BOB1 Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Tylko? Świt zupą stoi! A "kuchareczko daj mi zupy" ...to też "tylko"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Proponuję przenieść ten wpis do "artykuły"Smacznego Z nominacją do nagrody miesiąca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Dzisiaj czerninkę robię :-) /małolaty to nie lubią / nożyk na kamieniach naostrzyłem czyli prace domową na dzień dzisiejszy odrobiłem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Od razu wracają traumatyczne wspomnienia z dzieciństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 (edytowane) Od razu wracają traumatyczne wspomnienia z dzieciństwa Ja też takie miałem do 15 roku życia do póki mnie ojciec kumpla nie oszukał ,że to zupa śliwkowa Edytowane 10 Marca 2018 przez seiken 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 (edytowane) Ja dziś szykuje przyjęcie na urodziny Samicy która udaje że o niczym nie wie i siedzi na górze Będą :udka z hormonalnego kurczaka w miodzieszaszłyki też z kury po zastrzykachsałatka z kurzymi cyckami( ( znów kura?)sałatka z tuńczyka radioaktywnego w łódkach z kapusty pekińskiej ( kapucha będzie udawała cykorie)tortciastodeser tyramisu z owocamiKoleżanki też przyniosą jakieś żarcie fit no i bedzie wódka ( w drinkach ) Aj i zapomniałem.wędzą się właśnie makrelki Edytowane 10 Marca 2018 przez MIGOTKA 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Od razu wracają traumatyczne wspomnienia z dzieciństwa Robert , traume to ja miałem w przedszkolu jak szpinak na talerzu nam serwowali ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 A ja miałem traumę,nie rozumiejąc jak może cokolwiek innym przedszkolankom nie smakować?!Szpinak lub buraczki do kieszeni fartuszka...ale dlaczego?!0 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzyObr Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 A w ten weekend takie coś się zrobiło (czekoladowe ciasto bez mąki z kremem mascarpone z kremówką) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Dzisiaj "gotowanie" spinningowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 16 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 4 kalorie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 (edytowane) Sha Pale.Pierogi momo smażonę z głębokiego oleju jak frytki.Tsipe- pikantny sos czili,cebula i pomidor...Doskonałe przy opadach:dziś śniegu. Edytowane 16 Marca 2018 przez darek1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 U mnie standard po taniości czyli "oszukany" gołąbek Co ciekawe potrawę tę poznałem dopiero w wieku 25 lat i to w okolicy stolicy na jakiejś tam imprezie. Całkiem sympatyczna oraz dość oryginalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 16 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 a co to ten oszukany gołąbek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Dzisiaj pomiędzy wypiekaniem woblerów... carbonara... Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 U mnie standard po taniości czyli "oszukany" gołąbek Co ciekawe potrawę tę poznałem dopiero w wieku 25 lat i to w okolicy stolicy na jakiejś tam imprezie. Całkiem sympatyczna oraz dość oryginalna.Nie lubię być oszukiwany, nawet w kuchni przez moją naczelną kucharkę, jadłem dwa razy i zawetowałem pomysł wprowadzenia potrawy do jadłospisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Ostatnio natrafiłem na tego gościa, bardzo pozytywny: https://www.youtube.com/user/KuchniaKwasiora/videos Seiken... te dojrzewające mięska po "otwarciu", rozkrojeniu jaki mają termin przydatności do spożycia? Zrobiłbym, ale 1,5 kg karkówki u mnie w domku to będzie jedzone miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 (edytowane) a co to ten oszukany gołąbek? Gołąbek z kapustą w środku dania - gołąbka, a nie za zewnątrz, kapusta jest posiekana i często zasmażana. Nie lubię być oszukiwany, nawet w kuchni przez moją naczelną kucharkę, jadłem dwa razy i zawetowałem pomysł wprowadzenia potrawy do jadłospisu. Wszystko kwestią gustu jest, a ja dzięki temu przepisowi przekonałem do gołąbków (choć nie do końca bo w przypadku tych prawdziwych muszę z kapusty odwinąć) mojego syna. Edytowane 17 Marca 2018 przez SlawekNikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Sam tak nie potrafię jak ci goście,ale pomarzyć można Mega klimatyczne filmiki niektóre na łonie natury,coś pięknego. Wrzucam filmik, może kogoś z Was zainspiruje zresztą inne ich filmiki też petarda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 (edytowane) Ostatnio natrafiłem na tego gościa, bardzo pozytywny: https://www.youtube.com/user/KuchniaKwasiora/videos Seiken... te dojrzewające mięska po "otwarciu", rozkrojeniu jaki mają termin przydatności do spożycia? Zrobiłbym, ale 1,5 kg karkówki u mnie w domku to będzie jedzone miesiąc. z 1.5 kg karkówki wyjdzie ok 800-900 gr suchej wędliny , a czym dłuzej bedzie w lodówce jako gotowy wyrób to tylko bardzie wyschnie , ja bym podzielił gotowy wyrób na dwie porcje Edytowane 17 Marca 2018 przez seiken Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekL Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Dzisiaj "gotowanie" spinningowe Wypiekales w normalnym piekarniku czy jakims starym specjalnie do glowek? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Normalny piekarnik 160 stopni i ok 15 minut wygrzewania , powłoka twarda jak skała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Ostatnio natrafiłem na tego gościa, bardzo pozytywny: https://www.youtube.com/user/KuchniaKwasiora/videos Seiken... te dojrzewające mięska po "otwarciu", rozkrojeniu jaki mają termin przydatności do spożycia? Zrobiłbym, ale 1,5 kg karkówki u mnie w domku to będzie jedzone miesiąc. Tutaj też parę ciekawostek się znajdzie ...https://www.youtube.com/channel/UCzWvbbX18I3j60F-BoNx4aA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 18 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 właśnie nastawiłem kupna surowa jedna zwykła jedna chorizocebula papryka wędzona sól i pieprz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekL Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Normalny piekarnik 160 stopni i ok 15 minut wygrzewania , powłoka twarda jak skałaDzieki za odp ale pewnie niedokladnie sie wyrazilem. Chodzilo mi o to czy wypiekales w na codzien uzywanym piekarniku? W takim co to wyjmiesz glowki a wstawisz pozniej pieczen. Czy masz jakis dedykowany piekarnik tylko do takich rzeczy.Troche nie na temat ale z gory dzieki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi