Skocz do zawartości

Amazonia - fotorelacja

bigos

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszam na fotorelacje z Amazonii. Artykul na temat lowienia tamtejszych ryb niebawem zawisnie na jerkbait.pl - jak sie sprzeze i skoncze pisac :D

Pozdrawiam,

Bigos

Tutaj : http://www.salmo-adventures.com/salmo-adventures-club/wypraw y%202011/boliwia-zloto-amazonii

http://img59.imageshack.us/img59/8470/p1040038t.jpg

Uploaded with ImageShack.us

zawsze jak widzialem zdiecie wedkarza z petem w ustach to mialem niesmak ...zmienilem zdanie ...sa wedkarze ktorzy pala nonstop i w tym zdieciu oddany jest real ...prawdziwe zycie wedkarza palacza :D

sam nie pale ale moi Przyjaciele jaraja namietnie ...Tadek w Niebie a Jacura na Ziemi :D

Opisze wszystko w tekscie dla jerkbaita. Sprzety i cala reszte. Celowo pominalem te kwestie w relacji.

Powiem tylko, ze multiplikator musi miec sakramenckie przelozenie, bo inaczej robi sie cieplo, kiedy ryba plynie w strone wedkarza...Lowilem na Conquesta Shimano i mysle, ze mozna go sobie w buty wsadzic , albo lowic nim szczupaki...Dorado czy yatorany sa za szybkie na ten sprzet, nie dawalem rady skrecac linki. Sum jak mi przylozyl na woblera, to sie malo nie rozsypal kolowroteczek...

Nie mam pomyslu co by tam sie lepiej sprawdzilo...

Tak...to jest jedna z przywar multiplikatora, ktorej nie cenie (ja mu w gaz a on zgasl)...

Gumo

Tu się zgodzę. Na raziw nie było mi to potrzebne ale ... już?kiedyś chyba Twoje doświadczenia sumowe i teraz zagadka bigosa dają do myślenia. Widziałem połowy pacock bassów na multika ale ... mam wrażenie, że to nie ten charakter ryby.

Pozdrawiam

Remek

uczciwie napisze ze tropikalny klimat mnie nigdy nie interesowal w sensie wedkarskim ...natomiast widzac gorne partie tych amazonskich rzek ...no polowilo by sie tam :D . Wczoraj na google przeszdlem trase Bigosa ...marzeniem by bylo dotrzec do samego serca dzungli ...do zrodel tych rzek ...

Zagadka bigosa jest chyba dosyc prosta do rozwiazania :D Ten moj multiplikator ma przelozenie 5:1 i ...malutka szpulke, na ktora nawija linke...Wiec sie mozna zakrecic na smierc, jesli ryba pedzi w kierunku wedkarza...Wydaje mi sie ze tego rodzaju sprzety srednio sie nadaja do polowu ,,zwariowanych'' ryb typu dorado...Staloszpulowiec z duza szpula i duzym przelozeniem zalatwilby sprawe.

Co do Slowika, to slyszalem, ze maja z nim kontakat kosmici :D

Na google maps w miejscu gdzie bylismy jest biala plama, a na earth to nawet ja sam mialem problem zeby odszukac ten rewir - choc wiedzialem dokladnie gdzie i czego szukam :D

Znam indianska nazwe tej rzeki - na mapach nie istnieje. Nie znajdziesz w necie nawet sladu.

Poza Google Earth, ale trzeba znac wspolrzedne, albo wiedziec gdzie szukac. Ja mysle, ze najlepiej ,,nie pokazywac nikomu palcem'' tego miejsca i nie wdawac sie w szczegoly geograficzne. W ciszy rzeczy dluzej trwaja...Jesli Pawel z Grzeskiem upubliczbnia sprawe, to bedzie upubliczniona, ja zresetowalem pamiec i GPS. Uczciwie mowie jak jest.