Skocz do zawartości
  • 0

Sprzedam, zamienię, kupię, oddam

Jack__Daniels

Pytanie

Tak mi się przypomniał stary dowcip.

Stary Żyd dawał do gazety nekrolog po swojej żonie i spytał o cenę.

- Do pięciu wyrazów za darmo.

- Nooo... to niech będzie: Zmarła Zelda Goldman.

- Ma pan do dyspozycji jeszcze dwa wyrazy.

- To niech będzie - Zmarla Zelda Goldman, sprzedam Opla

Dlaczego mi się przypomniał?

Ano dlatego, że właśnie wylazłem z działu sprzedam i niektóre wpisy kolegów wędkarzy/sklepikarzy to jedynie same ogłoszenia.

Jerkbait.pl nie jest portalem aukcyjnym i pomimo, że pewnie wielu z nas czeka na okazje to jednak chciałbym kupować od osób, które znam. Widzę, ze udzielają się na forum i oprócz tego, że coś sprzedają jakbym się mocno postarał to spotkam się nad wodą jak z kolegą po kiju, a nie na zasadach sprzedający - klient.

Moja propozycja jest taka, zresztą na innych portalach bywa podobnie, osoba, która ma przynajmniej np. 50 wpisów merytorycznych ma możliwość zamieszczenia ogłoszenia, inne wpisy będą bezwzględnie usuwane. Jak widzę sprzedam opla, a przy nicku cyferkę 1 (słownie: jeden), odnoszącą się do ilości wpisów na forum i ani dzień dobry, ani pocałuj mnie w dupę... to .... sami sobie wpiszcie :D.

Takie to mam przemyślenia egzystencjalne po większej wódce... dobrze, że mozzilla podkreśla błędy bo pewnie jutro sam bym się zastanawiał o co mi chodziło :D

Spokojnej nocy życzę.

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jeżeli ktoś szuka woblerów, czy gum, to z ciekawością przeczyta i 10 stron, ale jeżeli ja szukam np. konkretnego wędziska, to po trzech stronach oglądania różności dam sobie spokój :(

Jak ktoś szuka konkretnego przedmiotu to zawsze może skorzystać z opcji "szukaj". :)

http://jerkbait.pl/index.php?app=core&module=search&do=search&fromMainBar=1

Edytowane przez makamba

• 0

taaaaaa, jeżeli szukam "konkretnego" i znam jego nazwę to ok, ale jeżeli kompletnie się na tym nie znając szukam (i porównuję) wędziska np. na klenia to wyszukiwarka mi nie pomoże. Dodatkowo jeżeli sprzęt będzie opisany w temacie jako "czyszczenie" itp. a nazwa nic mi nie powie, bo jako laik nie będę wiedział, że np. "czarnuch" to szukany przeze mnie kołowrotek to w czym mi pomoże opcja "szukaj"?

• 0

Co fakt to fakt. Przejrzałem sobie ogłoszenia z mijającego parszywego, długiego  weekendu i wniosek mam taki, że dawno nie widziałem, aby przewaliło się w krótkim okresie czasu tyle sprzętu z tzw. wyższej  półki. Większość w stanie "eksponat". Trzeba mieć refleks kungfu pandy, aby wbić rezerwę, a potem cierpliwość mistrza Yody, żeby googlać co to i czy mi potrzebne. 

Edytowane przez Krzysiek_W

• 0

Hmmm ktoś mi wytłumaczy jak to możliwe, że moje ogłoszenie zamieszczone wczoraj w dziale sprzedam tak nagle dzisiaj zniknęło ? Poprzednie ogłoszenie jakie zamieszczałem zepsułem, bo je edytowałem za co zostałem ukarany zdjęciem ogłoszenia bez wcześniejszego powiadomienia. Ale tym razem dając ogłoszenie dałem w temacie, była cena i link do torby na stronie producenta. Torba jest nowa więc po co miałem robić własne zdjęcia. Przy ogłoszeniu było też info, że ogłoszenie znajduję się również na innym forum. Ktoś mi wytłumaczy jaki paragraf tym razem złamałem ? Nawet nie dostałem info na priva

ps. Ogłoszenie dotyczyło torby spiningowej Dragon z pudłami :unsure:

• 0

Zgadzając się w całości z argumentami @bjpol i @Rheinangler,  podpisuję się pod wnioskiem racjonalizatorskim obejmującym podział "sprzedam" na podkategorie "wędki", "kołowrotki", "przynęty" i np "inne". Mam nadzieję, że jest to technicznie do zrobienia bez jakiejś szczególnej rewolucji a także bez nadwyrężania mięśni Szanownych Moderatorów. Myślę także, że ilość postów pochwalnych, po udanym wprowadzeniu tego projektu w życie, przerośnie najśmielsze oczekiwania.

• 0

Halllo Moderatorzy,- gdzie jesteście,- a kuku,- a może trzeba parę bluzgów żebyście odpisali ????  :P  :P  :lol:  :lol:  :lol:

A teraz na poważnie.

Te kilka podobnych głosów w sprawie modyfikacji w dziale sprzedam to może za mało żeby coś robić, ale może chociaż parę słów odpowiedzi by się przydało,- tak ze zwykłego szacunku dla kolegów :angry:  ;)  i choćby na zasadzie:

1. Nie bo nie i już,- bez zbędnego tłumaczenia....

lub

2. Być może się zastanowimy nad tym...

lub

3. Myślimy nad tym i niebawem coś się wydarzy...

• 0

Ewentualnie punkt 4. A weźta się powieśta ze swoją giełdą gdyż albowiem fruwa nam ona, a także zwisa "warzywem, z którego spożywa się kwiaty"... Jedynie cieszy nas, że dzięki niej mamy mnóstwo "wejść" na forum, a im większy na niej bajzel tym mocniej  oglądalność wzrasta... A na zakończenie śpiwne sialala...

• Like 1

• 0

W najbliższym czasie nie będzie żadnych zmian na giełdzie. Nowe regulacje zostały wprowadzone stosunkowo niedawno, potrzeba więcej czasu na ocenę ich funkcjonowania. 

Co nie znaczy że nie ma sensu zgłaszać własnych pomysłów dotyczących poprawy funkcjonowania tego działu. Każdy pomysł mogący potencjalnie usprawnić funkcjonowanie portalu wart jest przemyślenia. Zresztą obecne rozwiązania giełdy w dużej mierze korzystają z pomysłów zgłaszanych kiedyś przez forumowiczów (np. wymóg zdjęcia w ogłoszeniu). W przyszłości być może również skorzystamy z pomysłów zgłaszanych obecnie - natomiast nie nastąpi to w najbliższym czasie.

Tymczasem zachęcam do korzystania z wyszukiwarki, podobnie jak to robicie korzystając z portali aukcyjnych. Działa ona naprawdę bardzo sprawnie - polecam.

Pozdrawiam

• 0

Dzięki Friko za odpowiedź, daje ona pewien obraz i nadzieję na usprawnienie które proponowaliśmy wspólnie z kilkoma kolegami. Ewidentnym plusem z takiego rozwiązania będzie oprócz łatwości szukania i porównywania to iż dzięki temu podziałowi, ogłoszenia będą się dłużej trzymać i nikt nie będzie ich podbijał łamiąc regulamin głupawymi wpisami, a już na pewno się to bardzo ograniczy...

• 0

Też dziękuję za odpowiedź. Trochę enigmatycznie brzmi "w najbliższym czasie" a szkoda, bo pomysł zwiększa "przyjazność" forum dla użytkowników i trochę szkoda czekać (i nie chodzi mi o to, że chcę coś niebawem sprzedać :D).

Rozumiem, że taka formuła może potencjalnie zmniejszyć ilość chętnych do zakładania sklepików (bo ogłoszenia będą dłużej widoczne), jednak jestem przekonany, że długofalowo- forum zyska a sklepiki mimo wszystko będą nadal atrakcyjną formą promocji.

• 0

Akurat nie o sklepiki chodzi tylko o niechec do wprowadzania pochopnych zmian i zbyt wielu zmian w zbyt krotkim czasie. Staramy sie podchodzic z dystansem do zmian na portalu bo zmiany robic jest latwo a zyc z nimi trudno ;) tyle uczy nas 8 letnia historia jerkbaita

Poza tym wydaje mi sie ze sa wazniejsze kwestie zwiazane z rozwojem portalu ktorymi administracja powinna sie zajac niz kolejne zmiany zasad funkcjonowania gieldy ktora moim zdaniem funkcjonuje obecnie calkiem zadowalajaco. Tak ze sorry guys ale tak jak napisalem w najblizszym czasie rewolucji na jerku nie bedzie, mozna wiec spokojnie isc na ryby :)

• Like 1

• 0

Czasem mam wrażenie że wielu forumowiczów i pewnie kilku moderatorów uważa giełdę za jakiś produkt uboczny forum,- ukłon w stronę userów,- zło konieczne itp.

Generalnie w domyśle coś nie potrzebnego i przynoszącego tylko kłopot....

Co jest "trochę" niespójną myślą z promowaniem nowinek sprzętowych, dzieł lure i rodbuildingu itd.

W przeciwnym razie, jeśli tylko miało by to charakter zbieractwa to powinien powstać jeszcze jeden dział pt: "szafy" na którym powinni pisać tylko stolarze specjaliści od upychania i zabezpieczania naszych skarbów za zasłona, na wszelkich pawlaczach itd. Ilu z nas ma swój pokój na te wszystkie klamoty?!

A przeszło Wam szanowni koledzy przez myśl, że z giełdą jest trochę tak (osobiście myślę, że więcej niż trochę) że to w dużej części sprawa rozwoju, nowych pomysłów i chęci spróbowania czegoś o czym wielu pisze, np: że dobre, powoduje tak duży ruch na giełdzie zarówno w dziale sprzedam jak i kupię?

Nie oznacza to iż jestem bezkrytyczny broniąc giełdy ale chodziło mi o pokazanie pozytywnej strony giełdy...

• 0

Nie wiem czy było (niestety nie śledzę tego na bieżąco) ale wg mnie jak ktoś sprzedaje jednego dnia czy w ciągu dwóch dni kilka przedmiotów powinien robić to w jednym wątku, ładnie go nazwać i "spakować" wszystko do jednego wątku. Niektórzy tak robią inni nie przez co bardzo szybko inne ogłoszenia spadają na dalszy plan...

• 0

Podział o jakim kilka postów wyżej mówiliśmy rozwiązał by ten problem.... Mnie osobiście nie podobają się tytuły ogłoszeń które nie zawierają nazwy sprzedawanego przedmiotu, co z drugiej strony jest bardzo sprytnym zagranie ze strony sprzedającego bo daje dużą oglądalność, z jednym "ale" to giełda towarzyska a nie agencja towarzyska  B)

• 0

Dział został zlikwidowany, w związku wprowadzeniem następujacego pkt regulaminu:

12. Komentowanie zakończonych transakcji na portalu jerkbait.pl jest zakazane – w szczególności administracja portalu nie pośredniczy w wyjaśnianiu sporów pomiędzy stronami transakcji oraz nie prowadzi w jakiejkolwiek formie archiwizacji czy dokumentacji transakcji, która mogłaby służyć jako materiał dowodowy.

- było już o tym wiele razy