lenny Opublikowano 18 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2019 (edytowane) Jest git???? Forma na mniejszego wobka chyba jednak do poprawy. Jest to samo co było. Edytowane 18 Czerwca 2019 przez lenny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Scyzor Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 (edytowane) Też miałem ten sam problemRozwiazałem go w ten sposób że podczas zalewania formy delikatnie ściskam formę w palcach A wychodzące bąbelki odpowietrzaja odlew dając wózka bez ubytku Edytowane 19 Czerwca 2019 przez Tomek Scyzor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 19 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 W międzyczasie wykańczam jakieś jakieś wobki z lipy. Wszędzie mi się walają niedokończone korpusy Takie uniwersalne, wielkościowo i w ubarwieniu Reszta większych jeszcze w lakierze 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 19 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 Jutro pierwsze testy odlewów.A w międzyczasie takie lipowe sdr-ki, złoto-zielone paplańce????.Jeszcze tylko stery i gotowe. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 Piękne te "tygryski" ale srebrne oko psuje ich cały urok- trzeba było zrobić malowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 20 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 Te oko w rzeczywistości wygląda tak, jak na drugim zdjęciu. Jest ciemneTak jakoś wyszło na zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 20 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 Mniejszy woblerek ok, już za pierwszym razem trafiłem z obciążeniem. Z większym będzie więcej pracy????Przeniesiony schemat z lipy czy balsy, tutaj się nie sprawdza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 20 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 Wykańczanie starych korpusów, ciąg dalszy.Każdy pies z innej budy????Gdzieś się pod szczupaka przydadzą. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 27 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 Trzeba coś na szybko dorobić na weekend, w najlepszym w tym roku kolorze. Szczupaki też niestety lubią ten kolor.Ten z kotwiczką na brzuchu, to już odlew. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Jak mnie tu dawno nie było????Ale i nie było też czym się chwalić.Czasu i weny jakoś brak aby coś tworzyć. Nie ma nawet za bardzo czasu na wypady nad wodę.Powoli działam z żywicą, coś tam czasami odleję do testowania. Ale ciągle coś mi nie pasuje, albo nie wychodzi????Dzisiaj przetestowałem trzy prototypy. Może coś w końcu z tego będzie????. Puki co, łowię na moje drewienka.Dzisiaj w akcji 2cm woblerek.Klenie, przynajmniej te fotogeniczne, nie chciały nic przekąsić. Za to okonie chętnie zagryzały. Dwa największe, nieco ponad 30cm. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Coś tam próbuję odlewać. Testuję różne opcje, ale to ciągle nie to???? Te już wychodzą ok. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 29 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2019 Może to nie potwór, ale jak na moje wody, równe 80cm, to nie jest źle????.Do tego na własny 9cm oczojebny wobler ????. Zdjęcia byle jakie, na szybko. Byłem sam, do tego tak lało, że softshell przemókł tak, że ciekło już po plecach. Wszystkie brania w momencie najgorszej pogody, kiedy najmocniej lało. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 1 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 Takie tam zabawy z malowaniem na nieudanym odlewie. Zdjęcia to mi kiepsko wychodzą????W rzeczywistości jest trochę jaśniej. Jeszcze przed lakierem. Chyba trochę za dużo złotego. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 Takie tam zabawy z malowaniem na nieudanym odlewie. Zdjęcia to mi kiepsko wychodzą????W rzeczywistości jest trochę jaśniej. Jeszcze przed lakierem. Chyba trochę za dużo złotego. IMG_20191001_230336-2048x1536.jpg IMG_20191001_230357-2048x1536.jpg IMG_20191001_230348-2048x1536.jpg IMG_20191001_230211-2048x1536.jpg IMG_20191001_230232-2048x1536.jpg IMG_20191001_230145-2048x1536.jpg IMG_20191001_230200-2048x1536.jpg IMG_20191001_230319-2048x1536.jpg IMG_20191001_230222-2048x1536.jpgA gdzie tu jest nieudany odlew ?????Malowanie bardzo fajnie naturalne takie lubię ????.Napisz coś o tym woblerku czy to jest tylko na rzekę?jaka waga?jaka praca?i czy na wodę stojącą pod okonia by się nadawał?Głupie pytania ????,ale ja się nie znam na woblerach bezsterowych, ale ta konstrukcja kojarzy mi się z cykadą ????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 2 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2019 :whistling: niezły ten vercik Kolego a zdradzisz jaką siatkę używasz do łuski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 2 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2019 A gdzie tu jest nieudany odlew ?????Malowanie bardzo fajnie naturalne takie lubię ????.Napisz coś o tym woblerku czy to jest tylko na rzekę?jaka waga?jaka praca?i czy na wodę stojącą pod okonia by się nadawał?Głupie pytania ????,ale ja się nie znam na woblerach bezsterowych, ale ta konstrukcja kojarzy mi się z cykadą ????.Dzięki Nieudany odlew jest w kilku miejscach Są niedolewki.To była zrobiona tylko próbna forma. Model jeszcze do poprawy. Dopiero na podstawie poprawionego odlewu, będzie właściwa forma.Takimi woblerami w wodzie stojącej raczej nie łowiłem. Ale myślę, że na okonie powinien się sprawdzić.Praca? Waga? To dopiero będzie. Jak już zrobię formę, to dopiero wezmę się za kombinacje z obciążeniem. Planuję docelowo w dwóch gramaturach, około 10-11g oraz 15-16g.Praca ma być drobna, szybka, coś właśnie jak cykada :whistling: niezły ten vercik Kolego a zdradzisz jaką siatkę używasz do łuski Dzięki Używam tej siatki:https://predator-fishing.pl/imitacja-rybiej-luski-wzornik-do-malowania-woblerow-45x50cm-p-994.html Model był zrobiony z lipy i oklejony folią alu z wyciśniętą łuską za pomocą tej właśnie siatki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 6 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 Coś nieco większego na jesień. Jeszcze przed lakierem. 11cm, waga pewnie pod 30g. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 11 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2019 11cm, 32g, pływający. Lipa, stelaż z drutu 0,9 przez całość oczywiście.Skoro świt testy na żywych organizmach ???? 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 14 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 Praca wstępnie ok, do dalszych testów.Żywica, 9cm, waga bez kotwic około 13,5g.Jeszcze tylko poćwiczyć nakładanie farb pędzlem i malowanie łuski ???? 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 18 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 W dziale Aukcja charytatywna jest do wylicytowania zestaw moich woblerów http://jerkbait.pl/topic/132449-woblerki-lenny-aukcja-dla-janusza/Pomoc dla Janusza @Woblery z Bielska Także, jak ktoś chętny pomóc, to zapraszam, śmiało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 18 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 W weekend może przetestuję.9cm, waga uzbrojonego 14g. Żywica. Któraś tam z kolei wersja. Ale zdjęć to ja jednak nie umiem robić ???? 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 18 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 Bardzo ładnie wyszła!Jak zrobisz "chlapaka" powierzchniowego to się piszę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trimer Opublikowano 18 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 Elegancka hehe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Nie przesadzaj fajnie wyszedł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 21 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 Dzięki za miłe słowa:) Bardzo ładnie wyszła!Jak zrobisz "chlapaka" powierzchniowego to się piszę.Nie wiem czy zrobię. Nie bardzo wiem jeszcze, jak się za to zabrać. Ale jak coś, to pierwszy będziesz testował Elegancka hehe Nie przesadzaj fajnie wyszedł Wczoraj chwilę porzucałem tym woblerem. Było to tylko około 15 rzutów. Przegrał niestety z pałkami wodnymi A był tylko w jednym egzemplarzu.Na te kilkanaście rzutów miałem kilka wyjść boleni, kilka uderzeń, raz odprowadził wobka pod same nogi. Także zainteresowanie było Niestety, żaden się nie zapiął.Może coś im przeszkadzało. Zresztą to była woda stojąca. I wybrałem się tam z myślą o szczupakach - plecionka, przypon.W tygodniu może odleję kilka sztuk. i może uda się jeszcze w tym roku przeprowadzić testy na Bugu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi