grzesiekre Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 I taki placek to jest Odjazd! Zresztą z takiego pieca wszystko smakuje inaczej! Super sprawa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Takie cudo zrobiłem .Sam jestem ciekawy czy uda się coś uwędzić ? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nida Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Kolego zrobiłeś ? Musiałeś się mocno wzorować na tych z allegro bo jest identyczna ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 (edytowane) Mogę Ci przesłać fotki w dużej rozdzielczości, ze wszystkimi szczegółami , grubość i ilość desek , daszek Ci odwrócę ,który ma szyberek i porównasz sobie czy drugą taką samą gdzieś znajdziesz ? Palenisko z blachy ryflowanej # 4 i gładkiej # 3+ szyber rury i kolano 2mm itd. Zapodaj taką identyczną to porównamy .... Edytowane 23 Kwietnia 2017 przez M a r a s 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 dochodzeniówka nie śpi@Maras, prześlij nam lepiej fotki z pierwszego wędzenia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Maras ładna, mam tylko obawy że sobie trawkę zniszczysz przy palenisku jak Ci będzie popiół leciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 (edytowane) Dzięki za miłe słowa . W sumie to dziur w podłodze palenisko nie posiada i jest troszkę nad ziemią. Jak nie wypali i popiół będzie przeszkadzał to w podłodze przewiercę dziury i dołożę wysuwaną szufladę na popiół.Jeszcze będą metalowe kółka ze szprychami z elementów kutych tak więc mobilna będzie ,raz tu raz tam . Fotki jak coś się uda to wkleję Edytowane 24 Kwietnia 2017 przez M a r a s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Jeśli zrobisz takie wędzonki jak soczki ... to MNIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Jeśli zrobisz takie wędzonki jak soczki ... to MNIAM Cieszę się Robert ,że Ci smakowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan333 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Oggi mangiare frutti di mare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Za gotowanie deski w potrawie zawsze dostawałem po łbie, od mojej włoskiej specjalistki 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Bo capi drewnem potem żarcie i bynajmniej żadnym szlachetnym. Raz sobie zafundowałem takie sosiwo z aromatem europalety. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Bo po prostu ta deska, capi wszystkim czego wcześniej dotknęła! Kiedyś podano mi jedzenie na desce wcześniej wielokrotnie używanej, oczywiście czystej i umytej (miało być tak prosto i swojsko) ... byłem bliski pawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Baba na wycieczke do Pragi pojechała to "grilla" odpaliłem z lenistwa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Baba na wycieczke do Pragi pojechała to "grilla" odpaliłem z lenistwa Do Czech warto pojechać nawet z żoną. Tylko nie zapominaj o zabraniu jakiegoś patyka.Inne wody, inne doświadczenia, więcej ryb, porządek i większa kultura nad wodami.Gdyby nie odległość, częściej moczyłbym tam gumy. Ale cóż, musi wystarczyć te kilka razy w roku.Pogoda nie rozpieszcza, ale już tęsknię za pieczeniem w altanie i chrupanie pieczystego z piwem na tarasie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 A kto by sie sierściuchami zajął W Pradze już byłem kilka razy nie na rybach ale też było fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 9 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 majówkowe śniadanie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 dochodzeniówka nie śpi @Maras, prześlij nam lepiej fotki z pierwszego wędzenia Szyneczka na początek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 A na koniec co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Piotrek. na myśli miałem taki samodzielny SLOW START. Taka nauka jazdy z tym wędzeniem. Obiecałem sobie ,że zrobią właśnie taką wędzarkę. Jakoś nawet to wyszło ale muszę skrócić rurę między paleniskiem a wędzarką bo mam za małą temperaturę . I nawiercić kilka otworów więcej w drzwiczkach paleniska aby poprawić cug. A jak już będę obcykany z tym wędzeniem to pewnie więcej będzie smakołyków wisiało do uwędzenia.Jadłem kiedyś kiełbaskę ,za którą dałbym się w tej chwili pokroić odlot ... Problem z tym ,że przepisu czyli receptury nie mam możliwości zdobyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 10 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Szyneczka na początek 20170507_160759_resized.jpg Jak na pierwszy raz super. Drewno było suche i wędlina osuszona przed wędzeniem(nie kapało z mięsa)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Drewno było suche na pewno. Mam tylko owocowe czyli jabłoń , śliwka i czereśnia. Jak jest gruba kora jak np. w czereśni to ją usuwam.Osuszanie i tak i nie .Po wyjęciu szynki z garów - jedna szynka była w soli a druga w solance - tak ze dwie godziny poleżały na ściereczkach potem na pierwsze 30-40 minut wisiały ( w przepalonej wcześniej wędzarce ) na mniejszej temp .około 40 st. Nad rurą która wchodzi od spodu do wedzarki załozyłem taką powierconą blachę ,około 35/35 cm i jest nad rurą około 7cm. Aby dym ładnie się rozchodził od samego dołu. I na niej były z jednej strony ślady jakby trochę pokapało . Ale z której szynki to Ci nie powiem. Jak już wcześniej pisałem dopiero zaczynam zabawę z tym wędzeniem i wszystkie sugestie są mile widziane Szyneczki nie były ani za słone ani surowe, nam bardzo smakowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 15 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Ktoś robił podpiwek? Ja nie, jak jeszcze będzie cieplej to chyba nastawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Ogóry czas zacząć 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 ...no weź , przestań!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi