lenny Opublikowano 15 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 Sa w sprzedaży??? Wysłałem wiadomość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andre99 Opublikowano 16 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Uuuu Lenny robi sie z ciebie artysta malarz albo jesteś tylko nic nie mówisz.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 16 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Uuuu Lenny robi sie z ciebie artysta malarz albo jesteś tylko nic nie mówisz..Nie przesadzaj z tym artystą. Czasami coś popaćkam pędzlem, raz wyjdzie a innym razem nie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 16 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Woblery z żywicy, 3,5 cm, około 4,6g. Wolno tonące. Praca tak do 50 cm.Te akurat malowane sprayem. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 17 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 Jeszcze takie. Parametry jak wyżej. Jeden z moich ulubionych kolorów na jazie oraz klenie. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 18 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 Takie niby okonki ????Zdjęcia w różnym świetle. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 19 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 Jeszcze taki naturalek.W dwóch kolorach, bardzo do siebie podobnych. Różnią się kolorem grzbietu i detalami. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 20 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 Na koniec jeszcze pierwszy z hologramków.Zdjęcia w różnym świetle. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 21 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2022 I jeszcze takie, pędzelkowane. IMG_20221013_205523_copy_1984x1488_edit_1037876234250999.jpg Czy to wszystko sa wersje tonace? Jak on gleboko schodza? Szukam czegos do lekkiego trociowania. Tam gdzie lowie nie sa to duze rzeki i ryby. Widzialem czesto jak rybki uciekaly od wiekszych przynet zwlaszcza przy niskiej wodzie. Jest obowiazek uzywania pojedynczych hakow a to nie sprzyja zacieciu ryby i jej utrzymaniu. Do tego czesc wobkow po zmianie kotwicy na pojedynczy hak traci prawidlowa prace. I zeby jeszcze podniesc poprzeczke powiem ze wiele woblerow zwijanych z pradem po prostu nie chce pracowac jak nalezy a moje rybki zwykle nie wybaczaja poprawki i 2-3 rzutu :)Te Twoje wygladaj na stabilne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 21 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2022 Czy to wszystko sa wersje tonace? Jak on gleboko schodza?Tak, wszystkie są tonące.Nie schodzą jakoś bardzo głęboko. Myślę, że do około 1m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 21 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2022 No i ostatni kolor z tej serii.Taki raczej naturalny, hologramek. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andre99 Opublikowano 21 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2022 ciekawe które są skuteczniejsze , te malowane samymi akrylami czy z tym lekkim holo,,jest jakaś różnica ??w tym samym łowisku np okoniowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 22 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2022 ciekawe które są skuteczniejsze , te malowane samymi akrylami czy z tym lekkim holo,,jest jakaś różnica ??w tym samym łowisku np okoniowym.Te ostatnie woblery w wersji holo, to będą dopiero miały premierę ????.Robiłem wcześniej mniejsze holo, to owszem, złowiły trochę kleni i pojedyncze okonie (mało ich ostatnio u mnie w rzece). Ale też nie stwierdziłem jakiejś wyższości jednych nad drugimi. Miałem niestety za mało czasu na łowienie. Najskuteczniejsze chyba malowanie okazało się takie, jak ten środkowy. Złoty holo + czarny grzbiet+ czerwień, pomarańcz na brzuchu. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andre99 Opublikowano 22 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2022 wiadomo że wszystko zależy od wielu szczegółów, czystość wody ,poziom,aktywność ryby ,pora roku itd,,ale juz wiesz ze ten środkowy jest zjadliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 2 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Jak mnie tu dawno nie było ???? Trzeba było dorobić kilka sztuk. A tak poza tym, to jakoś brak czasu na wszystko. W międzyczasie robię drugie podejście do jerków. Zacząłem w zeszłym roku, ale do końca nie byłem zadowolony z ich pracy, i zostawiłem ten tematZrobiłem teraz kilka wersji. Muszę je jeszcze sprawdzić na większej wodzie niż wanna ????Może jest wśród nich ta jedna ????Bawię się też z ich malowaniem i oklejaniem. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 2 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Super Tobie te hologramki wychodzą.Jakiej wielkości są te jerki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 2 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 (edytowane) Dzięki za miłe słowo ????Mają 12 cm i w wersji tonącej ważą około 75 gram.Zrobiłem na razie trzy wersje tonące i jedną pływającą.Może w tym miesiącu wyskoczę gdzieś nad jakąś dziką wodę i trochę nimi pomacham. Edytowane 2 Lutego 2023 przez lenny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 2 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Ładne holo Ci wyszło. Bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 3 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2023 Ładne holo Ci wyszło. BajkaStaram się ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 3 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2023 Dostałem do przemalowania trochę woblerów.Miały być właśnie w holo. Na tych Salmo Wave szczególnie mi się to podoba. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 4 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2023 Jerki holo mega .Dobra robota .Ja wreszcie dorwałem kawałek dobrego silikonu do nagrzewania ,mam nadzieję że się sprawdzi przy hologramach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 4 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2023 (edytowane) Na dużych powierzchniach, jak te jerki, nie zawsze wychodzi mi to dobrze. Co do klejenia tej folii. Silikon silikonem. Ważne jest przygotowanie powierzchni. Nie do wszystkiego chce się kleić.Tu Chińczyk pokazuje co i jak. Filmik na samym dole. Odpowiedni lakier to podstawa. https://a.aliexpress.com/_EvOaSxj Edytowane 4 Lutego 2023 przez lenny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 4 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2023 Dzięki za info.Urzadzenie do prasowania folii wymiata .Założę się ze zrobione z rakietek do ping-ponga ehhe .Ale wcale to nie jest zly pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 19 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2023 Jeszcze wracając do folii holo.Moim zdaniem ciekawe efekty daje pokrycie jej lakierami. Ja używam farb w sprayu, głównie Motip, niektóre są dość transparentne, do tego czasami gąbka, palec, pędzelek.Na takiej dużej powierzchni gola folia jakoś nie wygląda ????, za bardzo się to świeci.Poniżej holo, nieco podmalowane - na coś ala krasnopiórka i płotka.Ciężko to czasami ująć na zdjęciach. Zależy jak pada światło. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 19 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2023 Super to wyszło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi