Skocz do zawartości

lenny - woblery

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Brak czasu na cokolwiek, ale w międzyczasie, po pracy, między zakupami a porządkami, kilka sztuk dokończyłem.

6cm, około 5,5g. Pływające. Praca drobna, wąska.

Stelaż przez całość, stery wycinane ręcznie, jak zawsze.

Malowane w całości pędzelkiem.

post-63740-0-22111600-1544999883_thumb.jpg

post-63740-0-76697700-1544999891_thumb.jpg

post-63740-0-43625800-1544999901_thumb.jpg

post-63740-0-72214000-1544999909_thumb.jpg

post-63740-0-26946400-1544999919_thumb.jpg

post-63740-0-41549200-1544999930_thumb.jpgpost-63740-0-06826800-1544999944_thumb.jpg

Przy tej wielkości i kolorach będzie to wobler uniwersalny na niewielką rzekę.

• Like 11

Dzięki Olek :)

Ale mnie przyłapałeś, napisałem, że wszystko pędzlem, a tu jednak czerwone akcenty na brzuszkach spreyem :) Zapomniałem o tym, o tej godzinie :)

Aero nie mam, kiedyś nawet nad tym myślałem, ale stwierdziłem, że trochę bez sensu na takie ilości jak robię. Poza tym, nie mam za bardzo miejsca. A akrylami mogę bawić się i w kuchni :)

Dzięki Olek :)

Ale mnie przyłapałeś, napisałem, że wszystko pędzlem, a tu jednak czerwone akcenty na brzuszkach spreyem :) Zapomniałem o tym, o tej godzinie :)

Aero nie mam, kiedyś nawet nad tym myślałem, ale stwierdziłem, że trochę bez sensu na takie ilości jak robię. Poza tym, nie mam za bardzo miejsca. A akrylami mogę bawić się i w kuchni :)

Kiedyś za dawnych czasów kolega mój malował spreyem bak od motoru w kuchni ,a na stole stały kluski chyba nie muszę mówić co się stało  :D ,jeszcze na dokładkę jego mama wróciła zanim on zdążył  cokolwiek zrobić  :o ,ja musiałem wyjść bo nie mogłem wytrzymać ze :)  :D  :D .

A tak w temacie woblerki sztosiwo ,świetne malowanie  :good:  :good:

• Like 2

Wiem o czym mowa haha nie raz wychodziłem z malutkiej piwnicy w bloku jak po dobrej nielegalnej imprezie....raczej nie ma się czym chwalić hehe spray to nic dobrego w zamkniętym pomieszczeniu A jeśli mowa o farbach od rudiego to faktycznie maluję nimi w piwnicy i jest ok :)

Edytowane przez bencur

Wiem o czym mowa haha nie raz wychodziłem z malutkiej piwnicy w bloku jak po dobrej nielegalnej imprezie...

Aż tyle to ja tego nie wdycham :)

Jak maluję, to wychodzę z małej piwniczki na korytarz - taki większy hol, tam jest trochę lepszy przewiew.

Poszukiwania nowych wzorów.

Chyba znalazłem????

Nowa łuska i trochę inne malowanie. Chyba ten styl przeniosę na inne woblery. Połączenie akryli i pędzelka oraz spray. Na razie w jednym kolorze.

Co myślicie?

Myślę że są naturalnie naturalne ????.

A ja lubię takie naturalnie wyglądające przynęty .

No cóż ???? mi się podobają ????.

• Like 1

Dzięki????

Fakt, może nieco przy duża ta łuska. Ale robiłem wcześniej z drobniejszą, i jakoś mniej mi się podobała????

Muszę poszukać czegoś pośredniego do wyciskania wzoru. Tylko gdzie ja znajdę taką siatkę o odpowiednim wzorze?????

Dzięki Jacku, miło czytać takie opinie????, to motywuje.

Zrobiłem też z podobną łuską ale w innym malowaniu, ale to nie to.

Jak nie wyrzucisz ich do wody to raczej się nie dowiesz czy to to nie to ☺, to już rybki ocenią ☺, i czasami można się zdziwić ????.