lenny Opublikowano 13 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 A tak pracują.Praca dobrze wyczuwalna na kiju, trzymają się nurtu, nie wykładają się. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 17 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Trochę mnie nie było, ale miałem już dość każdej pracy. Więc pier.... wszystko i pojechałem wyciszyć się w Bieszczady???? Daleko od cywilizacji, gdzie nie ma już nawet mostów... Gdzie misie biegały???? A klenie prawie jedzą z ręki. Zjadły mi całą kanapkę???? Ciężko było wrócić do codzienności.Trzeba jednak coś nowego strugać.Kilka korpusów na testy. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Znam dobrze te tereny, miejscówka z pierwszego zdjęcia zaraz koło mnie i misiów tam rzeczywiście sporo. Kiedy tam łowię muszę mieć oczy dookoła głowy . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 19 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Zazdroszczę tych rzek, widoków i możliwości łowienia tam Ślady niedźwiedzia były w innym miejscu. Na ścieżce na Dwernik Kamień. Świeżo odbite w mokrym piachu, krótko po deszczu. Zrobiliśmy kilka zdjęć i wycofaliśmy się, aby mu nie przeszkadzać Może w przyszłym roku wybiorę się tam z wędką. To w razie czego, już wiem gdzie szukać przewodnika? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 W okolicach Nasicznego też sporo niedźwiedzi, niejednokrotnie widziałem ich ślady w tamtej okolicy. A powędkować w "pięknych okolicznościach przyrody" zawsze warto . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 25 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 Wstępne malowanie. Można powiedzieć, że to podkład.Jutro dalsze pędzlowanie ???? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 27 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 Malowanie skończone. Chyba już nic więcej tu nie potrzeba.Oczywiście nie wszystko widać na zdjęciach???? 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Takie malowanie.Można to nazwać łuską? ????Co sądzicie? 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Takie malowanie.Można to nazwać łuską? Co sądzicie? Wrzuć do jakiejś rzeki a dostaniesz odpowiedź , efekt ciekawy, taki delikatny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Niedługo wylądują w wodzie, zobaczymy jak będą ocenione efekt ciekawy, taki delikatny. Na następnych postaram się o wyraźniejszy wzór - ciekawe jak to wyjdzie. Staram się uzyskać wzór łuski bez folii alu, samym tylko malowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Skończyłem trzy woblery. Na razie po sztuce. Jak się sprawdzą, jak będzie nimi jakieś zainteresowanie w wodzie, to dorobię po kilka sztuk.Materiał lipa, malowanie pędzelkiem - akryle, lakiery do paznokci oraz farbki od Rudiego. Pływający, 7cm, 4,6g. Pływający, 8cm, 7,6g. I taki pod bolenia. 8cm, 8,8g, tonący. Praca drobna z lusterkowaniem. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 (edytowane) Kilka kolejnych ukończonych.Pływające płoteczki, 7cm, niecałe 8g. Materiał lipa, malowanie pędzelkiem.Praca - lusterkowanie z mocną pracą ogonową. Takie "V"?Starałem się pokazać wszystkie kolory, co na zdjęciach robionych telefonem nie jest łatwe????Jak wyszło ocenią niedługo ryby. Edytowane 13 Sierpnia 2018 przez lenny 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2018 A pomalowałem sobie jeden korpus w takie kolorki. Taki oczojebek też może się przydać???? 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Kolega sobie wymyślił, zrób mi jakieś baryłki sumowe. Już z rok mnie męczy. A tu ręce nie wprawione. Struganie z takiego kloca dziadkowym gerlachem nie jest łatwe. Człowiek strugał sobie zwykle kleniowe maleństwa.Ot wymyślił. Będzie płacił szkodliwe ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turbo93 Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Takie duże woblery fajnie robi się pilnikiem do drewna a później do metalu pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Chyba masz rację. Trzeba będzie się zaopatrzyć w takie pilniki do drewna, bo jak się okazało, papierem ściernym, to można się zaje....ć???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turbo93 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Najtańszy pilnik do drewna i do metalu i jazda, zobaczysz różnicę, nie musisz nic robić nożem wtedy a idzie bardzo szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Chyba masz rację. Trzeba będzie się zaopatrzyć w takie pilniki do drewna, bo jak się okazało, papierem ściernym, to można się zaje....ćJak to epizod to Ci pożyczę i do drewna i do metalu, choć wolę obrabiać zamiast pilnikiem do metalu papierem ściernym. Daj znać czy Ci pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 To się Jacku zgadamy jeszcze.Choć chyba na razie nie planuję większej ilości takich woblerów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 4 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Trochę to trwało ale w końcu ukończyłem. Nieco ponad 8cm, 23g nieuzbrojony, pływający.Według założeń miał być mocno pracujący, schodzący do max. 2m, i oczojebny. I chyba wyszło.Praca mocna ogonowa z lusterkowaniem, dobrze "tłucze" po kiju????.Nie wiem tylko czy nie przesadziłem z tymi kolorami????. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Bardzo ładnie zrobiłeś te woblery chociaż jeden tylko w samym aluminium też by był wskazany . Co do kolorów to fajnie wykombinowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 5 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Dzięki????Zrobiłem tylko jedną sztukę, taką testową. Jak będę robił kolejne, to będą w różnych kolorach.Ster będzie z grubszego poliwęglanu i stelaż z grubszego drutu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 16 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 Wschód słońca nad Bugiem. Dla mnie to jeden z piękniejszych widoków????Choć ryby zbytnio nie dopisały, przynajmniej wielkościowo, do tego duże straty w wobkach, i tak było fajnie???? 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 16 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 O straty to raczej się bym nie martwił, sam wiem jak to jest, nie czekasz nie zamawiasz tylko sam sobie robisz ,to wielki komfort lecz wymaga poświęcenia trochę czasu ,ale ile z tego satysfakcji ,Ja staram się jak najmniej ukrywać żeby więcej czasu spędzić na rybach niż przy tworzeniu przynęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 16 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 Dlatego biorę się za robotę.Powstaną, kiedyś????, takie uniwersalne, płytkie wobki, 6 i 7cm. Na razie pływające. Ale w planach mam jeszcze takie tonące, przeciążone. Ale zobaczymy jak to się będzie zachowywać w wodzie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi