Czy łowiliście na tego typu łowiskach?? Bardzo ciekawe . Miałem takie coś w maju na starorzeczu przy wysokiej wodzie. Jedynym słusznym łowiskiem była zalana łąka. Brodziłem wtedy po takowej łące lub pływałem pontonem (pchałem się tam gdzie wzrok nie sięgał ) Najlepszymi miejscami były luki między kaczeńcami i zatopiona wierzba (pod którą zresztą stał największy szczupak). Padły wtedy tylko dwa szczupaki. Jeden około kilograma i drugi o wiele mniejszy. Oba wzieły na Rapalę Jointed 7 cm w kolorze uklei (czarny grzbiet, brokatowe boki). Ten mniejszy stał w takim miejscu, że nigdy bym nie przypuścił, że złowiłbym tam szczupaka(głębokość około 30 cm i mnóstwo trawy). Szkoda że nie miałem innych przynęt powierzchniowych, tylko wobler Yo-Zuri Wake'n Dog. Jakbym miał Turbo Jacka Juniora lub przynajmniej Poppera to bym miał czym zawalczyć, a tak.
Pytanie
Salmo_Salar
http://www.ww.media.pl/schemat.php3?Bz=1&ID=3549
Czy łowiliście na tego typu łowiskach?? Bardzo ciekawe
. Miałem takie coś w maju na starorzeczu przy wysokiej wodzie. Jedynym słusznym łowiskiem była zalana łąka. Brodziłem wtedy po takowej łące lub pływałem pontonem (pchałem się tam gdzie wzrok nie sięgał
) Najlepszymi miejscami były luki między kaczeńcami i zatopiona wierzba (pod którą zresztą stał największy szczupak). Padły wtedy tylko dwa szczupaki. Jeden około kilograma i drugi o wiele mniejszy. Oba wzieły na Rapalę Jointed 7 cm w kolorze uklei (czarny grzbiet, brokatowe boki). Ten mniejszy stał w takim miejscu, że nigdy bym nie przypuścił, że złowiłbym tam szczupaka(głębokość około 30 cm i mnóstwo trawy). Szkoda że nie miałem innych przynęt powierzchniowych, tylko wobler Yo-Zuri Wake'n Dog. Jakbym miał Turbo Jacka Juniora lub przynajmniej Poppera to bym miał czym zawalczyć, a tak.
Czy to tyż Wasze ulubione miejsca??
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi