Wędkarz87 Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Kolega posiada Twin Powera,młynek jest ogólnie w super stanie ale jednego dnia podczas wędkowania z łodzi rotor otarł się trochę o burtę w widocznym miejscu i teraz aż go boli w oczy (tak to opisał) I tu pytanie - czy da się jakoś spolerować/wygładzić to otarcie? Generalnie myślałem żeby to delikatnie spolerować ręcznie,maszynowo raczej odpada... Lakier jest jak w tych nowszych TP połyskliwy z takim delikatnym brokacikiem Jak myślicie jest sens to ruszać? Nowy rotor z Japonii pewnie swoje kosztuje więc przydałoby się to obejść inna drogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Obawiam sie ze moze byc trudno.To wszystko zalezy od glebokosci otarc. A tego zadne zdjecia nie oddadza. Wiec pozostaje sprobowanie. Ja bym sobie odpuscil... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Można spróbować ogólnie dostępną pastą polerską do karoserii samochodowych. Warto kupić dwie grubości: taka do usuwania rys i taką do polerowania. Ale to na dzień dobry wydatek kilkudziesięciu złotych, a do tego nie ma jakiejkolwiek gwarancji, że się uda. Ja bym sobie darował, mam podejście użytkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak109 Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 marne szanse... próbowałem polerować stradica, który zrobił się lekko zólty czy też słomkowy - efekt był taki, że miejscami z pod warstwy farby zaczął przebijać kolor korpusu kręciołka ewidentnie inny niż kolor warstwy zewnętrznej. może pasta jekiej użyłem była za gruba ale generalnie lepiej sobie darować polerowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 cienka warstwa + ew. miękki lakier = efekt końcowy typu klops. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 proponuję użyć specjalnego preparatu do usówania farby i od nowa pomalować http://www.stripersonline.com/forum/thread/622119/painting-a -reel/15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endi Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 mialem to samo w stradicu x 1000GTM, kupilem go rok temu w niemczech nowke, ale zolty był jak cholera, bo olej wyciekł z niego, zolty kolor był na cienkiej wartsie lakieru bezbarwnego, zmylem to acetonem + waciekiem czy tam pałeczka do ucha jak kto woli, jedna zasada malo acetonu i lekkie ruchy bo lakierze, i zejdzie, nalejesz za duzo acetonu to ci rozpusci caly lakier, ogolnie taki juz byk stradic, na poczatku bialy a pozniej zmieniał sie w rasowego żółtka co do tamtego Twin Powera to tylko pomalować na nowo, kiedys ktoś na allegro sprzedał bodajze tournamenty 3000C pomalowane na inny niz oryginalny, kolort efekt porazajacy, ale do tego trzeba mieć sprzet i umiejetnosci, kolega widać esteta no ale coż tak niektorzy maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 20 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Pomalowanie na nowo zdecydowanie odpada. No nic,byliśmy z kolegą przygotowani na taki werdykt ale nie zaszkodziło zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endi Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 co to za twin power? można kupić nowy rotor (Shimano Japan), kazdy rotor był z grafitu w tp(nie wiem jak z SW '08 ale to to inny temat) więć nie kosztuje majątku, tylko troche pracy z przelozeniem kabłaka itp, do '98 powinny jeszcze być rotory, do 1000 '98 tylko nie ma na 100% mysle ze spokojnie w 100zl sie zmiesci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Da się zrobić coś takiego.Jedynie kwestia dopasowania lakieru potem trzeba to zgubić,najpierw okleić i psiknąć miejscowo potem zapylić obok oko nie wychwyci takiego przejścia,następnie spolerować wystarczy filc na średnich obrotach bez pasty i clarlak na koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi