Jarokowal Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 Witam Jak to zwykle bywa jeśli kilka osób ma podobne zainteresowania to ich drogi często muszą się gdzieś spotkać. Podobnie było ze mną i Mateuszem (Baloo). Aby nie zanudzać szczegółami, zacznę od momentu, kiedy nasze woblery wylądowały w wodzie. Pierwszą złowioną rybą miał być sum, i pewnie by był gdyby nie wypluł woblera. Pozostawił śluz na plecionce i tyle go widzieliśmy. Po kilku okoniach Mateusza przyszedł czas na mojego klenia Nadmienię, że to rekordowa sztuka mierzył 43 cm. Potem Mateusz wyciągną kolejno ładnego okonia, klenia i bolenia, tego ostatniego nie pozwolił mi sfotografować Przyszła i pora na mnie. Kleń pięknie zebrał z powierzchni, ja zaciąłem, spudłowałem, on poprawił i .... mam ładne zdjęcia. Poprawka z 43 na 45 cm. I w zasadzie to wszystko, no poza kilkoma okoniami, które jeszcze złowiliśmy i niezaciętymi braniami, które mieliśmy. Suma nie było, cóż przyjdzie jego pora. Dzięki Mateusz za wspólne spotkanie i wyjazd. Wiele cennych rad, jakie mi dałeś zostaną zapamiętane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 Gratuluje udanej wyprawy chłopaki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 YO! Jarek nie pękaj. Co się nie udało wczoraj, udało się dzisiaj. Wczoraj spaprałem (choć sum nie dał mi zbyt wielu szans i po 2 sekundach spiął się), za to dzisiaj dostał w kły solidniej... Wypłynąłem z mą lubą na kilka godzinek i około 16:30 zaliczyłem branie. Sumek miał 102 cm, a ten wczorajszy zdawał się być większy. Także wciąż czeka na złowienie. Poza tym dzisiaj 3 sandaczyki do 40cm z czego jeden miał około 10cm , bolek około 40cm i kilka okonków. Także nie było źle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 fajnie, moze juz za pare dni razem polowimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarokowal Opublikowano 30 Lipca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 Hehe jesteś niesamowity .. moje gratulacje.Mój sum jeszcze gdzieś tam pływa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 Pitt nie może być inaczej! Od razu zapowiedz w domu, że po weselu od poniedziałku wszystkie wieczory spędzasz poza domem. TYlko weź jakiś Szwajcarski specyfik na komary, bo te polskie coś przestały działać. Owadztwo jest tak wściekłe, że nic go nie rusza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 Baloo ten sumek też na salmiaka ????? <_< <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trout Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 No no ladne rybki polowiliście panowie.Nie wczoraj to dziś @Baloo niezly jesteś! @Jarokowal ty zaś masz poco wracać nad wodę,a dla suma to warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Mifku, tak już jakoś wyszło... OD jakiegoś czasu moje woblerowe pudełko to w 98% Salmiaki. Ten sumek padł na Minowa 7SDR RR. Jarek, nie poddawaj się. One tam są. Teraz woda niemal stoi i w tych dołkach - które już znasz - można go trafić. Jeśli nie razem, to przynajmniej czekam na fotkę z ładną kijanką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 witam, niezłe klonki @jarokowal połowiliście :)ja ostatnio zrobiłem mały wieczorny rekonesans kleniowo-jaziowy na jednej z odrzańskich miejscówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarokowal Opublikowano 31 Lipca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 ....TYlko weź jakiś Szwajcarski specyfik na komary, bo te polskie coś przestały działać. ... Myśle że i te nie pomogą, tutaj konieczny jest specyfik od braci, robiony na bazie Cezu i Uranu ... tylko okropnie człowiek świeci i ryby płoszy Ale faktycznie Odrzańskie komary mają za nic specyfiki dostępne w sklepach. Oj dają popalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Polecam Ultrathon firmy 3M. Tylko potwornie trudno dostac, znaczna czesc produkcji idzie dla marines w Zatoce Perskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgadza sie, nigdzie tego nie ma... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaculek Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 @Jarokowal, MateuszWidzę, że rybki biorą Gratuluję i naprawdę się cieszę, że ten odcinek Odry znów robi się znakomitym łowiskiem. A widzieliście tam jakieś bolenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 @Mateo, @Jaro, gratuluję wypadu i fajnych rybek. Ładne zdjęcia.@Jaro, oczywiście za życiowego klenia też należą się gratulacje. @Mateo, widzę, że u was sumki ładnie gryzą. Brawa za sumiego.Na Wiśle straszna cienizna, trzeba być 24 godziny na dobę nad wodą żeby jakiegoś dorwać, a niektórzy spece są codziennie i nawet brania sumka nie mieli... @Patryk, gratuluję ślicznych rybek. @All, jak ktoś znajdzie Ultrathon 3M to proszę dać znać. Szukam. Nie ma nic lepszego na polskie insekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarokowal Opublikowano 31 Lipca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 @Jacku teraz Odra nieco przybrała i znacznie zwolniła bieg. Ale wcześniej przy niskim stanie, niemal każdego wieczora bolenie dawały popis az miło. Podczas naszego wypadu też się pokazywały ale w bardzo przypadkowych miejscach. @Rognis ja mam nadzieję, że niebawem i ten rekord poprawię ... rozochociłem sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 @Jarkokowal piekne ryby niestety musze poprosic o ukrycie zdjec w tresci wiadomosci - patrz ogloszenie Remka na forum glownym Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarokowal Opublikowano 31 Lipca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 @Friko Poruszyłem ten problem http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=1160& ;start=0& Mogą tak pozostać, zdjęcia znajdują sie na innym serwerze Pozdrawiam i dzięki za czyujność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Aha, to super, w takim razie poprosze o wiecej , bo zdjecia bardzp ładne Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi