Skocz do zawartości

Gotujemy


turkucpodjadek

Rekomendowane odpowiedzi

Garnek a w środku golonka z dzika,polędwiczka też z dzika,boczek,papryka,ziemniaki,kiełbasa,marchewka,cebula,przecier pomidorowy itp

1,5h oczekiwania i :P :P :P :P  a i zapomniałbym o dodatku 65%

 

kociołki są super :)

jeszcze dzik :) czym moczone wodą czy piwem?

 

ja to skromnie:

 

post-63132-0-55893800-1495468041_thumb.jpg

  • Like 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

kociołki są super!

 

olej/oliwa konserwacja przed wrzuceniem do ogniska lub na zimę

 

smarujemy olejem przed nastawieniem okładamy liściami kapusty wkładamy co chcemy 1h pieczenia jest ok

 

zdjęcia z zeszłego roku:

 

post-63132-0-66624700-1495542714_thumb.jpg

 

post-63132-0-16785400-1495542750_thumb.jpg

 

post-63132-0-03365700-1495542785_thumb.jpg

 

my mamy zestaw kociołek podwieszany + nóżki + statyw/stojak trójnóg

 

edit:

 

aaa i łańcuch krowiak od Jakuba Wędrowycza ;P

w tym roku zostawię tylko 4 ogniwa bo się plącze

Edytowane przez turkucpodjadek
  • Like 2
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

W końcu zrobiłem kiełbaskę. Jedna z castora z domieszką świnki i jedna z dzika i świnki :) Jak na pierwszy raz wyszło nie najgorzej i robiąc następnym razem bym trochę zmodyfikował swój przepis :)

Z lewej bober z prawej dzik 

post-49667-0-60574000-1496758113_thumb.jpg

post-49667-0-86560400-1496758164_thumb.jpg

odparzanie 

post-49667-0-38267000-1496758196_thumb.jpg
Gotowy produkt

post-49667-0-66254900-1496758258_thumb.jpg

Degustacja

post-49667-0-37801100-1496758327_thumb.jpg

I na koniec jeszcze miodobranko :D 
post-49667-0-02585300-1496758390_thumb.jpg

Edytowane przez radek_u
  • Like 7
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Eeeee...ale na talerzu są dwa. To musi być i ten pierwszy i ten drugi. :)

Aj tam który to? Ważne, że no kill oraz C&R.

 

Podziwiam wszystkich wielbicieli księżyców itp. wynalazków o niedoścignionych smakach. Wg powszechnej wiedzy:

 

"Klasyczny bimber jest technicznie biorąc mocno zanieczyszczonym spirytusem o niskiej jakości, zawierającym od 60 do 96% alkoholu etylowego. Ze względu na brak możliwości dokładnej kontroli przebiegu procesu fermentacji w warunkach domowych i prymitywnych zazwyczaj warunków oczyszczania bimber, nawet pozornie smaczny i bezwonny zawiera zazwyczaj spory udział fuzli, czyli rozgałęzionych alkoholi alifatycznych, które posiadają własności rakotwórcze i są znacznie dłużej metabolizowane przez organizm niż alkohol etylowy. Fuzli nie można się łatwo pozbyć przez prostą destylację."

 

No to chlup i smacznego.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...