tobiasz92 Opublikowano 6 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2020 Malowanie tych maluszków bajeczka, jak będzie coś wolnego jestem chętny by ozdobić nimi swoje pudełeczko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 6 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2020 Cieszę się, że się podobają Niedługo pewnie będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 10 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 Takie coś mi ostatecznie wyszło.Lipa, 15cm, około 36g, pływający. Jutro testy ???? 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 Sam bym go ugryzł! Malowanie idzie Tobie wyśmienicie, a wierzę, że będzie jeszcze lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 10 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 Dzięki ????Cały czas staram się ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 No Leszku malowanie,wykonanie i praca MIODZIO Chyba wymienie się z Tobą na coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 10 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 Olku, nie wiem czy będzie coś innego ????To produkcja małoseryjna - 1 szt ???? Jutro sprawdzę jak pracuje, no i jak to lata. Na tym super filmie ???? nie widać za bardzo, ale wobler mocno lusterkuje, co przy tych łuskach daje mocne refleksy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 11 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 No właśnie i te refleksy nie tylko ryby kręcą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 11 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 Dzisiejszy przyłów przy szukaniu szczupaków. Stojąca woda.Większy niż szczupaki, które się trafiły ????Nie przeszkadzał gruby przypon i 7cm pękaty wobler. Walnięcie bolebiowe ???? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 Jako, że miałem okazje kupić kilka woblerów od kolegi Lenny, postanowiłem napisać kilka słów o tych woblerkach. Skusiłem się na nie, bo spodobało mi się malowanie i postanowiłem wypróbować, czy tak samo jak fajnie wygladaja będą spisywały się w wodzie. Wobler około 3,5 cm SDR myśle, że zejdzie do tych 1,5 - 1,8 metra. Wiele zależy od warunków nad wodą i prowadzenia. Woblerek bardzo ładnie "kopie" i czuć dość wyrażnie prace na wędce. Wobler tonący i dość lotny. Z pracą z nurtem czy w poprzek rzeki nie było najmniejszych problemów. Malowanie też na świetnym poziomie i nie bylo problemów ze złowieniem Odrzańskiego klenia. Wziąłem takze wersje płytszą tego woblera 3,5 cm bo czasem ryby żerują przy powierzchni i trzeba coś im tak właśnie podać. Malowanie również pierwsza klasa, a i praca woblera także mnie satysfakcjonuje. Praca dość wyrażna, woblerek pracuje nawet przy bardzo wolnym prowadzeniu, nawet odrzański nurt sam nadawał woblerkowi prace gdy ten stał sobie w nurcie. Wobler jest tonący co daje większe mozliwości przy obławianiu nawet głębszej partii wody i można nim rzucać bez problemów na dalsze odległości. Przy płytszym łowieniu spisywały się znakomicie, trzymając szczytówke wyżej potrafiły nawet przysmużyć na powierzchni i klenie i bolenie też reagowały. Obławianie przelewów też było przyjemne i kleniki często wychodziły do woblerka. Nawet bolenie dobrze reagowały na ten płytki woblerek. Postanowiłem napisać ten post, który może skłoni twórce do robienia większych partii swoich woblerków, bo z tego co wiem, to robi niewielkie partie, a woblery naprawde godne polecenia. Prosze też nie traktować tego jak jakiejś reklamy, bo z tego co wiem, to twórca robi małe partyjki swoich woblerów głównie na własny użytek. Opisałem tu moje subiektywne odczucia i myśle, że warto poświecić te kilka słów, które może skutecznie zmotywują twórce do dalszej pracy nad swoimi dziełami. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 13 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 Każde dobre słowo motywuje i cieszy????Najważniejsze, że woblery się sprawdzają. I oby dawaly dużo radości nad wodą. A czy będą większe partie? Ciężko powiedzieć. Mało czasu i brak warunków. Ale staram się. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 Ja tam widze wielki potencjał w tych wobkach bo kształt i ustawienie stara nadaje im akcje która bynajmniej moje klenie lubia.Chetnie przygarnoł bym pare sztuk.A twóre mysle ze doskonale wykonuje swoja robote.A opis bardzo wazny i przydatny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 14 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2020 Sorki za byki miało byc twórca i stera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 15 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 Zaczynam coś w międzyczasie rzeźbić. Co z tego wyjdzie????? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andre99 Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 Jerkuś czy bezsterowiec będzie,,właśnie robię tej wielkości bezsterowce z uchwytami na grzbiecie i z przodu ,daje prawie 2razy więcej olowiu niż w poprzednich,ciekawe na ile metrów mi zejdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 16 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 Pokażę, jak będzie gotowe. I jak wyjdzie, tak jak planuję ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 16 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 (edytowane) . Edytowane 16 Października 2020 przez lenny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 18 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 Przetestowałem dzisiaj i tydzień temu tego woblera. Praca super, wyszedł tak na granicy pływalności. Można go więc zatrzymując ściąganie praktycznie zawiesić w toni.Schodzi gdzieś pewnie do 1m.Miałem nawet na niego kilka wyjść szczupaków, nie dużych, ale zawsze ???? Ale ma jednak wadę. Przednia kotwica zaczepia się za przypon. Praktycznie co drugi rzut.Miałem zrobić sobie jeszcze kilka sztuk takich. Muszę chyba pokombinować coś z obciążeniem, aby nie koziołkował tak w locie. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 20 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 Raczej zmień technikę rzutu. Mniej z ładowania kija a więcej z wymachu.(może pomoże - widziałem jak kiedyś ktoś tak rzucał.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 20 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 Nie widziałem większej różnicy zmieniając technikę rzutu. Delikatne przychamowanie przed wpadnięciem do wody trochę pomaga. Przesunę obciążenie bliżej ogona. To powinno go trochę ustabilizować w locie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 27 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 Model - baza do dalszej pracy. 10cm długości. Jeszcze nie wiem w jakim kierunku to pójdzie. Może powstać kilka różnych wersji ???? 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 1 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 Takie oczojebki pod zamówienie ????W końcu gotowe.Mniejsze z żywicy, tonące, większe z lipy, pływające. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 6 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 Kilka sztuk, tym razem do mojego pudełka. Na kiedyś kupionych od Pele, piankowych korpusach.Na szybko, najprostsze malowanie. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 Kilka sztuk, tym razem do mojego pudełka. Na kiedyś kupionych od Pele, piankowych korpusach.Na szybko, najprostsze malowanie. Leszku jak zawsze świetne .Napisz coś wiecej o nich, jaka długość, waga, jak głęboko będą pracować i jaką mają pracę. Może jakiś filmik byś nakręcił . IMG_20201106_201111_copy_1488x1984.jpg IMG_20201106_201115_copy_1488x1984.jpg IMG_20201106_201051_copy_1488x1984.jpg IMG_20201106_201100_copy_1488x1984.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 Takie oczojebki pod zamówienie W końcu gotowe.Mniejsze z żywicy, tonące, większe z lipy, pływające. IMG_20201101_204640_copy_1488x1984.jpg IMG_20201101_204722_copy_1488x1984.jpg IMG_20201101_204818_copy_1488x1984.jpg IMG_20201101_204743_copy_1488x1984.jpg IMG_20201101_204703_copy_1488x1984.jpg Fajne proporcje, zwłaszcza tych większych. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi