Skocz do zawartości

lenny - woblery

Rekomendowane odpowiedzi

Też miałem ten sam problem

Rozwiazałem go w ten sposób że podczas zalewania formy delikatnie ściskam formę w palcach A wychodzące bąbelki odpowietrzaja odlew dając wózka bez ubytku

Edytowane przez Tomek Scyzor
  • Like 1

• 1 miesiąc temu...

Jak mnie tu dawno nie było????

Ale i nie było też czym się chwalić.

Czasu i weny jakoś brak aby coś tworzyć. Nie ma nawet za bardzo czasu na wypady nad wodę.

Powoli działam z żywicą, coś tam czasami odleję do testowania. Ale ciągle coś mi nie pasuje, albo nie wychodzi????

Dzisiaj przetestowałem trzy prototypy. Może coś w końcu z tego będzie????.

Puki co, łowię na moje drewienka.

Dzisiaj w akcji 2cm woblerek.

Klenie, przynajmniej te fotogeniczne, nie chciały nic przekąsić. Za to okonie chętnie zagryzały. Dwa największe, nieco ponad 30cm.

post-63740-0-92184100-1566124468_thumb.jpg

post-63740-0-84452300-1566124477_thumb.jpg

• Like 6

• 2 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...

Może to nie potwór, ale jak na moje wody, równe 80cm, to nie jest źle????.

Do tego na własny 9cm oczojebny wobler ????.

Zdjęcia byle jakie, na szybko. Byłem sam, do tego tak lało, że softshell przemókł tak, że ciekło już po plecach.

post-63740-0-89939700-1569753435_thumb.jpg

post-63740-0-57151500-1569753452_thumb.jpg

Wszystkie brania w momencie najgorszej pogody, kiedy najmocniej lało.

• Like 7

A gdzie tu jest nieudany odlew ?????

Malowanie bardzo fajnie naturalne takie lubię ????.

Napisz coś o tym woblerku czy to jest tylko na rzekę?jaka waga?jaka praca?i czy na wodę stojącą pod okonia by się nadawał?

Głupie pytania ????,ale ja się nie znam na woblerach bezsterowych, ale ta konstrukcja kojarzy mi się z cykadą ????.

A gdzie tu jest nieudany odlew ?????

Malowanie bardzo fajnie naturalne takie lubię ????.

Napisz coś o tym woblerku czy to jest tylko na rzekę?jaka waga?jaka praca?i czy na wodę stojącą pod okonia by się nadawał?

Głupie pytania ????,ale ja się nie znam na woblerach bezsterowych, ale ta konstrukcja kojarzy mi się z cykadą ????.

Dzięki :)

Nieudany odlew jest w kilku miejscach :) Są niedolewki.

To była zrobiona tylko próbna forma. Model jeszcze do poprawy. Dopiero na podstawie poprawionego odlewu, będzie właściwa forma.

Takimi woblerami w wodzie stojącej raczej nie łowiłem. Ale myślę, że na okonie powinien się sprawdzić.

Praca? Waga? To dopiero będzie. Jak już zrobię formę, to dopiero wezmę się za kombinacje z obciążeniem. Planuję docelowo w dwóch gramaturach, około 10-11g oraz 15-16g.

Praca ma być drobna, szybka, coś właśnie jak cykada :)

:whistling: :whistling: niezły ten vercik :) Kolego a zdradzisz jaką siatkę używasz do łuski  ;)

Dzięki :)

Używam tej siatki:

https://predator-fishing.pl/imitacja-rybiej-luski-wzornik-do-malowania-woblerow-45x50cm-p-994.html

Model był zrobiony z lipy i oklejony folią alu z wyciśniętą łuską za pomocą tej właśnie siatki.

• Like 1

W dziale Aukcja charytatywna jest do wylicytowania zestaw moich woblerów http://jerkbait.pl/topic/132449-woblerki-lenny-aukcja-dla-janusza/

Pomoc dla Janusza @Woblery z Bielska

Także, jak ktoś chętny pomóc, to zapraszam, śmiało :)

• Like 1

Dzięki za miłe słowa:)

Bardzo ładnie wyszła!

Jak zrobisz "chlapaka" powierzchniowego to się piszę.

Nie wiem czy zrobię. Nie bardzo wiem jeszcze, jak się za to zabrać. Ale jak coś, to pierwszy będziesz testował :)

Elegancka hehe

Nie przesadzaj fajnie wyszedł  :whistling:  :good:  :clappinghands:

Wczoraj chwilę porzucałem tym woblerem. Było to tylko około 15 rzutów. Przegrał niestety z pałkami wodnymi :( A był tylko w jednym egzemplarzu.

Na te kilkanaście rzutów miałem kilka wyjść boleni, kilka uderzeń, raz odprowadził wobka pod same nogi. Także zainteresowanie było :) Niestety, żaden się nie zapiął.

Może coś im przeszkadzało. Zresztą to była woda stojąca. I wybrałem się tam z myślą o szczupakach - plecionka, przypon.

W tygodniu może odleję kilka sztuk. i może uda się jeszcze w tym roku przeprowadzić testy na Bugu.