Skocz do zawartości
  • 0

Sprzedam, zamienię, kupię, oddam

Jack__Daniels

Pytanie

Tak mi się przypomniał stary dowcip.

Stary Żyd dawał do gazety nekrolog po swojej żonie i spytał o cenę.

- Do pięciu wyrazów za darmo.

- Nooo... to niech będzie: Zmarła Zelda Goldman.

- Ma pan do dyspozycji jeszcze dwa wyrazy.

- To niech będzie - Zmarla Zelda Goldman, sprzedam Opla

Dlaczego mi się przypomniał?

Ano dlatego, że właśnie wylazłem z działu sprzedam i niektóre wpisy kolegów wędkarzy/sklepikarzy to jedynie same ogłoszenia.

Jerkbait.pl nie jest portalem aukcyjnym i pomimo, że pewnie wielu z nas czeka na okazje to jednak chciałbym kupować od osób, które znam. Widzę, ze udzielają się na forum i oprócz tego, że coś sprzedają jakbym się mocno postarał to spotkam się nad wodą jak z kolegą po kiju, a nie na zasadach sprzedający - klient.

Moja propozycja jest taka, zresztą na innych portalach bywa podobnie, osoba, która ma przynajmniej np. 50 wpisów merytorycznych ma możliwość zamieszczenia ogłoszenia, inne wpisy będą bezwzględnie usuwane. Jak widzę sprzedam opla, a przy nicku cyferkę 1 (słownie: jeden), odnoszącą się do ilości wpisów na forum i ani dzień dobry, ani pocałuj mnie w dupę... to .... sami sobie wpiszcie :D.

Takie to mam przemyślenia egzystencjalne po większej wódce... dobrze, że mozzilla podkreśla błędy bo pewnie jutro sam bym się zastanawiał o co mi chodziło :D

Spokojnej nocy życzę.

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jest wspaniały sposób: nie interesować się ogłoszeniami bez zdjęć :huh: Najwyżej ktoś inny se kupi, ryzykant z natury.

Co do pogawędek... Dział sprzedaży to też jednak nie portal aukcyjny, czasami w tych pogawędkach wychodzą interesujące rzeczy (kiedyś błędnie opisałem kołowrotek, a pogawędkowicze mnie naprostowali), niekiedy rodzą się osobne wątki do wydzielenia.

• 0

Jest wspaniały sposób: nie interesować się ogłoszeniami bez zdjęć :huh: Najwyżej ktoś inny se kupi, ryzykant z natury.

Co do pogawędek... Dział sprzedaży to też jednak nie portal aukcyjny, czasami w tych pogawędkach wychodzą interesujące rzeczy (kiedyś błędnie opisałem kołowrotek, a pogawędkowicze mnie naprostowali), niekiedy rodzą się osobne wątki do wydzielenia.

Masz racje, ale często gęsto są to zwykłe OT ;)

• 0

I tak większość olewa regulamin. Np pkt. 10ty jest całkowicie martwy, zwisa zarowno weteranom jak i nowym użytkownikom . pozostaje przy swoim, że kolejne regulacje nie wniosą żadnej zmiany w celu powrotu do funkcji jaką miałby pełnić dział sprzedam.

Jeśli widzisz , że pkt. 10 jest łamany masz taki magiczny przycisk "Zgłoś". Nie robiąc nic, nie zmieniając będziemy się cofać, a chyba wszystkim powinno zależeć na usprawnieniach i solidności forum.

• 0

spokojnie panowie... teraz bedzie deczko inaczej.. notoryczne lamanie regulaminu bedzie skutkowalo ostrzezeniami - widocznymi w profilu. kolejne ostrzezenie i brak poprawy beda skutkowaly bardziej radykalnymi srodkami...

• 0

I tak większość olewa regulamin. Np pkt. 10ty jest całkowicie martwy, zwisa zarowno weteranom jak i nowym użytkownikom . pozostaje przy swoim, że kolejne regulacje nie wniosą żadnej zmiany w celu powrotu do funkcji jaką miałby pełnić dział sprzedam.

Nie zdajesz sobie sprawy, ile ogłoszeń jest usuwanych z tego powodu.

• 0

Ja jestem w 100% za tym żeby przy sprzedawaniu przedmiotu w aukcji było zdjęcie obowiązkowo. Teraz to wygląda tak ze jest jeden wpis o sprzedaży przedmiotu i 3 strony z podanymi mailami żeby wysłać zdjęcie. Poza tym normalne jest to , że każdy chce zobaczyć co kupuję.

• 0

Może i ma to jakiś sens jednak jest tu też haczyk - zdjęcie przedmiotu zawsze będzie można ściągnąć z neta ( bo jest ich zazwyczaj masa, również rzeczy używanych) i jak ktoś dobrze operuje w programach graficznych fotkę podrobić to nie problem. Oczywiście zakładam tutaj oszustwa na wyrafinowaną skalę, bo na drobne rzeczy szkoda zachodu, ale na j.pl w dziale sprzedam ceny sięgają przeszło 3 tyś czasem więc może znależść się chętny na taki przekręt :angry:

• 0

Spokojnie nic nie szukam, wyrażam swoją opinię. Sprzęt raczej kupuję od osób zaufanych, bo w butelkę być nabitym nawet na 100 zł to szkoda, bo niestety w dzisiejszych czasach kasa ani nie rośnie na drzewie ani na polu, a w dobie sztucznego kryzysu każda złotówka się niestety liczy.

• 0

W temacie więc - rozważamy wprowadzenie obowiązkowego dodawania zdjęć sprzedawanego przedmiotu.

Coś temat ucichł... :rolleyes:

Dawać tą fotkę czy może lepiej liczyć na to ,że ktoś o nią zapyta i ogłoszenie podskoczy a jak opadnie to można zawsze odpowiedzieć "już wysłałem,sprawdź priw" itp i znowu parę oczek do góry...

Albo "real foty" po jakimś czasie wstawić... :rolleyes: ...że niby na prośbę zainteresowanego.... ;)

• 0

Ech Koledzy, jak ktoś chce żeby jego post w dziale sprzedam na głównej wisiał to niech ogłoszenie na sąsiednim forum zamieści. Tam nawet i tydzień nikt nie zrzuci i czasami coś łatwiej sprzedać, na j.pl jednak większy ruch jest i fajny towar się od ręki sprzedaje, a ten gorszy zlatuje i nawet jak ktoś raz czy dwa podbije głupio to niewiele zmieni. Taka selekcja naturalna.

• 0

Albo coś w stylu : "sorry a offtop ale mam taki sam i zajebisty jest" lub " jakbym nie miał 4 takich to bym kupił ,sorry za OT". :lol: :lol: :lol:

Czyżbyś miał takie coś na myśli:

Już rozbij świnkę i licz dutki czy wystarczy na ceratkę :) .

Sorry za offa.

:P :D :P :D :P