turkucpodjadek Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Jest taki wątek? zupa z płucek wieprzowych 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 (edytowane) Jest taki wątek?zupa z płucek wieprzowychuffff! bo już myślałem, że wywar z płucek sandaczowych, z dodatkiem wątroby boleniowej i klopsików kleniowych PS. zupcia wygląda zacnie choć... osobiście ograniczyłbym się co najwyżej do żołądków drobiowych, płucka wieprzowe jakoś do mnie nie przemawiają Edytowane 24 Marca 2017 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 i surówka z łusek okonia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 i surówka z łusek okonia ...z płetw byłaby lepsza, a na pewno ostrzejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 I jazgarzem okrasic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 24 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 oj tam oj tam nie mówcie że tylko na chińczykach ciągniecie zupa dobra bo kwaskowata ocet i cytryna z płucek można tez robić farsz do pierogów 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Wątków kulinarnych było kilka, NIESTETY szybko wymierały. Chętnie bym zrobił tą zupę, bo nigdy nie miałem okazji skosztować płucek wieprzowych. Dodaj przepis! . Jeśli zaś chodzi o żołądki drobiowe, od dłuższego czasu zacząłem stosować je jako dodatek a czasem i zamiennik flaków wołowych w flaczkowej/flaczkach i szczerze polecam.Panowie co wy, już tylko kurzy cyc z ryżem? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Panowie co wy, już tylko kurzy cyc z ryżem? tak, lubię cyce, nawet z ryżem, a co wolno mi najlepiej duże, soczyste... szkoda tylko że ostatnio większość na sterydach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 24 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 przepis na zupę z płucek wieprzowych: składniki:- płucka wieprzowe- marchewka- pietruszka korzeń-cebula- seler- sól- liść laurowy-ziele angielskie-pieprz-majeranek-ocet-cytryna-smietana płucka obgotować, wypłukać, pociąć na małe kawałki i wrzucić do wywaru z warzyw, ugotowaną marchewkę pociąć na talarki na koniec dodać śmietanę ocet i cytrynę oraz starty majeranek smacznego ps w zeszły weekend jedliśmy gryczniaki (słabe zdjęcie) kasza gryczana por drobno cięty, ser żółty tarty, mięso mielone sól pieprz 1 jajko - kotlety smażone na oleju/oliwie do tego sos grzybowy(tym razem pieczarki) ale najlepszy sosik z grzybów samemu zebranych 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 (edytowane) Płucka nie sa złe w pierogachale ja tam dziś po męsku :-) Edytowane 24 Marca 2017 przez seiken 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Płucka nie sa złe w pierogachale ja tam dziś po męsku :-) Czegoś mi brakuje na tym zdjęciu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cys82 Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Piwa ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 sety 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Płucka nie sa złe w pierogachale ja tam dziś po męsku :-)Uhu...Świnka lekka i zimna...Cielęcina zimna ale już ciężka...Baranek-jagnięcina gorąca i ciężka?!szybkowar w 15 minut Kuchnia indyjska,chińska,nepalska i tybetańska,ot taki survival...Dobre jedzenie pozwala wydajnie pracować i czerpać z tego satysfakcję,a także umożliwia sen oraz regenerację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 (edytowane) Czegoś mi brakuje na tym zdjęciu Chrzanu!?ew Wasabi.Musztarda w tle to nie to samo. Edytowane 24 Marca 2017 przez darek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Płucka nie sa złe w pierogachale ja tam dziś po męsku :-)danie idealne podpiąć to pod wątek dla kulturystów szczególnie tych na redukcji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Chrzanu!?ew Wasabi.Musztarda w tle to nie to samo.Chrzan jest w prawym rogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Chrzan jest w prawym rogu Rzeczywiście...w cytatach mi uciekł z widnokręgu ,sks oczy już nie te co kiedyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Jest taki wątek? zupa z płucek wieprzowych Temat godny i słuszny. Ino jak Ty żeś to foto zrobił? Ilekroć nie patrzę to widzę talerz "do góry nogami"...zupka powinna słusznie na podłodze spoczywać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 sety minimalista 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 zajrzałem do wątku o kiepskiej porze, nie nadążam śliny przełykać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Temat godny i słuszny. Ino jak Ty żeś to foto zrobił? Ilekroć nie patrzę to widzę talerz "do góry nogami"...zupka powinna słusznie na podłodze spoczywać. teraz dobrze ? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 25 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 no cos mam nie tak ze zdjęciami, dzięki za poprawienie a ja dzisiaj gołąbki będę szamał z gołąbkami są chyba 3 szkoły: 1. mama/żona robi najlepsze 2. gołąbki a la puplepty (prawie 0 ryżu) podawane z ziemniakami3. ryżowo mięsne (ok 50 na 50%) podawane z sosem pomidorowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 No 1/2l może i brakuje ale to nie ta godzina na tak piękne okoliczności była A dziś na śniadanko... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Panowie, nie ma się co okłamywać. To forum wędkarskie więc śmiało (broszurka z lat 70/80) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi