Skocz do zawartości

Kulinaria

PaNeK

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, zwykle piszę z problemem/zapytaniem ... a więc i dzisiaj was nie zawiodę :D

Podajcie mi proszę dobry przepis na marynatę/zalewę na pieczoną golonkę, słyszałem o ciekawych przepisach z piwem, ale piwem to ja bym sobie ją popił najchętniej :mellow:

z góry dzięki i pozdrawiam

Ja dodam mój, prosty do bólu :D

6 Żubrów, golonki - mogą być dwie/trzy pełne, ja robię jeszcze dwie/trzy w stringach :mellow:

Zalewasz je w garze piwkami, gotujesz, baaaardzo długo. Trzeba je odpowiednio doprawić solą i pieprzem - ale z rozwagą, łatwo przesolić.

Kiedy już piwo się wygotuje(częściowo) i zaczynamy widzieć nasze golonki - należy zetrzeć na tace warzywa - marchewka, seler, por, pietruszka, każde inne nadające się - no i obsypać nimi nasze golonki. Gotujemy dalej, aż wszystko przejdzie aromatem.

Następnie ziemniaki gotowane w mundurkach, sos czosnkowy, buraczki, surówka z białej kapusty(też z czosnkiem) - a do tego Heineken 0,6 ;)

Z dwie godziny po obiedzie - rapaholin albo 50 ml :lol:

Oj, zjadłoby się...

Friko, raz w tygodniu można oszukać dietę :mellow: :mellow:

Lepiej sobie już szykuj taki golonkowy pakiet na niedzielę - po rybach <_< Ależ by to smakowało po całym dniu łowienia.

No i nie zapomnij o ziemniaczkach w mundurkach, moim zdaniem są nieodzowne przy golonce w piwie ;)

pozdrawiam

Proszę pamiętaj

200, 300, 400 lat chlania siwuchy robi swoje w genach .... nie walcz przeciwko, nie warto, lepiej zrób test. Nie wiem, czy będzie to czego się spodziewasz ........

Paweł,

wszystkie powodowały .... wzdęcia .... mięcho nigdy .... pomyśl ... nie słuchaj jednej (żoninej opcji) ... to jest bardziej skomplikowane ....

Moja dieta mięsna jest 8 razy droższa niż Tesco, gdzie kupuję produkty. Fałsz, wszystko kupuję na targu Milanówku /piątek, sobota/.