Skocz do zawartości

Pudełko Boleniowe

Manniek66

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro istnieje temat o naszych kleniowych skarbach to czemu by nie podyskutować o tym na co łowimy bolenie :) Takiego tematu chyba jeszcze nie ma.Chwalcie się koledzy na co udało się Wam skusić największe rapki i co trzymacie w pudłach :) Ja jutro postaram się trochę pofocić i co nieco naskrobać o swoim pudełku. 

Z Twojego gadania też nic nie wyniknie.Temat założyłem nie po to żeby uzasadniać dlaczego na coś łowimy bo u każdego sprawdza się coś zupełnie innego ale po to aby można było się podzielić z kolegami na co łowimy. 

A jeśli ktoś podzieli się informacją w jakich warunkach najlepiej sprawdzają mu się dane wabie to będzie jeszcze ciekawiej :)

Edytowane przez Manniek66
  • Like 1

Ten temat mnie dyskryminuje, ja nie mam pudełeczek tylko pudła czyli nie mogę tu pisać, a tak na serio to wystarczyłoby troszkę głębiej sięgnąć w zasoby forum to znalazłbyś tematy poświęcone woblerom boleniowym i odświeżyć np.

http://jerkbait.pl/topic/678-woblery-boleniowe/

Czy choćby już wiekowy ranking:

http://jerkbait.pl/topic/4188-ranking-przyn%C4%99t-boleniowych-2008/#entry950071

Nie sądzę żeby trzeba było powielać tematy

• Like 1

Milupa, wyczerpałeś ten wątek już na starcie :)

Sory Maniek66, ale patrząc na bliźniaczy wątek śmiem twierdzić, że jest to temat służący chwaleniu się kto ma większe 'pudełko'.
Przypominają mi się, swoją drogą, filmiki z jutuba w których 'eksperci' opowiadają o woblerkach ze swoich pudełek: "ten jest dobry, ten też jest dobry....... i ten też"
Przeglądając posty opisujące woblerki praktycznie nigdy nie padają żadne ważne stwierdzenia co to pracy woblera i jego zachowania w wodzie. Za to opisów tego jak pięknie opalizują im odbyty można znaleźć na pęczki. Nie poruszane są tematy oporów stawianych przez wobler w wodzie, tego jak ten czynnik wpływa na jego stabilność i pracę w różnych warunkach. Nie mówiąc już o optymalizacji kształtu, aby uzyskać zamierzony efekt.

Jeśli ktoś nie zwraca uwagi na takie szczegóły może jedynie prawić o woblerach farmazony, a nie przedstawiać rzetelnie fakty...

Edytowane przez Kondziu
  • Like 1

Co złego w tym, że ktoś po prostu chce się pochwalić swoim zbiorem  ? Jeżeli coś napisze do tego o przynętach to fajnie, a jeżeli nie to co ? Ne spinajmy tak się czasami po prostu fajnie pooglądać cudze pudełeczka z czystej ciekawości.

Pozdrawiam :)

Edytowane przez dekiel11
  • Like 1

• 3 lata później...

Jako że 1 maja coraz bliżej, a czas do otwarcia sezonu przydałoby się jakoś umilić, a zarazem to ostatni czas na uzupełnienie braków w pudełku, zainspirowany podobnym tematem dotyczącym Kleni i Jazi, postanowiłem założyć taki wątek gdyż nie spotkałem nic takiego na forum. Także Panowie chwalcie się waszymi kolekcjami ;)

P.S.
Ja zdjęcie pudełka wrzucę wieczorem ;)

Jak mieszkałem nad Odrą to niebieskie u mnie nie działały tak dobrze jak te z zielonym grzbietem :).

Moje pudełko jest strasznie monotonne. Tylko Huntery: Spiryt, Soul i to takie cykadopodobne co nie pamiętam jak się nazywa (Golas DGL ma to u siebie w pudełku) -  we wszystkich wariantach kolorystycznych i rozmiarowych. 

Jak mieszkałem nad Odrą to niebieskie u mnie nie działały tak dobrze jak te z zielonym grzbietem :).

Moje pudełko jest strasznie monotonne. Tylko Huntery: Spiryt, Soul i to takie cykadopodobne co nie pamiętam jak się nazywa (Golas DGL ma to u siebie w pudełku) - we wszystkich wariantach kolorystycznych i rozmiarowych.

Pewnie fantom B)

Pozdrawiam, Tomasz

• Like 1