Skocz do zawartości

Nowi delegaci OM PZW - chęć działania

Rekomendowane odpowiedzi

Pozwolę sobie umieścić treść posta na jaki trafiłem na FB:

"Szanowne Koleżanki i Koledzy !!!

Nie dalej jak 26.02.2017 wybraliście mnie delegatem na zjazd okręgowy. Ponieważ nie mam zamiaru na tym zjeździe po prostu siedzieć i podnosić łapkę w górę chcę zasięgnąć Waszej opinii w następujących kwestiach:

Jak oceniacie działalność okręgu w ostatniej kadencji?

Jak oceniacie sposób finansowania Kół w naszym Okręgu?

Jak wam się podoba system oceny działalności Kół w Okręgu?

Czy maksymalny 50% odpis ze składek (stanowiący główny składnik budżetu Kół) jest wystarczający i sprawiedliwy?

Jak oceniacie działania Okręgu w kwestii zagospodarowania i ochrony wód (zarybienia i ochronę)?

Co sądzicie o zniesieniu okresowego zakazu zabierania ryb z nieporęckiego odcinka Kanału Żerańskiego?

Co sądzicie o arbitralnym niekonsultowanym zakazie trolingu w wodach OM?

Co sądzicie o organizacji imprez sportowych, integracyjnych i edukacyjnych dla najmłodszych wędkarzy?

Czy mieliście okazję korzystać z ośrodka w Serocku (wybudowanego za ciężkie pieniądze)? 

Oczywiście bardzo ważna jest dla mnie Wasza opinia również w innych nie opisanych wyżej kwestiach które uważacie za istotne. Proszę o spisanie swoich przemyśleń i przesłanie mi na adres junior.koperski@gmail.com . Dobrze by było gdyby nie były one anonimowe. Zbiorę to wszystko i postaram się sformułować wnioski i pytania, które przedstawię w dyskusji kandydatom na nowe władze naszego Okręgu. Mamy jeszcze trochę czasu. Zjazd odbędzie się prawdopodobnie w czerwcu. Jest szansa na zmiany!!! Wy też w to uwierzcie !!!

z wędkarskim pozdrowieniem

Delegat Koła 35 na Zjazd OM PZW

Wojtek Koperski"

Oby chłopakowi nie zabrakło werwy i starczyło wytrwałości bo lekko miał nie będzie. Kropla drąży skałę. Warto przesłać na podany adres swoje przemyślenia.

• Like 7

Jest też nowy kandydat na prezesa Okręgu Mazowieckiego który chce "stanąć w szranki" z obecnym baronem Zbigniewem Bedyńskim to Pan Grzegorz Sybilski z koła nr 100 w Warszawie. Szanse oceniam średnio chyba żeby wystartował skuteczny lobbing wśród wszystkich delegatów którzy podiosą ręce.

Więcej na: https://www.facebook.com/100BISTYP/

Mimo wszystko będzie to bardzo trudne, ale stwierdzenie "kropla drąży skałę" nabiera dużego znaczenia, wszystko co wczesniej wydawało nam się nieosiągalne stało się fakte, tak był z komuną tak będzie i z tym betonem, myslę że prędzej (oby) niz później będziemy tego świadkiem, że naprawdę związek będzie tylko i wyłacznie reprezentantem nas wszystkich wędkarzy, nie będzie to zakład produkcyjny, gdzie będzie liczyła sie tylko kasa, a stworzy warunki dla wszystkich wędkarzy, dając im poczucie spełnienia, spokoju i wędkarskiego dobrobytu. Oby choć wie, że droga kręta i długa ale........