Skocz do zawartości

Problem z klawiaturą w laptopie

Artech

Rekomendowane odpowiedzi

W domu mam win 7 a win 10 w pracy więc dziś nie sprawdzę ale powinno coś być w autostarcie albo pod alt-ctrl-del w procesach. Jeżeli tego nie ma to problem może być w zaawansowanych ustawieniach klawiatury. Popatrze na ustawienia klawiatury na dniach jak znajdę chwilę w pracy.

• Like 1

No właśnie alt+ctrl+del nie wyświetla już procesów w win 10.

Wieczorem siądę do tego na spokojnie.

To spróbuj tak:

"Aby uruchomić Menadżer zadań wciśnij kombinację klawiszy [Ctrl] + [shift] + [ESC], albo kliknij prawym przyciskiem na pasku zadań i wybierz funkcję "Menadżer zadań":" 

Cytat z poniższej strony http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/menadzer-zadan-windows-8.html

Zgodnie z sugestiami podłączyłem klawiaturę od kompa dzieciaków (właśnie na niej piszę ) i chyba niewiele sięzmieniło, bo jak widać jak wyraz zakończępolskim znakiem nadal spacja nie działa...

Do procesów dotarłem ale  tam podanego przez @Błach programu nie znalazłem, jest coś chyba od grafiki, ale za słabo się na tym znam żeby wyłączać.

Jeszcze chwilę dziś poszperałem. Może sprawdź jeszcze w ustawieniach języka. U mnie jest tak:

6c1331abd1851e872a81a447a92d3e8a.jpg

5f778b2015d27465ee696588743e0c36.jpg

b2996914f8a88efa517d43a775ae8db5.jpg

Ja miałem 2 klawiatury Polskie: "programisty" i "214" tą drugą usunąłem.

Ps. Jeszcze taki filmik, z którego wynika że trzeba te felerne opcje włączyć i wyłączyć (nawet jak domyślnie były wyłączone) żeby zadziałało normalnie

https://youtu.be/IFddlopXrIA

Edytowane przez Błachy
  • Like 1

Czy przypadkiem nie był instalowany jakiś program do śledzenia tekstu. W którejś wersji darmowego libre office coś się podobnego działo i ta aplikacja powodowała też zmiany w innych programach.

Zobacz jeszcze sterownik grafiki czy nie ma przypisanych jakiś skrótów. W oprogramowaniu Catalyst którejś karty wiem że problem był z ć, ale tutaj dziwny przypadek.

Uruchom Menadżera zadań, 

Kliknij więcej szczegółów.

Wyświetlą Ci się działające procesy. Zastosuj metodą prób i błędów.

Posortuj wg nazwy klikając w nazwę kolumny, będzie łatwiej panować nad procesami

Zamykaj po kolei procesy (prawy przycisk myszy i Zakończ zadanie)

Po każdym zamknięciu procesu sprawdź czy nadal masz problem ze spacją.

Nie wszystkie procesy da się zamknąć, wtedy przejdź do następnego.

Jeśli coś przestanie działać - uruchom komputer ponownie i kontynuuj aż przejdziesz przez wszystkie procesy.

Jeśli jest to problem softu który przejął kontrolę nad spacją to tym sposobem znajdziesz proces który za to odpowiada, a potem już dojedziesz który to program.

• Like 2