Skocz do zawartości
  • 0

Sprzedam, zamienię, kupię, oddam

Jack__Daniels

Pytanie

Tak mi się przypomniał stary dowcip.

Stary Żyd dawał do gazety nekrolog po swojej żonie i spytał o cenę.

- Do pięciu wyrazów za darmo.

- Nooo... to niech będzie: Zmarła Zelda Goldman.

- Ma pan do dyspozycji jeszcze dwa wyrazy.

- To niech będzie - Zmarla Zelda Goldman, sprzedam Opla

Dlaczego mi się przypomniał?

Ano dlatego, że właśnie wylazłem z działu sprzedam i niektóre wpisy kolegów wędkarzy/sklepikarzy to jedynie same ogłoszenia.

Jerkbait.pl nie jest portalem aukcyjnym i pomimo, że pewnie wielu z nas czeka na okazje to jednak chciałbym kupować od osób, które znam. Widzę, ze udzielają się na forum i oprócz tego, że coś sprzedają jakbym się mocno postarał to spotkam się nad wodą jak z kolegą po kiju, a nie na zasadach sprzedający - klient.

Moja propozycja jest taka, zresztą na innych portalach bywa podobnie, osoba, która ma przynajmniej np. 50 wpisów merytorycznych ma możliwość zamieszczenia ogłoszenia, inne wpisy będą bezwzględnie usuwane. Jak widzę sprzedam opla, a przy nicku cyferkę 1 (słownie: jeden), odnoszącą się do ilości wpisów na forum i ani dzień dobry, ani pocałuj mnie w dupę... to .... sami sobie wpiszcie :D.

Takie to mam przemyślenia egzystencjalne po większej wódce... dobrze, że mozzilla podkreśla błędy bo pewnie jutro sam bym się zastanawiał o co mi chodziło :D

Spokojnej nocy życzę.

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Pawle,

Na wszystko trzeba zasluzyc. Pani od ruskiego ganiala bo jakos mi ten jezyk nie podchodzil ze wzgledu na rodzinna milosc do wszystkiego ze wschodu, ojciec naczelny bo mu na dzierzawe chodzilismy do sadu. A tak po prostu za nic? Smiem powiedziec- jak tak Pan moze, panie Super-moderatorze :) :) :) 

Szkoda, ze keidys nie bylo banow z automatu, z Kuba i Pitem bysmy dziennie kilkunastu odstrzelili :) 

• 0

Ogłoszenia typu (S) stojak karpiowy , sygnalizatory,podpórki , pikacze , sracze karpiowe itd są zgodnie z regulaminem przecież ( dowiedziałem się właśnie) :rolleyes:  . Tyle , że zupełnie niezgodne z formułą forum  :ph34r:  

Co Ty - połowa na tym forum łowi karpie a druga się zastanawia. Sportowa ryba, nawet na muchę reagują. Stojak zawsze można wykorzystać do suszenia śpiochów lub w trolingu, sygnałki jako indywidualne wsparcie dla Megabass-ów a podpórki do szaszłyków lub drapania po plecach. Słowem - sprzęt niezbędny dla rasowego spiningisty, muszkarza...  :D

• Like 4

• 0

A ja mam pytanie do moderatorów :

Czy zdarzył się cud - czy zdarzył się chociaż jeden dzień bez złamania regulaminu na giełdzie??? :huh:

Bo z tego co widzę to nie ma dnia bez wałków lub "pomyłek".

Trzeba by chyba wyłączyć forum na 24 godziny , żeby taki cud zaistniał. :wacko:

• 0

Większość przypadków łamania regulaminu to oczywista po rejestracji na forum od razu sprzedam tylko bez jego czytania :) .W tych przypadkach Moderatorzy powinni być bezwzględni, bo raczej nie ma innego sposobu.Zauważam  często ktoś widzi, że zwrócono mu uwagę ale nie reaguje, ma to słodko w d......

• 0

Przykra ale konieczna nauka regulaminu :) .

Ani jedna ani druga.

Ban jest przykry dla kogoś kto ma tu kumpli, ludzi z którymi lubi spędzać czas. 

Dla kogoś kto rejestruje się wyłącznie na handelek to regulamin i my jest głęboko, jest to tylko miejsce z frajerami do lutnięcia sprzętu. Zanim mod zareaguje 2-3 szybkie deale, po odwieszeniu konta znowu kilka a później... leci dalej.

Osobną sprawą są czytacze - na wielu forach konta z zerową aktywnością sa po określonym czasie usuwane.

• Like 1

• 0

Ani jedna ani druga.

racja :)  racja

rejestracja powinna sie odbywac dopiero po tym jak sie przescrollowalo caly regulamin w dol i odhaczylo:

przeczytalem

zrozumialem

zgadzam sie

niewiele to zmieni, ale zdecydowanie szybciej mozna pyskaczom dziub zamknac

a wolni sluchacze?  :rolleyes:  no coz, mozna temu zaradzic B)

• 0

Ogłoszenia typu (S) stojak karpiowy , sygnalizatory,podpórki , pikacze , sracze karpiowe itd są zgodnie z regulaminem przecież ( dowiedziałem się właśnie) :rolleyes:  . Tyle , że zupełnie niezgodne z formułą forum  :ph34r:  

Popieram w całej rozciągłości !

Formuła forum jest wyjątkowo jasna, a sprzedaż/kupno/wymiana powinny dotyczyć spinningu castingu i muszkarstwa !

• 0

jeeee! a co z tymi wszystkimi lodkami, silnikami, aparatami, akumulatorami, kamizelkami i lumpexem? tez won!?? :)

Ojjj @pitt, przecież powyższe mieści się w ramach spin/cast i mucha.

W to że ktoś chce rozstawiać karpiowy stojak na łodzi już nie uwierzę -_-.

Edytowane przez Zwierzu

• 0

A odległościówki na klenia?

Pickery do troka?

Mimo wyraźnej dezaprobaty dla tych metod, płynącej z łódzkiej ławki, sporo osób tak łowi, a są tacy co na przekór kupią. :)

Druga strona to co z nawróconymi? Tymi, którzy chcą się pozbyć spławikowo/gruntowego ekwipunku by zacząć nowe życie jako w pełni zreformowany spinningista-muszkarz? 

By się obkupić w drogi i wielołożyskowy sprzęt muszą przecież zarobić wyprzedając gruntowe manele, odsyłać ich na fora tematyczne?

A co jeśli wrócą tam na łono herezji? Lepiej nie ryzykować, kto nas będzie o wędki na sandacza co tydzień pytał, liczył "baniaki" w kołowrotku, średnice plecionkom mierzył... ;)

• 0

...

Druga strona to co z nawróconymi? Tymi, którzy chcą się pozbyć spławikowo/gruntowego ekwipunku by zacząć nowe życie jako w pełni zreformowany spinningista-muszkarz? 

By się obkupić w drogi i wielołożyskowy sprzęt muszą przecież zarobić wyprzedając gruntowe manele, odsyłać ich na fora tematyczne?

W takim razie pozostaje im dużo bardziej poczytny portal sprzedażowy, zwany allegro - tam chyba prędzej można znaleźć chętnych na stojaki karpiowe ?

Dagon jak to rozumieć, jedni nawracają się na spina sprzedając swoje zestawy glizdowo-karpiowe na forum J, a inni na tym forum dzięki temu "nawrócą" się w drugą stronę, bo oferta tania i dobra ?

W końcu niejeden sprzedając swoją stelkę i talona kupiłby cały potrzebny zestaw do łowienia stacjonarnego :P.

Nie wiem nie znam się i jak mawiał pewien Pan "róbta co chceta" dla mnie formuła jerkbaita jest jednoznaczna, jeśli wolą moderatorów będzie aby oprócz asortymentu do osobowych audi, bmw i astonów martinów na giełdzie pojawiały się traktory i inny asortyment rolniczy  ;) to nic mi do tego !

W końcu lobby karpiowe w tym kraju siłą stoi <_< !

Edytowane przez Zwierzu

• 0

Spora rzesza wędkujących na spinning czy tam muchę ma od czasu do czasu zboczenia w kierunku innych metod, niewielu się do tego przyznaje, bo to siara i koledzy obśmieją, ale tak jest. Ja tam też co wiosnę wyciągam matcha i z robaczkiem na białoryb ruszam, a na Sanie brzanowej gruntówki sobie nie odmawiam. B)

Wolałbym by faktycznie jedynie sprzętem spinningowo-muchowym giełda tętniła, bo tak poprawnie i zgodnie z nurtem tego zacnego portalu, pewnie nawet grzmiałbym, że nie godzi się stojakiem i spławikiem kalać naszego bazarku, gdyby nie to, że to tylko bazarek właśnie. Peryferia tego forum, jego trzecie jądro, którego kastracji nikt się nie odważył do tej pory przeprowadzić. Kolejnym problemem w odcinaniu możliwości handlu sprzętem różnym od powszechnie uważanego za jedyny poprawny, jest jego klasyfikacja, już widzę walkę z modami o podbierak nie karpiowy, a szczupakowy, matę nie do lądowania karpia a suma, wędki od 3.6+ oczywiście, że spinningowe, tyle że wyczynówki "zawodnicze", śrut na wobki z jajem, i tak dalej, i tak dalej...

Kto to wszystko ogarnie? Kto upilnuje?

@Zwierzu - kumam twoją czaczę, nawet bym zatańczył, tylko kroki, kroki, nie do opanowania ;) .

• Like 1

• 0

Witam.Mam pytanie odnośnie giełdy.Dokładnie działu kupie.

Ok miesiąca temu w wątku kupie wystawiłem moje ogłoszenie o nabyciu silnika.Które jest nadal aktualne.

Lecz teraz poszukuje również przyczepki podłodziowej.Moje pytanie, czy mogę w pierwszym poście  odnosnie silnika dodać iż zakupie również przyczepkę??

• 0

@kondzio 77 i @mario nie wiem czy w moim tylko przypadku tak to działa, ale jeśli się zaedytuje pierwszy post to i tak ten post będzie na stronie z datą pierwszego posta czyli i tak to co zostało odświeżone nikt nie przeczyta jeśli jest na n-tej stronie. Żeby ktoś chciał to przeczytać trzebaby wrzucić nowy post, ale kończy się to punktem ostrzeżenia, co moim zdaniem jest kompletną bzdurą i zaprzeczeniem funkcjonalności (sam otrzymałem takie ostrzeżenie będąc nie do końca świadomym). Jestem użytkownikiem tego forum praktycznie od początku i daleki jestem od negowania regulaminów itp , ale już to zostało powiedziane w tym wątku chyba coś jest nie tak jeśli wiecznie są ładowane punkty ostrzeżeń dzień po dniu. Dzisiaj wszedłem na giełdę twórców i też widzę wrzucone ostrzeżenie w jednej aukcji (nie moja aukcja) tylko za to że zamiast w pierwszym poście jest odświeżona informacja w nowym poście. Z mojej strony już nigdy nie wrzucę nic na giełdę bo już sam nie wiem co zrobię dobrze a co źle. Sytuacja jest taka jak za dobrych szkolnych lat jak cała klasa ma pały to się nie uczy broń boże nie jest to zła metodologia nauczania nauczyciela.

pozdrawiam Maciek