coloumb Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 To uczciwe podejscie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 (edytowane) Tylko wtedy nikt nie przewidywał powstania słusznej idei C&R Ale logo na okładce to też CR Edytowane 25 Marca 2017 przez Paprykarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Idea sluszna. Ale czy oznacza rezygnacje z ryb w jadlospisie? Zdrowych ryb, a nie trucizny z hodowli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 25 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Panowie, nie ma się co okłamywać. To forum wędkarskie więc śmiało (broszurka z lat 70/80) oj tam oj tam nie wiem czy pamiętasz za prlu było tak: "Jedzcie dorsze, gówno gorsze" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Pamiętam. Tak było. A teraz ile dorsz kosztuje? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 25 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 i jaki rozmiar? hehe takie prawie jak babki z bugu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Ale wkurzacie, nie dość, że płucka na kwaśno to jeszcze wołowy tatar pełnym rynsztunku, nie lubię was...a człowiek jada ostatnio w knajpach, bo czasu brak Jak więcej miałem czasu w zimę to zajadałem się nowo poznaną potrawą na starym jak świat przepisie. Standartowa młoda kapusta zrobiona wg uznania, ale z kapusty pekińskiej, palce lizać. To samo danie w nowej odsłonie może zaskoczyć, wiele osób chwaliło, które namówiłem żeby spróbowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Tatar uwielbiam... polecam dodać odrobinę tartego buraka...smaku nie zmienia, ale pięknie podnosi kolor wołowiny... Seiken... gdzie żółtko? Kiedyś miałem fajny kawałek polędwicy koło 350 - 400 gram, miał być na stek, ale jakaś taka mi naszła ochota na tatar. Zjadłem wszystko... sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Właśnie wyłączyłem gaz pod żurkiem, jakoś tak mnie naszło. Wywar na wędzonce połączony z mocnym wywarem z warzyw i do tego zakwas na mące pszennej i dobrym chlebie. Do połączonych wywarów i zakwasu 4 surowe, białe, kiełbaski w plasterkach i przyprawiam dużą ilością majeranku i kilkoma wyciśniętymi ząbkami czosnku. Ogień wyłączony, ma spokojnie ostygnąć. Do talerza jajo na twardo i łyżka chrzanu słoikowego, ewentualnie świeży korzeń chrzanu starty po nalaniu zupki. Jeszcze tylko chlebek z chrupiącą skórką i jestem jedną nogą w raju. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Tak!!! ja jeszcze lubię dodać świeżo ugotowany ziemniaczek/kartofel/pyrę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 A tu jestem ortodoksem, żurek tylko ze świeżym chlebkiem. Właśnie zjadłem talerzyk, udał się kolejny raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Bartek, konsumpcja o tej porze?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 (edytowane) Edytowane 26 Marca 2017 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 26 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 od wczoraj marynują się żeberka wieprzowe marynata:oliwa musztarda sól pieprz czosnek majeranek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Naszła mnie chęć na "białą" kiełbaskę , wczoraj zmieliłem i przyprawiłema dziś nadziałem 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomuś Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Gdzie kupujesz osłonki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Salceson nie halal Golonka ,ozorek , skórki plus przyprawy .Już śladu nie ma tak szedł. Żywiecka pieczona podsuszana. Ta jest na bieżąco uzupełniana w magazynie wędlin domowych Tylko świniaczek. Łopatka plus trochę tłuszczu bo jakoś musi z brzuszka doślizgać sie do białego tronu 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Widać , że święta za pasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Tak będzie i przed tymi Świętami !!!(zdjącie zawiera lokowanie produktu ) 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 oj... oj... pierwszy w kolejce do "am" ... niekoniecznie lokowanego produktu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Po ok. dziewięciu dniach w solance z przyprawami, wędzenie 8 godzin w dymku: olcha, jabłonka, śliwka i winogrono itp. Na koniec ciut jałowca (dla kolorku i nuty zapachowej) ... miło spędzany dzień na świeżym powietrzu (z produktem lokowanym ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Tak będzie i przed tymi Świętami !!!(zdjącie zawiera lokowanie produktu )Masz na myśli tą Co... na drugim planie czy coś co majaczy na pierwszym (słabo widać, przezroczyste jakieś) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Oj tam. Nie skupiajcie się na płynach lecz nad mięsem tej imprezy! ( to to coś z lewej strony za otwartymi dla foty drzwiami )Wrzucę fotki po ... i gwarantowany macie ślinotok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Kiedyś mój dziadek zrobił swojską kiełbasę baranio-wołową...mergezy są tylko namiastką.Ususzona na kamień z prażonym jęczmieniem -esencja ciepła w jesienne czy zimowe dni nad wodą.Dziś mało kto doceni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 (edytowane) Robert wybacz koledze Jano... przeniósł się ostatni do innej niż Poznań lokalizacji i pewnie dlatego rozkalibrował mu się troszkę celownik... Ja pisałem jasno... napiszę jaśniej... am... am... bez lokowanego produktu. Ów jest powszechny, to co w wędzarce... oj oj oj nie. Mniam. Edytowane 28 Marca 2017 przez AdasCzeski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi