Friko Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Panowie, przywołuję Was do porządku 1. słownictwo2. używanie kolorów zastrzeżonych dla administratora / moderatorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 23 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Nieco spóźnione te zdjęcia ale są.. i po odwróceniu na stronę spodnią Przepis: do garnka z osoloną wodą (2łyżkami stołowymi soli), liściem laurowym x2, zielem angielskim x5, i ziarnami pieprzu, wrzuciłem golonkę na noc, następnego dnia natarłem ją mieszanką przypraw - pieprz, vegeta, czosnek granulowany, papryka słodka, przyprawa do pieczeni wieprzowej i odstawiłem na kolejną noc, następnie zapakowałem ją w rękaw foliowy do którego wlałem odrobinę oleju i *pół puszki piwa, piekłem w temperaturze 180 stopni przez równe 2 godziny. *pół puszki piwa należy koniecznie odmierzyć za pomocą jego konsumpcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casso Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Muszę przyznać, że od początku śledzę ten wątek bo mięsożerny jestem niesłychanie No i jak PaNeK wrażenia smakowe? Nic się nie chwalisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 23 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 wrażenia smakowe moim zdaniem rewelacja, mięso jest miękki i soczyste, praktycznie samo odchodzi od kości, skóra z jednej strony chrupiąca niczym skwarek, z drugiej wykąpana w przyprawach z piwem, tak delikatna że z łatwością można ją na golonce dzielić widelcem... jedna uwaga, tym razem jadłem z chrzanem i musztardą, u ojca (to golonka w 90% z jego przepisu) jadłem z ziemniakami i surówką z białej kapusty, jego wersje podania uważam za bardziej trafioną ale, w wojsku kucharzem był to i wie co dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi