Karpiu95 Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Witam Cykady SS są znane i cenione wśród wędkarskiej społecznosci. Chciałbym poznać opinię ich użytkowników na temat ich skutecznosci w porównaniu do wszechobecnych cykad Spinmada. Jakie macie doswiadczenia z cykadami ss , jakie kolory i modele wam sie najlepiej sprawdzają itd. Zapraszam do dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezier Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Skoro są "znane i cenione wśród wedkarskiej społeczności" to znasz opinie o nich. Używam 5 na pstrągi, czasem większych na sandacze choć w przypadku tych ostatnich spinmad działa tak samo dobrze jak nie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_moto Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Kolego kilka lat wstecz próbowałem na tak osławione cykady Szuszkiewicza, Spin mad ,powiem tak, szału nie było , na cykady Marka Pokutyckiego kilka okoni wytarmosiłem . Generalnie szału nie ma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 21 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Jezier tak znam opinie ale chciałbym wiedziec właśnie czy jest istotna roznica między nimi a spinmadami ktore wg mnie pracuja bez zarzutu. Łowił ktoś może tymi najmniejszymi ss? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Ja zdecydowałem się na cykady SS tylko dlatego że nie lubię masowej produkcji . Jeżeli chodzi o wyniki to jest to przynęta którą zdecydowanie można otworzyć wodę w momencie kiedy inne przynęty zawodzą. Osobiście na cykady łowię Sandacze, Okonie, Bolenie i......Leszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 21 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Tych najmniejszyvh 2g tez uzywasz ? Jak sie sprawuja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianD Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 (edytowane) Często łowie na cykady. Mam całą paletę rozmiarów spinmada i tych od corona fishing. Corona fishing ciekawe malowanie ale nie przekłada się to wyraźnie na wyniki. Zdecydowanie polecam spinmada z uwagi na lepsze wyważenie tj cykada spinmad a zdecydowanie rzadziej łapie tylną kotwica linkę podczas rzutu. Mam wszystkie rozmiary tych dwóch firm, testowałem zapinane na wszystkich otworach. Zdecydowanie spinmad z uwagi na budowę przynęty Edytowane 21 Marca 2017 przez DamianD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Powiem tylko że obławiać idealnie można spinmadem ale łowić ryby tylko SS ! .Sam robię cykady i konstrukcja SS zdaje egzamin na większości łowisk bez większego znaczenia czy to bystra rzeka czy też leniwe starorzecza 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmichalq Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Mi sprawdzila sie najciezsza cykada ss na bolenie jesienia, spinmad, pokutycki, najciezsze rh, dam i kilka innych byly olewane. Lowila jeszcze tylko jedna kupiona w usa na ebay ale przerzucilem sporo roznych modeli, bolki na te 2 braly jak szalone czasami po kilkanascie w ciagu ok 1,5 godz. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskie Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 wymienionych w tytule cykad niestety nie znam, ale na cykady Pokutyckiego wielokrotnie łowiłem z efektami.Może dlatego, że wiele razy umawiałem się na ryby z Markiem Pokutyckim w okolicach Tarnobrzega i on mnie instruował, jak prowadzić, jak podawać, jak zbroić, jak dobierać kolory.Głównie efekty były na Wiśle - sandacze, bolki, szczupaki, klenie, okonie, a nawet CERTY ! Tak, jedyny raz w życie łowiłem certyi to właśnie na cykady wleczone przy dnie. Marek zaliczył nawet prawie dwucyfrowego (prawidłowo zapiętego) karpia wiślanego na cykadę...Poza tym masa szczupaków na Alandach na duże cykady prowadzone nad roślinnością w boleniowym tempie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 (...) na cykady Pokutyckiego wielokrotnie łowiłem z efektami.Może dlatego, że wiele razy umawiałem się na ryby z Markiem Pokutyckim w okolicach Tarnobrzega i on mnie instruował, jak prowadzić, jak podawać, jak zbroić, jak dobierać kolory.Głównie efekty były na Wiśle - sandacze, bolki, szczupaki, klenie, okonie, a nawet CERTY ! Tak, jedyny raz w życie łowiłem certyi to właśnie na cykady wleczone przy dnie. Marek zaliczył nawet prawie dwucyfrowego (prawidłowo zapiętego) karpia wiślanego na cykadę...Poza tym masa szczupaków na Alandach na duże cykady prowadzone nad roślinnością w boleniowym tempie Jak według Twoich doświadczeń przedstawia się skuteczność tych cięższych cykad Pokutyckiego o wadze 15 g? I które z wymienionych przez Ciebie gatunków były łowione właśnie na te cięższe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi