PaNeK Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Panowie, zwykle piszę z problemem/zapytaniem ... a więc i dzisiaj was nie zawiodę Podajcie mi proszę dobry przepis na marynatę/zalewę na pieczoną golonkę, słyszałem o ciekawych przepisach z piwem, ale piwem to ja bym sobie ją popił najchętniej z góry dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Pytałem wujka G. http://smacznego.org/golonka-pieczona-w-piwie/U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 http://www.fajneprzepisy.pl/szukaj=golonka_peklowana jest też przepis na golonkę peklowaną w saletrze, ale to długi czas przygotowania, więc pomijam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 19 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 ja wujkowi g tak do końca nie ufam, stawiam na sprawdzone przepisy zawsze i wszędzie gdy jest tylko możliwość już podjąłem decyzje co do zalewy i marynaty, jak się wszystko uda to się pochwale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Zrób zdjęcia ! Oczywiście już gotowej potrawy U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 19 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 ok, niechaj się stanie tylko na kabel do aparatu do piątku będę czekał to i wy na zdjęcia tyle poczekacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Ja dodam mój, prosty do bólu 6 Żubrów, golonki - mogą być dwie/trzy pełne, ja robię jeszcze dwie/trzy w stringach Zalewasz je w garze piwkami, gotujesz, baaaardzo długo. Trzeba je odpowiednio doprawić solą i pieprzem - ale z rozwagą, łatwo przesolić.Kiedy już piwo się wygotuje(częściowo) i zaczynamy widzieć nasze golonki - należy zetrzeć na tace warzywa - marchewka, seler, por, pietruszka, każde inne nadające się - no i obsypać nimi nasze golonki. Gotujemy dalej, aż wszystko przejdzie aromatem. Następnie ziemniaki gotowane w mundurkach, sos czosnkowy, buraczki, surówka z białej kapusty(też z czosnkiem) - a do tego Heineken 0,6 Z dwie godziny po obiedzie - rapaholin albo 50 ml Oj, zjadłoby się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 ...jesteście podli... teraz myślę tylko o tej golonce, a powinienem byc na diecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Paweł, To tylko dlatego, że jak chcesz zjeść dobrą golonkę, to musisz nauczyć się sam ją robić. Mniam, mniam! <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 ... powiem tak: nie pomagasz mi Krzysiek, oj nie pomagasz <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Friko, raz w tygodniu można oszukać dietę Lepiej sobie już szykuj taki golonkowy pakiet na niedzielę - po rybach <_< Ależ by to smakowało po całym dniu łowienia. No i nie zapomnij o ziemniaczkach w mundurkach, moim zdaniem są nieodzowne przy golonce w piwie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 właśnie zjadłem zdrową sałatkę warzywną więc proszę mnie nie drażnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Czyli, najwyższy czas coś przekąsić! <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 no tak, z taką grupą wsparcia jestem skazany na zawał przed 40-ką <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Paweł, Polecam: Dieta paelontologiczna lub dieta dr. Kwaśniewskiego. Mięcho, mięcho i jeszcze raz mięcho. W tej pierwszej chude a w drugiej tłuste! <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Paweł, Polecam: Dieta paleolityczna lub dieta dr. Kwaśniewskiego. Mięcho, mięcho i jeszcze raz mięcho. W tej pierwszej chude a w drugiej tłuste! <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 21 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 No chłopaki wy tu o dietach i sałatkach, a zdjęcia nie mogą się doczekać kiedy z aparatu do komputera wskoczą <_< ps. ta Kwaśniewskiego całkiem niegłupia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 ...ale niestety szkodliwa, zdaje się ze prekursor niejaki dr.Atkins czy coś kolo tego ma nieliche problemy u siebie w zwiazku z pozwami jakie wytaczaja mu ludzie ktorzy na skutek stosowania diety nabawili sie roznych chorob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Pawełku, [...] prawda! Moja Koleżanka, bo Jej to odpowiada, stosuje dr. Kwaśniewskiego, i czuje się świetnie. Ale, to jest jej dieta. First of all, you have to find out which diet is going to suits you. Let us start from the begining: don't eat grass. is not good for you! <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 precz szatanie, apage ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Proszę pamiętaj 200, 300, 400 lat chlania siwuchy robi swoje w genach .... nie walcz przeciwko, nie warto, lepiej zrób test. Nie wiem, czy będzie to czego się spodziewasz ........Paweł, wszystkie powodowały .... wzdęcia .... mięcho nigdy .... pomyśl ... nie słuchaj jednej (żoninej opcji) ... to jest bardziej skomplikowane .... Moja dieta mięsna jest 8 razy droższa niż Tesco, gdzie kupuję produkty. Fałsz, wszystko kupuję na targu Milanówku /piątek, sobota/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 No i w ogóle - dobry wątek!Można zostawić co jakiś czas dobry przepis dla kolegów. Ja właśnie zjadłem makaron razowy, z przesmażoną szynką(z obowiązkowym czosnkiem) - w sosie śmietankowym. Jedno z moich ulubionych dań - polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 No tak, Tobie służy. Mięcho ma jedną przewagę .... jesz je raz w tygodniu, do syta, a później ... Żadnych cukrów, trochę wody, i seks [...] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 21 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Mięcho ma jedną przewagę .... jesz je raz w tygodniu... dzień bez mięsa dniem straconym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 do syta .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi