Zack Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Witam,wczoraj robiłem trochę białej & białej na święta 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Bardzo zacny i "zapraszający" zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Wiecie co jest najfantastyczniejsze w tym wątku? Nasza genialna wprost zaradność i nieustępliwość. W komunie nie było niby nic do zrobienia czegoś dobrego i... robiliśmy dobre. Dziś w dobie antybiotyków, sterydów, GMO, spulchniaczy, ulepszaczy i ogólnie wszystkiego często za wyjątkiem dobrego... robimy dobre.Jutro jak... no... europejczycy pochodzenia iracko-syrysko-innego będą... no... nadal będziemy robić dobre w tym zwłaszcza z wieprzowiny. :) Szacunek wielki... dobre musi trwać. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 A ja wsiadłbym do tego pociągu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 (edytowane) Witam,wczoraj robiłem trochę białej & białej na święta Biała&Biała.jpg ładne i apetyczne ale ta na górze to powinna być polana siwucha bo siwa na białej lepiej leży Edytowane 5 Kwietnia 2017 przez turkucpodjadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Witam,wczoraj robiłem trochę białej & białej na święta Biała&Biała.jpgProdukcją jednej z tych białych, to bym się nie chwalił .Ale zestaw, hmm..... widać że Wielkanoc za progiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Można się chwalić bez problemu ale na własą konsupcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 karkówka na kanapki 5 dni peklowana następnie 2 godziny pyrkało w temp 80 stopni w szynkowarce 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Co to będzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Kwaśnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Kwaśnica?Nie to nie zupa to danie jednogarnkowe kiedyś popularne w Świętokrzyskim mój ojciec pochodzi z tych rejonów wiec dobrze je znam teraz ponoć wraca do łask Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 farsz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 prażonki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 (edytowane) Nie nie ma tu żadnego "scyzoryka" ? dobra podam dla ułatwienia podstawowy składKapusta biała /może być kwaszona/ZiemniakiBoczekCebulaKminekMajeranekSólPieprz Edytowane 6 Kwietnia 2017 przez seiken Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Przypomina trochę kociołek,ale w moim rejonie to na ognisku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 (edytowane) Przypomina trochę kociołek,ale w moim rejonie to na ognisku... Nie ,kociołek to gar wykładasz liśćmi kapuchy i przekładasz warstwami ziemniaki, boczek ,cebula i na górę znów liscie kapuchyno i do żaru z ognicha /tez mam kociołek/ to chyba Śląska potrawa Edytowane 6 Kwietnia 2017 przez seiken 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 eeee tam... pyrki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Jeśli to pomieszać... to... nic w sumie suma składników... jeśli zmielić to będzie... farsz, nadzienie. Seiken te składniki to już danie... czy trzymasz coś co trza dodać w ciemności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Przecie napisałem ,że to danie ale ma swoją specyficzną nazwę te z Radomia też powinni wiedzieć bo do nich też dotarło w skansenie pod Radomiem podają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Nie dawało mi to spokoju i chyba znalazłem.Sporządzasz ,,Pazibrodę” ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Przecie napisałem ,że to danie ale ma swoją specyficzną nazwę te z Radomia też powinni wiedzieć bo do nich też dotarło w skansenie pod Radomiem podają W skansenie wsi radomskiej to rządzi...Baba Jaga! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Tak jest to "parzybroda" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Tak po prostu kapuśniak z porządną wkładką z wędzonych żeberek i z niekrojonej kapuchy. Kwaśny, ostry, sycący, dużo kminku. Pyszny w górach, po nartach, pod nazwą "kwaśnica". To danie jednogarnkowe, pół kilo paszy na litr wywaru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 (edytowane) Kebsy wołowe Edytowane 7 Kwietnia 2017 przez Robert Crocker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 rozpoczęcie sezonu grzanki z masłem czosnkowym: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi