Skocz do zawartości
  • 0

Sprzedam, zamienię, kupię, oddam

Jack__Daniels

Pytanie

Tak mi się przypomniał stary dowcip.

Stary Żyd dawał do gazety nekrolog po swojej żonie i spytał o cenę.

- Do pięciu wyrazów za darmo.

- Nooo... to niech będzie: Zmarła Zelda Goldman.

- Ma pan do dyspozycji jeszcze dwa wyrazy.

- To niech będzie - Zmarla Zelda Goldman, sprzedam Opla

Dlaczego mi się przypomniał?

Ano dlatego, że właśnie wylazłem z działu sprzedam i niektóre wpisy kolegów wędkarzy/sklepikarzy to jedynie same ogłoszenia.

Jerkbait.pl nie jest portalem aukcyjnym i pomimo, że pewnie wielu z nas czeka na okazje to jednak chciałbym kupować od osób, które znam. Widzę, ze udzielają się na forum i oprócz tego, że coś sprzedają jakbym się mocno postarał to spotkam się nad wodą jak z kolegą po kiju, a nie na zasadach sprzedający - klient.

Moja propozycja jest taka, zresztą na innych portalach bywa podobnie, osoba, która ma przynajmniej np. 50 wpisów merytorycznych ma możliwość zamieszczenia ogłoszenia, inne wpisy będą bezwzględnie usuwane. Jak widzę sprzedam opla, a przy nicku cyferkę 1 (słownie: jeden), odnoszącą się do ilości wpisów na forum i ani dzień dobry, ani pocałuj mnie w dupę... to .... sami sobie wpiszcie :D.

Takie to mam przemyślenia egzystencjalne po większej wódce... dobrze, że mozzilla podkreśla błędy bo pewnie jutro sam bym się zastanawiał o co mi chodziło :D

Spokojnej nocy życzę.

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ale tu ciśnienie na handel... :rolleyes:

Jakieś forum "łasych"?  ;)

Dajcie spokój.Co będzie następne?

Żeby zmniejszyć do 2 tygodni a i pewnie pojawią się jęki ,że i to za długo?

Jak komuś się nie chce czekać 3 miesiące to niech wstawi na allegro albo jako "sklepik" i zawsze będzie na topie.

Jak komuś zależy żeby sprzedać szybko i łatwo to może dać tak atrakcyjną cenę ,że i w godzinę sprzeda zamiast co jakiś czas zarzucać "haka" na jelenia.

Edytowane przez makamba

• 0

Regulamin oczywiście obowiązuje i trzeba go przestrzegać, ale ja - niezbyt jeszcze doświadczony spinningista - ceniłem sobie uwagi i opinie zamieszczane w wątkach sprzedających przez bardziej obeznanych ze wszelkim sprzętem kolegów. Niejednokrotnie to właśnie te opinie z pierwszej ręki decydowały, czy coś kupiłem, czy też nie. Wiem, wiem...zaraz ktoś napisze, że jak czegoś nie wiem o towarze, to mogę sobie poszukać w Google.

Dla mnie to forum koleżeńskie i fajnie się czytało dyskusje wywiązujące się czasami w sprzedażowych wątkach. Wiele się można było z nich dowiedzieć. Czasami także pośmiać :)  

Brakuje mi też wątku POLECAM/NIE POLECAM KONTRAHENTA - to była dobra metoda weryfikacji wiarygodności i rzetelności sprzedających.

• 0

.........................Wiem, wiem...zaraz ktoś napisze, że jak czegoś nie wiem o towarze, to mogę sobie poszukać w Google.

Dla mnie to forum koleżeńskie i fajnie się czytało dyskusje wywiązujące się czasami w sprzedażowych wątkach. ....................

I właśnie dlatego, że to forum koleżeńskie, zawsze możesz zapytać poza działem giełdy ;)

• Like 1

• 0

A w tym czasie ktoś mi może zdmuchnąć sprzęt sprzed nosa, bo nie zawsze sprzedający dopuszcza rezerwację...

Szukaj pod swoje potrzeby. Nie szukaj okazji. Chyba, że wiesz czego Ci trzeba. 

Jak chcesz coś kupić, zgłoś w dziale Kupię i czekaj na odzew.

Potem ...................zapytaj i tak.  Na forum. Poza giełdą. Wtedy zdążysz. :)

• 0

Dział Kupię, to akurat świetna rzecz, choć ja chyba szukam albo tak niszowego sprzętu, że nikt go nie ma (w co wątpię) albo tak dobrego, że nikt nie chce się go pozbyć :)  A w dziale Sprzedam raczej decyduje okazja. Albo sprzęt jest w atrakcyjnej cenie, albo np. ktoś wystawia przynęty, których w innym miejscu próżno szukać - przeważnie jakieś hand made, bo to lubię najbardziej.

• 0

Popieram zakaz całkowitego komentowania ogłoszenia, teksty w stylu: bajka sprzęt, miałem i leżał na honorowym miejscu w gablocie nie posiadają żadnej wartości dla Kupującego, prośba o rezerwacje - na którą się Sprzedający zgodzi albo nie, to jedyne wyjście. W dalszej kolejności szukanie informacji o produkcie w sieci.

• 0

Tam gdzie wszyscy myślą tak samo, nikt nie myśli zbyt wiele...

Wyraziłem tylko swoją opinię w temacie. Ci mniej zaawansowani wiekiem i "postowym stażem" chyba też mają do tego prawo?

Zresztą sam napisałem, że regulamin jest jaki jest i należy go przestrzegać.

Jeszcze jedno... Jeżeli pisze "bajka sprzęt" (choć najczęściej wygląda to bardziej merytorycznie) ktoś o uznanym na forum i poza nim doświadczeniu, to akurat dla mnie ma to dużą wartość. I tyle w temacie. Pozdrawiam.

Edytowane przez Sylwek1981

• 0

Witam. Mam pytanie odnośnie wystawiania przedmiotów. Czy jeżeli przedmiot jest wystawiony w dziale "sprzedam" to czy mogę też go wystawić w "kupię, zamienię, oddam"? Czy w wątku trzeba zamieścić info, że możliwa zamiana?

• 0

Witam

A ja mam pytanie dlaczego z forum zniknął dział"nie polecam kontrahenta"?????

Ostatnio znów jakaś wesz wałki robi i nigdzie oprócz pojedyńczych nie związanych z tematem wątków nie można o tym przeczytać.

Zawsze to pare osób kasy czy nerwów by  nie traciło.

Dziekuje--poprosze o odp

Edytowane przez martek

• 0

Prosze moderacje o zajęcie oficialnego stanowiska wobec zarzutów pod adresem jednego z użytkowników w celu ochrony innych forumowiczów przed działaniami  powyższego kolegi.

Wszyscy wiemy o kogo chodzi.

Proponuje zawiesić konto tego jegomoscia do chwili wyjasnienia wszystkich zarzutów.

Pzdr Karol

• 0

Aktualny regulamin to jasno określa:

11. Administrator/właściciel portalu jerkbait.pl nie ponosi żadnej odpowiedzialności związanej z transakcjami przeprowadzanymi na portalu (udostępnia jedynie miejsce do ogłoszeń). Za treść ogłoszeń odpowiedzialność ponosi osoba, która je zamieszcza.

12. Komentowanie zakończonych transakcji na portalu jerkbait.pl jest zakazane – w szczególności administracja portalu nie pośredniczy w wyjaśnianiu sporów pomiędzy stronami transakcji oraz nie prowadzi w jakiejkolwiek formie archiwizacji czy dokumentacji transakcji, która mogłaby służyć jako materiał dowodowy.

• 0

Witam

A ja mam pytanie dlaczego z forum zniknął dział"nie polecam kontrahenta"?????

Ostatnio znów jakaś wesz wałki robi i nigdzie oprócz pojedyńczych nie związanych z tematem wątków nie można o tym przeczytać.

Zawsze to pare osób kasy czy nerwów by  nie traciło.

Dziekuje--poprosze o odp

Dokładnie to samo chciałem napisać. Tak to by wystarczyło wpisać nick w wyszukiwarce i sprawa załatwiona.

A teraz jak się zacznie w innym temacie rozmowę o jakimś kombinatorze od razu moderator ją usuwa...