wyjec Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Koledzy w Sierpniu wybieram się na Wakacje do Suchej beskidzkiej gdzie płynie rzeka Skawa! Kiedyś tam bywałem (w celach turystyczno-rodzinnych) i pamiętam pływające spore kleniuchy ,czy orientuje się ktoś jak teraz tam wygląda woda i sytuacja z rybostanem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Cześć łowić wolno tylko do kładki gdzie wpada rzeka Stryszawka-Okręg PZW Bielsko Biała. Dalej to już woda RZGW pod zbiornik zaporowy Świnna Poręba. Zezwolenie na tą wodę możesz wykupić w RZGW Żywiec. Tam są największe klenie ale trzeba szukać. Ja tam nie jeżdżę. Cała woda jest muchowa i dopiero od mostu drogowego w Wadowicach jest spin. Jak łowisz na muchę to możemy się spiknąć na górne odcinki Skawy, pokażę Ci parę miejscówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 20 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Niestety na muszkę nie poławiam (brak sprzętu a co za Tym idzie brak wiedzy )! Jadę do rodziny i to z żoną więc z rana na chwilowy wypad znajdę czas jednak wyjazd gdzieś dalej raczej odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 To w ogóle nie bierz wędek, bo do najbliższego miejsca gdzie możesz spiningować tj do Wadowic masz z Suchej 20km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sensu Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Witam wszystkich Nie chcę otwierać nowego wątku więc zapytam tutaj. Jest sens teraz, czyli pod koniec stycznia jechać na Skawę za kleniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Witam wszystkich Nie chcę otwierać nowego wątku więc zapytam tutaj. Jest sens teraz, czyli pod koniec stycznia jechać na Skawę za kleniem? Kolego sens jest zawsze bo takie nasze hobby:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 W ubieglym sezonie na przełomie marca i kwietnia bylem pare razy w okolicach miasteczka Podolsze, w sumie był to bardziej taki zwiazd, ryby na 0 ale malowniczo dosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sensu Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Wiem bo tez jezdzilem w marcu i kwietniu ubiegłego roku w okolice Podolsza, do ujscia Skawy do Wisly i tez bez efektow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeks Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Próbujemy do skutku takie hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spidi Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 a ja widziałem na Skawie ostatnio ładne spławy które szczerze mnie zdziwiły o tej porze roku także myślę że warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sensu Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Spidi w której części Skawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spidi Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Spidi w której części Skawy? poszedł priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 19 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 Gdyby ktoś planował łowienie ... info ze strony @Flyfishing_force ???????? Jeszcze w zeszłym sezonie łowiłem tutaj Lipienie. Obecnie odcinek jest całkowicie zniszczony. Rzeka została przepchana na prawą stronę, przez środek jest zrobione ,,lotnisko" do wywozu żwiru, a w płytkich odciętych bajorkach narybek dogorywa w męczarniach. Ot obraz Polskich meliorantów :-( Skawa w Suchej Beskidzkiej. Tak teraz wyglądają całkiem niezłe niegdyś, miejsca Lipieniowe. ????????????Edit : Najgorsze jest to, że remont tego odcinka był parę lat temu i na obecną chwilę, rzeka nie zagrażała jakimś podmyciem czy zerwaniem brzegów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flyman Opublikowano 20 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 O ja pi....lę!!!! Kolejny głupio-mądry projekt polskiej inżynierii ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartix92 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Cześć wszystkim!Szukałem sporo na forum, jak i ogólnie w internecie, ale znalazłem bardzo mało na temat Skawy. Na forum poza Świnną i odcinkiem No-Kill nie ma praktycznie nic. Czy łowi ktoś na Skawie? Jakie efekty? Z tych urywków, które znalazłem wynika, że jest bardzo słabo, szczególnie od jazu w miejscowości Grodzisko do ujścia do Wisły. Co prawda przygodę z wędkarstwem zacząłem w Stanach, ale za łebka każdy weekend spędzałem nad tą rzeką pluskając się w wodzie, a Ojciec łowił. Pamiętam sporo brzan, ogromne klenie, świnki i szczupaki. Wszystko na w/w odcinku. Niedawno wróciłem do Polski na stałe, a przynajmniej na dłużej - stąd moje pytanie. Z góry dzięki za odpowiedzi i zapraszam do dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boban_ Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Cześć wszystkim! Szukałem sporo na forum, jak i ogólnie w internecie, ale znalazłem bardzo mało na temat Skawy. Na forum poza Świnną i odcinkiem No-Kill nie ma praktycznie nic. Czy łowi ktoś na Skawie? Jakie efekty? Z tych urywków, które znalazłem wynika, że jest bardzo słabo, szczególnie od jazu w miejscowości Grodzisko do ujścia do Wisły. Co prawda przygodę z wędkarstwem zacząłem w Stanach, ale za łebka każdy weekend spędzałem nad tą rzeką pluskając się w wodzie, a Ojciec łowił. Pamiętam sporo brzan, ogromne klenie, świnki i szczupaki. Wszystko na w/w odcinku. Niedawno wróciłem do Polski na stałe, a przynajmniej na dłużej - stąd moje pytanie. Z góry dzięki za odpowiedzi i zapraszam do dyskusji.Witam,Byłem z chłopakami w tym roku na Skawie - początek kwietnia na wysokości Smolic od jazu na rzece. Niestety bez efektu, brak brań. Latem w zeszłym roku b.ładnie tam połapałem okoni i trafiły się nawet świnki. Odcinek no-kill w tym roku przyniósł kilka pstrągów z końcem kwietnia. Ogólnie poznaję dopiero Skawę ale chętnie podzielę się zebranymi doświadczeniami. Łowię głównie spinem.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartix92 Opublikowano 7 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2022 Może kogoś zainteresuje, rzekomo prace mają skończyć się jeszcze w tym roku, w Grodzisku nic się nie dzieje, podobno w Podolszu, więc podejrzewam, że w tym roku nic z tego. https://przetargi.wody.gov.pl/wp/postepowania-przetargow/r11181,Pelnienie-nadzoru-przyrodniczego-nad-zadaniem-pn-Odtworzenie-ciaglosci-ekologicz.html Nad Skawę jeżdżę często, głównie z sentymentu, wyniki są najczęściej zerowe, czasem mizerne. Klenia praktycznie nie ma, świnek nie widziałem, o brzanie nie wspominając. Zobaczymy czy powyższe "Odtworzenie ciągłości ekologicznej" coś poprawi, o ile w ogóle dojdzie do skutku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartix92 Opublikowano 12 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2022 Wątpię, że prace się skończą, ale zarówno w Grodzisku jak i w Smolicach/Podolszu już stoją koparki, więc coś się dzieje. Może dzięki bystrzu na ostatnim progu przed ujściem do Wisły do dolnej Skawy wróci życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregx1 Opublikowano 13 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2022 Jak prace pójdą takim tempem, jak na Wiśle w Gromcu, to roboty skończą najprędzej w przyszłej dziesięciolatce. A wziąwszy pod uwagę ogólną sytuację gospodarczo-finansową w kraju i na świecie, skończy się zapewne na rozgrzebaniu roboty i szumnych zapowiedziach bez żadnych konkretów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartix92 Opublikowano 13 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2022 No cóż, oby tak nie było. Będę monitorował co dwa tygodnie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 13 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2022 Zrób fotki jak roboty ruszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartix92 Opublikowano 14 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 http://wisla-sola-skawa.pl tutaj można monitorować postęp prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi