Skocz do zawartości

lenny - woblery

Rekomendowane odpowiedzi

Jak się człowiek nudzi w domu, a nie ma natchnienia aby zająć się czymś konkretnym, to powstaje takie coś ????

post-63740-0-42837500-1609355009_thumb.jpg

Jeszcze nie wiem co z tego zrobię. Wobler, a może łamańca, jerka?

I czy to w ogóle ma sens?

Sam korpus z lipy będzie ważył po obróbce około 60g.

• Like 4

Jak jerk, to ja go w maju testuje ☺ tak jak i tego lina co zrobiles ????

???? To może strugnę jeszcze ze dwa i jak coś z tego wyjdzie, to będą trzy wersje?

Ten lin nie przeszedł testów ???? To nie to jeszcze. Będzie najwyżej do rzucania gdzieś po krzakach, nie będzie szkoda jak tam zostanie????

Jeszcze do dopracowania.

Jerk 13cm niedługo doczeka się może formy, i będę testował, razem z "10".

Edytowane przez lenny

A dlaczego lin nie przeszedl testów? Nie łowny, czy nie pracuje tak jak powinien? ????

Łowić nie miał okazji.

Nie pracuje jak powinien. Choć to nie oznacza, że nie będzie łowił. Niejeden "nieudany" wobler okazał się kilerem ????

Zrobiłem kiedyś, że 3-4 lata temu kilka mniejszych jerków, ale jakoś mi nie pasowały. Został jeden i przeleżał w pudełku. W tym roku dałem mu szansę, i z jednej zatoczki na zwirowni, którą wcześniej obłowiłem woblerami, wyjął w ciągu 10 min dwie ryby, i dwie spadły????.

• Like 1

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Czas najwyższy szykować się na maj????

Kilka sztuk które testowałem. Dwa pomalowane, kilka się maluje. Tak aby zobaczyć co i jak z różnym malowaniem. Jeszcze przed lakierem. To były woblery testowe, każdy ma inaczej zrobione nacięcie na ster, trochę inaczej obciążony. Ale już wiem co i jak, i na dniach zrobię właściwą formę. Będą na innym drucie, grubszym.

15cm, ponad 60 gram, pływające.

post-63740-0-04569700-1615231232_thumb.jpg

• Like 7