Skocz do zawartości
  • 0

Sprzedam, zamienię, kupię, oddam

Jack__Daniels

Pytanie

Tak mi się przypomniał stary dowcip.

Stary Żyd dawał do gazety nekrolog po swojej żonie i spytał o cenę.

- Do pięciu wyrazów za darmo.

- Nooo... to niech będzie: Zmarła Zelda Goldman.

- Ma pan do dyspozycji jeszcze dwa wyrazy.

- To niech będzie - Zmarla Zelda Goldman, sprzedam Opla

Dlaczego mi się przypomniał?

Ano dlatego, że właśnie wylazłem z działu sprzedam i niektóre wpisy kolegów wędkarzy/sklepikarzy to jedynie same ogłoszenia.

Jerkbait.pl nie jest portalem aukcyjnym i pomimo, że pewnie wielu z nas czeka na okazje to jednak chciałbym kupować od osób, które znam. Widzę, ze udzielają się na forum i oprócz tego, że coś sprzedają jakbym się mocno postarał to spotkam się nad wodą jak z kolegą po kiju, a nie na zasadach sprzedający - klient.

Moja propozycja jest taka, zresztą na innych portalach bywa podobnie, osoba, która ma przynajmniej np. 50 wpisów merytorycznych ma możliwość zamieszczenia ogłoszenia, inne wpisy będą bezwzględnie usuwane. Jak widzę sprzedam opla, a przy nicku cyferkę 1 (słownie: jeden), odnoszącą się do ilości wpisów na forum i ani dzień dobry, ani pocałuj mnie w dupę... to .... sami sobie wpiszcie :D.

Takie to mam przemyślenia egzystencjalne po większej wódce... dobrze, że mozzilla podkreśla błędy bo pewnie jutro sam bym się zastanawiał o co mi chodziło :D

Spokojnej nocy życzę.

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

A można by było rozważyć rownież umieszczenie obok postu odpowiedniej ikonki rożno-kolorowej lub innego znacznika , ktory by od razu oznaczał czy dane ogłoszenie jest aktualne,czy jest na nim rezerwacja, zwolnione po rezerwacji etc.

Ot taki automatyczny filt ktory by ogłoszenia aktualne pozycjonował w pierwszych pozycjach , nastepnie zarezerwowane i tak dalej.

Dać użytkowniką jedynie raz na jakiś czas mozliwość samodzielnego pozycjonowania postu.

A wszelkie sprawy związane z usunięciem wiadomosci lub poinformowaniu o sprzedaży - używał odnosnika ZGŁOŚ w celu odpowiedniej moderacji.

Edytowane przez Karol Krause
  • Like 1

• 0

A może wprowadzić takie rozwiązanie, że produkt zaoferowany 17-go stycznia o 15.oo, będzie ZAWSZE po tych, które były zaoferowane przed tą godziną, a przed ofertami po tej godzinie? Bez względu na ilość zapytań, rezerwacji, etc. Jeśli jakiś sprzedawca zechce dokładać informacje w coraz to nowych wpisach, zmieni ofertę w nieczytelną i wyeliminuje się sam. A pt. klienci, pamiętając datę wpisu, łatwo odnajdą ciekawiącą ich ofertę. Co przy dzisiejszym, bardzo dynamicznym sposobie pozycjonowania wątków, wcale łatwym być nie musi ;) .

I punkt drugi. Każdy uczestnik forum może dokonać - do dyskusji ilość - np. 4 wpisów ofertowych w miesiącu. Dotyczy również wycofywanych i ponownie składanych ofert.

• 0

Jak dla mnie - wstęp na K/S/Z po kilku mcach na forum. Tak jest na innym forum gdzie zaglądam od niedawna i nie ma problemów.

Oczywiście, nie jest to ani wygodne, ani sprawiedliwe, ale czemu miałoby być?

Osoby nowe, mające "plecy" u któregoś z userów, mogą go poprosić o poszukanie potrzebnych gratów, czy, jeśli znają sie dobrze - grzecznościowe wystawienie im czegoś. Osoby nie znane nikomu, bez stażu na forum - chyba lepiej żebyśmy ich poznali, zanim zasypią nas ogłoszeniami?

Co do "sprawiedliwej" moderacji, kiedyś pokręciłem i za wcześnie aktualizowałem. Kwadrans nie minął, Mifek, mimo że znamy się jak stare konie od lat kopem wywalił i jeszcze na priv dosadnie przypomniał regulamin... Wiec - chyba kolesiostwa nie ma za wielkiego...

• 0

Zgadzam sie z Kubą w 100% , widac ostatnio wysyp świeżaków i mozna by to przykrócić.

ps mnie mifek tez ustawił , aż sie zirytowałem :) a tez sie znamy...

ps 2 akurat ten kwadrans mnie nie dziwi bo osob które trzymają myszke tylko po to żeby wcisnąc  - "zgłoś" jest sporo ;)

jeszcze jedna sprawa - poczytałem dokładniej co piszecie wcześniej w tym wątku i powiem szczerze że troche to przerażajace, takie allegro czy inny ebay to bedzie pikus po tych pomysłach...

Edytowane przez Jeziorm 1

• 0
Co do "sprawiedliwej" moderacji, kiedyś pokręciłem i za wcześnie aktualizowałem. Kwadrans nie minął, Mifek, mimo że znamy się jak stare konie od lat kopem wywalił i jeszcze na priv dosadnie przypomniał regulamin... Wiec - chyba kolesiostwa nie ma za wielkiego...

kurde ale ze mnie świnia i prostak...

chyba pogadam z TeeSem zeby mnie na swoją listę zasłuzonych wciągnął :D

• 0

Wszystko wskazuje na to że zmiany w funkcjonowaniu giełdy nastąpią od 1 lutego.  W zasadzie większość rzeczy mamy dopracowane na ten moment, dogrywamy ostatnie szczegóły ( mam nadzieję, że nie zapeszyłem w tym momencie ;)  )

Po wprowadzeniu zmian oczywiście utworzymy wątek informacyjny, w którym moderatorzy na bieżąco będą odpowiadali na pytania związane z nowymi zasadami.

• 0
Wszystko wskazuje na to że zmiany w funkcjonowaniu giełdy nastąpią od 1 lutego.  W zasadzie większość rzeczy mamy dopracowane na ten moment, dogrywamy ostatnie szczegóły ( mam nadzieję, że nie zapeszyłem w tym momencie ;)  )

Po wprowadzeniu zmian oczywiście utworzymy wątek informacyjny, w którym moderatorzy na bieżąco będą odpowiadali na pytania związane z nowymi zasadami.

nawet jak to bedzie czerwiec ... 2022, to nie bedziemy zli na kochana redakcje ... zawsze to jeden watek mniej, w krainie OT :)

• 0

.... słowo stało się ciałem, nowe regulacje obowiązują od 1 lutego.  Utworzyliśmy nowy wątek, w razie gdyby ktoś chciał zadać pytanie czy wyjaśnić wątpliwości odnośnie nowych regulacji:

http://jerkbait.pl/topic/21459-zmiany-w-regulaminach-od-1-lutego-pytania-i-odpowiedzi/

• 0

Z tego, co udało mi się wyczytać w regulaminie aktualizacja może odbywać się jedynie poprzez edycję pierwszego postu, nie ma (chyba) wzmianek o aktualizacji takiej, jak wcześniej czyli pisania co 2 tygodnie "aktualne". A jeśli tylko i wyłącznie przez edycję to można choćby codziennie :)

EDIT: Friko szybciej pisze :)

Edytowane przez WhiteWillow