerze z drugiego zdjęcia, czyli grzbiet pomalowany przy użyciu siateczki, inna rzecz natomiast drażni, zbyt mocne czarne kropy. Spróbuj bardziej rozcieńczyć farbę żeby nie była tak mocno kryjąca a na takie czarne kropki nałóż coś delikatnie opalizującego na niebiesko a zobaczysz różnicę Edytowane 30 Marca 2018 przez Piotr Gołąb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Dzięki za uwagi????Te kropki na żywo są nieco jaśniejsze, i właśnie mają niebieską opalizację. Na zdjęciu z telefonu niestety nie widać???? Na pierwszym zdjęciu widać nieco nad kropkami. Chyba muszę nagrać filmik, to będzie więcej widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andre99 Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Bardzo fajne malowanko tych modeli,naturalność to się teraz najbardziej ceni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Masz rację, tak naprawdę doradzanie w kwestii malowania woblerów nie do końca jest dobre, ale kiedy staramy się odwzorować coś konkretnego warto zachować szczegóły w sposób najbliższy naturze, choć czasem nie ma to wielkiego znaczenia. Tak naprawdę to najlepiej żeby każdy malował jak mu w duszy gra i czerpał z tego przyjemność. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Piotrze, doradzanie jest jak najbardziej potrzebne. Malując staram się zachować szczegóły, tak aby jak najbardziej odwzorować naturę, ale nie zawsze to wychodzi Jeszcze sporo nauki przede mną. Także wszystkie uwagi są bardzo cenne i potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi