patzaw26 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 (edytowane) Równe 68 na Leszkowego bezstera Prowadzony dość wolno został zjedzony z impetem już w 3 rzucie Edytowane 10 Czerwca 2020 przez patzaw26 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 10 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 Dzięki za fotki Patryk????Takie informacje są bardzo motywujące. Trzeba szybko leczyć kręgosłup i też jechać na bolenie???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 25 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 Coś tam działam w wolnym czasie.Na początek takie 2,5cm. Żywica, waga uzbrojonych 2,3g. Dość lotne. Oczywiście tonące. W kolorach sprawdzających się u mnie na klenie i jazie.Praca do 20-30cm. W spokojnym nurcie głębiej. Próbowałem coś nagrać ????Na dużym ekranie widać ???? 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 29 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2020 Nieco większe kleniówki w trakcie wykańczania.W części właśnie kleją się stery.W piątek ustawianie i może uda się nagrać filmik z pracą, na którym coś będzie widać ???? 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 30 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 A tak chyba będę podpisywał swoje woblery. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Ustawione. Praca wyraźna????? wyczuwalna na kiju. Pracują do 30 cm pod powierzchnią. Ale można też je prowadzić pod samą powierzchnią, tak aby zostawiały ślad na wodzie.3,5cm, waga z kotwiczką nr 8 - prawie 4,3g. Oczywiście tonące i całkiem lotne. Odlewy z żywicy.Do obławiania płytkich przelewów, raf czy prowadzenia nad zielem.Kolory naturalne. W większości malowane gąbką i pędzelkiem. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Leszku Ty chyba masz jakiś zaczarowany ten pędzelek i tą gąbke, te Twoje ciapanie tym pędzelkiem i tą gąbką jest ????????????????????????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Jacku, jest przede wszystkim pracochłonne i powodujące dziwne spojrzenia żony, jak siedzę cały wieczór w kuchni i wszędzie rozwieszam woblery ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Leszku powiedz żonie że życie z artystą wymaga poświęceń ☺,pozdrowienia dla żoneczki ????. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Ustawiłem dziś kolejne woblerki.Żywica, 27mm, waga uzbrojonych 3g.Również do obławiania płytkich miejsc. Czyli można powiedzieć, że na większość moich wód ????. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Model gotowy. Jutro w silikon.Zobaczymy, co z tego wyjdzie.36mm długości, pękaty. Przy tych gabarytach, to pewnie będzie ponad 5g. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Forma zrobiona. Kilka sztuk odlanych.Takie sdr-ki też wychodzą dobrze z jednoczęściowej formy????.Teraz jeszcze do rzeki na testy, z różnymi wariantami obciążenia. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Oj będzie łowił.będzie .zobaczysz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Oj będzie łowił.będzie .zobaczysz.Dzięki. Mam taką nadzieję. Tylko gdzie ja tyle wody u siebie znajdę? ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Widać potencjał w tym wobku. Jeszcze tylko naturalne kolorki i nie pozostaje nic innego, jak łowić, łowić i jeszcze raz łowić! Super robota Leszku! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Widać potencjał w tym wobku. Jeszcze tylko naturalne kolorki i nie pozostaje nic innego, jak łowić, łowić i jeszcze raz łowić! Super robota Leszku!Dzięki za miłe słowa????Naturalne kolorki będą na pewno. Jeszcze tylko dobrać odpowiednią pracę. Jutro wstępnie będę go testował. Mam 4 szt, każdy może mieć kilka ustawień obciążenia. Do tego różne stery. Także możliwości jest wiele????. Będzie co robić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Ja szukałem długo coś pod ten styl i stworzyłem klexa.praca i kształt a przdewszystkim lotność dała mi możliwość sięgnięcia głębiej ...np wiosenne klenie jazie .pstrągi że o przyłowach szczupakowych czy boleniowych nie wspomnę. Zobacz u mnie jak ster wygląda. Jeśli ma być to sdr do głębszych parti musi być długi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Przejrzałem sobie jeszcze raz Twój wątek ????. Zawsze lubię tam zaglądać, ma jakiś taki klimat ????Dla mnie wystarczy, aby schodził w okolice 1m. Na mojej rzece ciężko o głębsze odcinki. Bug, tam gdzie jeżdżę też nie jest za głęboki.Potestuję i zobaczę jak to będzie. Na pewno będę chciał uzyskać jak najdrobniejszą pracę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Fakt jest jeden.wobek będzie łowił w dużej rzece i w małym ciurku.a że duże ryby lubią małe przynęty to też wiemy.pokombinuj z mikrobalonem a będą pływające i tonące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Wszystkie odlewam z mikrobalonem. Także, nawet z niewielkim balastem są pływające.A kombinował będę na pewno ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Przewracał mi się latami w piwnicy jakiś wobler HRT w malowaniu pstrąga, to go sobie przemalowałem po swojemu. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 3 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2020 (edytowane) Po wstępnych testach, wybrałem trzy wersje tonące i jedną pływającą.Do dalszych testów. Na głębszej wodzie i na jakimś przelewie. Jedna z wersji testowych, tonąca. 6g przy 3,5cm długości - to będzie raczej lotny wobek ????Zresztą pływający też waży około 4g. Docelowo obciążenie będę chciał umieścić w całości w korpusie. Będzie umieszczane w formie. Edytowane 3 Września 2020 przez lenny 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 6 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 (edytowane) Nad powyższymi sdr-kami będę musiał jeszcze popracować. Praca żadnej z wersji mi nie odpowiada. Jest po prostu "za mocna". Jedynie wersja plywajaca jest prawie ok. Przerobiłem też nieco wobki z poprzedniej strony. Te 3,5cm.Wersja poprzednia: I po zmianach. Przesunięte oczko przednie, tylne przesunięte z brzuszka ja tył, zmienione stery i obciążenie.Poprawiło to pracę, pracują mniej szeroko i głębiej nurkują. Edytowane 6 Września 2020 przez lenny 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 24 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Największy wobler jaki zrobiłem. To znaczy będzie, jak go skończę.Na jesienne szczupaki. Będzie to mocno limitowana seria, 1-2 szt????.Ciekawe, jak to będzie się sprawdzać. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 28 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2020 W trakcie lakierowania, chciałem zobaczyć jak wyglądają w słońcu. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi