wobo Opublikowano 21 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 "Ale zdjęć to ja jednak nie umiem robić " Umiesz umiesz...Tylko za tło daj czystą kartkę papieru.Lub powieś na nitce w sporej odległości od ściany - będzie ostry wobek i nieostre tło.Lub na czymś co będzie kontrastowało kolorystycznie - fotka 1 i 4 - i woblerek i tło są w podobnych kolorach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 22 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 Muszę przygotować sobie jakieś tło do robienia zdjęć i lepsze oświetlenie.Ale to w sumie tylko szczegóły, tu bardziej liczy się wnętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 Muszę przygotować sobie jakieś tło do robienia zdjęć i lepsze oświetlenie.Ale to w sumie tylko szczegóły, tu bardziej liczy się wnętrze Tło i dobre oświetlenie znacznie poprawiają prezentację przynęty ,a wobki ,bardzo mi się podobają ,cieniowanie i przejścia kolorów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 9 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 (edytowane) Dwie wersje, a właściwie to cztery (w jednym trzy oczka do mocowania) trafiły dzisiaj na testy do Bugu.Zero życia na wodzie, ale jeden sportowy bolek się trafił. Co do pracy, to ten z trzema oczkami, nie koniecznie. Jakoś mi nie pasowała ta praca, na każdym oczku.Ten z jednym chyba ok. Drobna praca, wyczuwalne na kiju, bez zamiatania ogonem. Idzie w poziomie. Ale jednocześnie jak przecinak.???? Będzie jeszcze sporo pracy nad nim. Muszę coś wykombinować, aby trochę odjeżdżał na boki.Do maja sporo czasu???? Edytowane 9 Listopada 2019 przez lenny 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 Piękne cudeńka. Malowanie gites ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 9 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 Cieszy mnie, że komuś się podobają????Malowane, poza pryśniętym grzbietem, pędzelkiem i palcem????. Ale wygląd nie wystarczy, ważniejsza praca. Jeszcze dużo przede mną. Uczę się tych woblerów i uczę się łowić bolenie. Próbuję z tymi boleniami dojść co i jak, w zasadzie sam. Nie znam w okolicy nikogo, kto je regularnie łowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgadzam się z kolegą powyżej malowanie pierwsza klasa,no i wykonanie bardzo ładnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 9 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgadzam się z kolegą powyżej malowanie pierwsza klasa,no i wykonanie bardzo ładnie Dzięki????Wykonanie jeszcze do poprawy. Jak już wszystko dopracuję, to będzie nowa forma. Muszę zmienić parę rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 25 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 Zabawa z żywicą coraz bardziej mi się podoba. Ale puki co, nie ma za bardzo czego pokazywać????. Odlałem kilka kolejnych wersji boleniówki, takiej jak kilka postów wyżej. Teraz jeszcze sprawdzić, jak się zachowują w nurcie.Strugam jeszcze model pod inną boleniówkę, również bezsterową, ale już z oczkiem z przodu. Szkoda tylko, że czasu tak mało???? W międzyczasie, wieczorami, coś tam wystrugam. Coś pod szczupaki na płytkiej wodzie. Prawie 11cm, coś pod 30 gram. Pływające. Pracuje już przy minimalnej prędkości. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 30 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 Dzisiaj bawiłem się trochę żywicą.Marcin, Piotrek, dzięki za podpowiedzi ????Na początek taki, pod szczupaki, na nowy sezon. Wstępne odlewy, do testów. Bez stelaży i obciążenia. W ten sposób, na 2-3 korpusach można przetestować wiele opcji. Ten oblew wymaga jeszcze trochę pracy, poprawek, przeszlifowania tu i ówdzie.Nie wiem tylko, czy nie jest za cienki? Można by go pogrubić, ale to już sporo zabawy. Myślę, że oprócz wersji że sterem, można by na tym korpusie zrobić również jerka. Najgorzej, że nie ma warunków do odlewania. Robię to w kuchni, jak żony nie ma w domu ????. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 1 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 (edytowane) Leszek a samej formy nie da się przydzielić i odlać dwie połówki? Wtedy tylko wkładka w środek i będzie grubszy oczywiście teoretycznie. Tak na marginesie to piękny swimbait może być Edytowane 1 Grudnia 2019 przez rybson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 1 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 O tym nie pomyślałem???? Dzięki.Chyba żaden problem wstawić cienką wkładkę do formy i zalać. Ja miałem rozciąć formę (i tak już się nie przyda) i zalać dwie połówki, przeszlifować, dać wstawkę i zrobić nową. Ale z wstawką będzie szybciej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 7 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2019 Odlałem kilka takich korpusów pod bolenie. Nie całe 9cm. Dziś spędziłem nad nimi pół dnia. Wkrętki, frezowanie otworów, i niezliczone opcje wstawiania obciążenia. Kuchnia (mój warsztat????) - wanna, kuchnia - wanna, kuchnia... Jednocześnie testowanie cierpliwości żony. Ale chyba coś tam wyszło. Dwie wersje, 16-17g i pod 20g.Teraz trzeba to tylko powtórzyć, zalewając stelaż z obciążeniem w formie. Te już będą testowane nad rzeką, jak pogoda pozwoli.Pomysłów i chęci dużo. Czasu i warunków brak. Te pioruny w oczach żony ???????? Został jeden korpus, to pobawiłem się chwilę w próbne malowanie. Taki podkład mi wyszedł. Oczywiście nie widać tej perły???? 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 7 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2019 Tu chyba trochę lepiej widać. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 7 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2019 Kawał woblera wyglada fajnie. Ciekawe tylko jak chodzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 9 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Dziś sprawdziłem jeszcze kilka wersji obciążenia. I tak na razie zostanie. W takiej wersji. Będzie około 20-21 gram. Raczej do wolnego i średniego tempa prowadzenia. Teraz muszę zrobić nową formę i odlać kilka sztuk już ze stelażem i obciążeniem. Może jeszcze jakieś drobne modyfikacje wprowadzę. Tak aby zabrać nad rzekę ze 3-4 wersje. Próbowałem coś na szybko nagrać w wannie. Lusterkowanie w opadzie chyba widać. Nie wiem tylko, czy podczas ściągania nie pracuje trochę za szeroko. Wszelkie uwagi mile widziane ???? 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 21 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 Jakoś brak czasu i motywacji.Jak inne rzeczy się pier.... ą, to woblery schodzą na dalszy plan.Ale coś tam dokończyłem.Kolory takie naturalne. Lipa, 5cm, waga uzbrojonych (2 x nr10) niecałe 5 gram, pływające lub na granicy pływalności.Praca mocna, dość szeroka. Zamierzenie takie, aby pracowały zatrzymane w powolnym nurcie. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 Brak czasu boli i inne tematy również...ale jak siądziesz przy woblerach z dobrym % to również wiele problemów potrafi odlecieć jak nad wodą Wobki kosa! tak trzymaj! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 Odnośnie pierwszego zdania Pawała. Potwierdzam... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 21 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 Dzięki.Każde zajęcie pozwala na chwilę oderwać się od codzienności, ale czasami ciężko się za coś zabrać.Jak już się zacznie, to leci. Byle tylko się nie przepracować tymi %???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 20 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Na dokończenie kilku zaczętych żywicznych tematów, jakoś brak czasu i warunków lokalowych Czasami jakieś drewienko wezmę tylko do ręki. Taki mały sdr, zobaczymy co z tego wyjdzie. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Już jest piękny a do tego drewienko ????,nie wiem czemu ale woblerki właśnie z drewienka cenię sobie najbardziej, są czymś wyjątkowym dla mnie ????. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Oj będzie ostro zamiatał,będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 20 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Też mam jakiś sentyment do drewna Olek, zobaczymy jak to będzie z tym zamiataniem. Nie robiłem takich małych woblerków sdr. Ja na takie nie łowię raczej - za płytko u mnie Te pojadą na testy tam, gdzie jest więcej wody 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 (edytowane) To prawda Panowie... te drewniane wobki mają coś w sobie???? Edytowane 3 Marca 2020 przez G_rzegorz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi