kryst Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 http://www.tackletour.com/reviewicast11ardent.html A swoją drogą podoba mi się kamuflaż multik! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 O że tak powiem .... Bleeee A swoją drogą czego to ludzie nie wymyslą Wolę swoje tradycyjne ubłocone naszą polską wodą i szlamem z Wisły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 chyba nie o kolor tu chodziło remku jednak a o rozwiązanie techniczne polegajace na szprzęgleniu szpuli z wodzikiem podczas oddawania linki przy holu.... czy to jest problem - przy niektórych młynkach myślę że tak, np. roundy Shimano gdzie wodzik jest w skrajnym polozeniu, na skutek konstrukcji wodzika jest takie darcie w momencie oddawania linki. W większości niskich profili, gdzie wodzik jest bardziej oddalony od szpuli, jak również w roundach o innej konstrukcji wodzika - jest to jednak dużo mniej zauważalne Pytanie na ile to rozwiazanie skomplikowało cały mechanizm (czyt. ile przybyło dynksów które mogą się popsuć ) i czy nie można podobnego efektu rozwiązać prostszymi środkami (chociażby projektując inny kształt wodzika) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 a mnie to zgranie wodzika przy oddawaniu linku bardzo rozbraja... patent ten jest spotykany w wielu modelach DAIWy... Oczywiście konstruktorzy sie bardzo nim chwala, wszystko ladnie cacy, jest tylko jedno ale. w momencie gdy ryba odchodzi z przyneta dalej niz ostatnio wykonany rzut (mowa o modelach z wodzikiem stalym w trakcie rzutu) to caly ten patent mozna sobie ... gleboko wsadzic bo najzwyczajniej w swiecie spelnia role zwyklego wodotrysku ktory juz nic nie wnosi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Jak nie zakładasz linki o stopkę, czy cokolwiek innego, tylko kręcisz korbką bez nawijania linki to tak jest. Ja tam się w Abusiach pilnuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Kamil ale co innego to tzw. gubienie fazy a co innego gdy ryba wyciaga ci linke poza odleglosc wykonanego rzutu... w sumie i w jednym i w drugim przypadku jestes w d... dla mnie po prostu taki wynalazek poza oczywiscie marketingiem niema absolutnie zadnego znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Mifek, w wielu modelach z ruchomym wodzikiem, podczas wybierania linki przez rybę wodzik również się przesuwa. Nie widzę wiec żadnego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Mifek, w wielu modelach z ruchomym wodzikiem, podczas wybierania linki przez rybę wodzik również się przesuwa. Nie widzę wiec żadnego problemu. wiem ale tutaj mowa o maszynie w niskim profilu, gdzie wodzik jest staly w trakcie rzutu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Myślałem że curado serii E na długo pozostanie number one jeśli chodzi o najgorszy kolor multika,a tu proszę,taka rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 chyba nie o kolor tu chodziło remku jednak ja tam nie wiem o co chodziło wiem o co mi chodziło reszta to rzeczy pomijalne - tzw. PR i szukanie obszarów zbytu przez zastosowanie nikomu niepotrzebnych w wędkarstwie rzeczy - jak bywałem na wyprawach gdzie się wykonywało kilka tysięcy rzutów roundami to nigdy nie zerkałem cz wodzik jest tu czy tam - koncentrowałem się raczej na tym by nikogo nie zahaczyć w łodzi podczas rzutu i na celu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Ciekawe czy kiedyś zrobią taki patent, że podczas wciskania spustu sprzęgła, wodzik będzie się od razu ustawiał centralnie Znacznie ułatwiało by to rzuty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Ciekawe czy kiedyś zrobią taki patent, że podczas wciskania spustu sprzęgła, wodzik będzie się od razu ustawiał centralnie Znacznie ułatwiało by to rzuty. chyba już takie próby były z tego co pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Coś nie poszło czy nie opłacało się tego robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Coś nie poszło czy nie opłacało się tego robić? Nie pamiętam za bardzo. Stara jakaś konstrukcja tak miała - musiałbym poszukać po internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 ktoras z daiw miala taki patent. jesli dobrze pamietam jednokrotne nacisniecie spustu szpuli powodowalo jej zwolnienie zas drugie klikniecie powodowalo centralne umieszczenie wodzika... jakas stara daiwa... trzeba by Janusza zapytac... moze bedzie pamietal... obecnie daiwa znowu prowadzi przymiarke do zabaw z wodzikiem - wiecej mozna obejrzec w necie pod haslem daiwa T3 niestety na multiki z tym systemem trzeba czekac do wrzesnia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 W tej T3 unosi się pokrywa i odsłania górną cześć wodzika (ta poszerzoną) co umożliwia swobodne wysnuwania linki podczas rzutu. Ciekawy patent http://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/ products_id/13866/cPath/22_81_84_1828/osCsid/288305741478fac bfa0e5863d5e5f830/river-lake-fishing-freshwater/daiwa-t3-101 6h-tw.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 na TW jest juz nawet w zapowiedziach oraz z cenami... niestety jak juz powiedzialem - dostepny dopiero najwczesniej we wrzesniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 21 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 No totalny Alzheimer. Ja liczyłem, po 10 latach, przynajmniej na zlewkę. Niestety, jest to niemożliwe.Tam, gdzie inni zostawiają temat, pojawiają się inni. Ale, w dalszym ciągu zapytam: czy to służy rozwojowi? NIE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi