Skocz do zawartości

lenny - woblery

Rekomendowane odpowiedzi

Po wstępnych testach wannowych jest ok. Teraz jeszcze przetestować pracę na większej wodzie.

Dwie wersje, płytsza i głębsza. Stery nie wklejane, bo jeszcze na 100% nie wiem jaką będą miały wielkość i kształt. Kilka wersji do sprawdzenia.

Jeszcze kilka warstw lakieru, tak aby było jak gotowe woby.

Potem odlać kilka sztuk, sprawdzić powtarzalność i czekać na majowe testy na żywych organizmach ????

post-63740-0-99321800-1644359891_thumb.jpg

• Like 10

A praca, sprawdzałeś już? Fajna opcja na głowacice, tajmienie.

A jak mają pracować woblery na Tajmienie? Moja wiedza o tych rybach jest znikoma :)

Za jakiś czas będę je dopiero testował nad wodą. Na razie były tylko wstępne testy. Robię je głównie pod szczupaki.

Praca raczej szeroka, z lusterkowaniem.

Jak pisałem wyżej, jest jeszcze kilka opcji do ustalenia. No i przede wszystkim muszą łowić, o czym mam nadzieję przekonam się w maju :)

• Like 1

A jak mają pracować woblery na Tajmienie? Moja wiedza o tych rybach jest znikoma :)

Za jakiś czas będę je dopiero testował nad wodą. Na razie były tylko wstępne testy. Robię je głównie pod szczupaki.

Praca raczej szeroka, z lusterkowaniem.

Jak pisałem wyżej, jest jeszcze kilka opcji do ustalenia. No i przede wszystkim muszą łowić, o czym mam nadzieję przekonam się w maju :)

Nie martw się moja też :). Tajmień to taka głowacica więc podobnie. Za szeroko chodzić nie może bo to rzeka, więc nurt będzie też robił swoje.

Edytowane przez wujek

• 3 tygodnie później...

Nic ostatnio nie działam, bo muszę dać odpocząć dłoniom.

Prace zatrzymały się na wyginaniu stelaży. Nie dam rady ????

Wiele rzeczy czeka na dokończenie, kilka na testy nad wodą, ale nie chcę wystawiać dłoni na zimno.

Ale może już niedługo.

post-63740-0-33754100-1646484459_thumb.jpg

Już wygląda dobrze, opuchlizna zeszła, zostały tylko pojedyńcze bąble.

Podobno mam zapalenie stawów.

To ma być do łowienia w rzece, głównie wiosną, zanim zarośnie i przed zimą. A że na gumy nie lubię łowić i praktycznie wcale już ich nie używam, to pomyślałem, że może taki woblerek się sprawdzi.

Zaczepów za wiele nie mam.

U mnie to z przeznaczeniem tylko na klenie, jazie i okonie.

Może po niedzieli zrobię formę i w końcu wyskoczę nad rzekę potestować, bo już kilka różnych woblerów czeka na testy.

• Like 3

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Bardzo ładne , podpowiedz jakiej foli używałeś bo właśnie coś takiego poszukuje .

Dzięki ????

Folia holograficzna srebrna. Klejona na gorąco.

Dokładnie to ta:

15,23 zł 30%OFF | 5m x 19.3cm gorąca folia holograficzna DIY Toner folia reaktywna przez drukarkę laserową i Laminator arkusze transferowe gorące rolki folii rzemiosło zdjęcie

https://a.aliexpress.com/_vEWD92

• Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...